RODBINA ESME REDŽEPOVE OSPORAVA TESTAMENT

RODBINA ESME REDŽEPOVE OSPORAVA TESTAMENT

21. travnja, 2017.

 

 

Rodbina kraljice romske muzike Esme Redžee sredinom juna prošle godine počela da piše testament i tada je rekla da će svu svoju imovinu, odnosno kuću u kojoj je smešten muzej i Dom humanosti i umetnosti “Stevo i Esma Teodosievski” u Skoplju, ostaviti Makedoniji. Muzej koji je bio i Esmin dom ima 750 kvadratnih metara i dvorište od oko 1.300 kvadrata. “Fokus” saznaje da će se koplja lomiti upravo oko kuće-muzeja, ali i autorskih prava njene bogate muzičke riznice.

Unuk Esminog brata Adnan Redžepov, koji živi u Nemačkoj, potvrdio je “Fokusu” da će porodica tražiti svoja prava. I pevačicin menadžerski tim Vesna Đorđievska i Simeon Atanasov, potvrdili su da postoje problemi između Esmine porodice i humanitarnog udruženja “Kraljica Esma i Stevo Teodosievski” oko njenog nasledstva.

Odmah po otvaranju testamenta, na svom “Fejsbuku” se oglasila pevačica Vaska Jankovska, bliska Esmina prijateljica, izrazivši sumnju da je testament – lažan:

– Esma ima mnogo sestrića i bratanaca od svojih sestara i braće i ceo život im je pomagala i brinula se o njima. Oni su već angažovali advokate i boriće se za svoja prava. Smatram da njima, kao najbližim krvnim srodnicima, treba da pripadne kuća, a autorska prava bi trebao da dobije Simeon Atanasov, koji je bio pored Esme na koncertima i brinuo se o njenoj karijeri. Ne znam odakle se pojavio testament, ali ne verujem da bi Esma potpisala tako nešto. Znam da je htela da imovinu ostavi unucima. Bitka se vodi između dece sestara i braće Esme sa jedne strane, i humanitarnog udruženja “Kraljica Esma i Stevo Teodosievski” sa druge strane, a ne između njene usvojene dece.

IZVOR: www.novosti.rs T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Oyevyi
  #1 Oyevyi 4 veljače, 2024, 22:36

  how to buy ventolin buy albuterol 2mg generic buy albuterol inhaler

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Hiqycq
  #2 Hiqycq 2 siječnja, 2024, 07:01

  common prescription allergy pills antihistamine nasal spray canada tablet for allergy on skin

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code