MERCEDES MEETING U ŠIROKOM BRIJEGU

MERCEDES MEETING U ŠIROKOM BRIJEGU

15. srpnja, 2015.

150713110.10_xl

Na skup, koji je bio međunarodnog karaktera, pristiglo je na stotine automobila i posjetilaca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije, Švicarske i Njemačke, koji su već u jutarnjim satima napunili plato površine 5.000 kvadratnih metara.

Nakon okupljanja održan je defile svih automobila sudionika Mercedes Meeting Hercegovina ulicama Grada Širokog Brijega. Čelo kolone duge više kilometara predvodili su oldtimeri, a iza njih se uguralo na stotine ostalih Mercedes-Benz automobila.

Povratkom svih automobila na plato u Trnskoj ulici, održana je svečanost otvaranja 1. Mercedes Meeting Hercegovina. Prisutnima se obratio predsjednik Udruženja Mercedes Fan Klub Hercegovina Petar Čerkez, koji se, između ostaloga, zahvalio svima na dolasku te im poželio miran i sretan povratak kući.

Čerkez je također naglasio da je skup jednim dijelom i humanitarnog karaktera jer će sav prihod od prikupljene tombole biti će uplaćen Domu “Marija naša nada” – jedinoj ustanovi na području Zapadnohercegovačkog kantona koja skrbi za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju.

Skup je svečano otvorio izaslanik gradonačelnika Grada Širokog Brijega Mire Kraljevića, Dario Knezović – zastupnik u Zastupničkom domu Federacije BiH, koji je u svom obraćanju iskazao podršku Grada ovoj manifestaciji te je prenio pozdravne riječi gradonačelnika Kraljevića koji na skup nije mogao stići zbog ranije preuzetih obaveza.

U takmičarskom dijelu, koji je sadržavao pet kategorija, izabrani su najbolji automobili iz kategorije oldtimer, kategorije godišta od 1980. do 1990. godine, od 1990. do 2000. godine te kategorije “najbolje ozvučenje” i “najspušteniji” automobil. Pobjednike je birao stručni šesteročlani žiri.

Uslijedilo je izvlačenje bogate humanitarne tombole u kojem je sudjelovala djevojčica Kata – štićenica Doma “Marija naša nada”, a glavna nagrada bile su četiri aluminijske Mercedes-Benz felge. U tomboli je prikupljeno 1.000 KM koje će Udruženje Mercedes Fan Klub Hercegovina donirati Domu “Marija naša nada”. Skup je nastavljen raznim sportsko-zabavnim programom, a druženje i veselje nastavilo se do kasno u noć.

Generalni sponzor skupa bila je kompanija AutoLijanovići, a svim posjetiteljima 1. Mercedes Meeting Hercegovina HT Eronet omogućio je besplatan bežični internet.

Više fotografija i informacija doznajte na Facebook stranici Mercedes Fan Klub Hercegovina.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code