ZA POMOĆ NEPALU MOSTARCI POJELI 3000 PORCIJA GRAHA

ZA POMOĆ NEPALU MOSTARCI POJELI 3000 PORCIJA GRAHA

18. svibnja, 2015.

150517059.1_xl

Oružane snage BiH i Franjevački samostan Svetog Petra i Pavla u Mostaru odazvao se veliki broj građana, a najbolji pokazatelj toga je da je samo u prvih sat vremena podijeljeno preko 400 porcija graha.
“Nikad nećemo saznati broj žrtava u Nepalu. Svaka katastrofa koja se dogodi u svijetu je i naša katastrofa. Možda izgleda da je Nepal daleko, ali ti ljudi nam moraju biti bliski, osobito u ovakvim teškim situacijama. Ova akcija može više značiti nama nego samim Nepalcima, kroz njegu duha solidarnosti i duha empatije”, kazao je gvardijana Franjevačkog samostana Sv. Petra i Pavla fra Iko Skoko.
Oduševljenje humanitarnom akcijom, ali i vojničkim grahom, nisu skrivali mnogi građani Mostara koji su se danas zatekli na mostarskoj šetnici i svojim dobrovoljnim prilozima pomogli ugrožene stanovnike Nepala.
Grah se danas dijelio i kod zvonika Franjevačkog samostana, gdje je najveća frekvencija turista koji ovih dana masovno posjećuju Mostar.
Cijena porcije vojničkog graha nije bila određena nego dobrovoljna, a jelo se bez ikakve naknade dijelilo i mostarskim beskućnicima kojih je nažalost svakim danom sve više.
Sav prikupljeni prihod putem Humanitarne organizacije Caritas bit će proslijeđen žrtvama Nepala.
“Iskreno se nadamo da će biti još akcija i da će nam se na sličnim projektima pridružiti i ostali humanisti”, kazali su nam na kraju organizatori ove današnje humanitarne akcije.

IZVOR: www.klix.ba T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code