PRIJAVE ZA MEĐUNARODNO NATJECANJE FERDO LIVADIĆ U SAMOBORU

PRIJAVE ZA MEĐUNARODNO NATJECANJE FERDO LIVADIĆ U SAMOBORU

30. travnja, 2015.

Natjecanje Ferdo Livadic - plakat

Otvoren je natječaj za 12. međunarodno natjecanje Ferdo Livadić, na koji se mogu prijaviti mladi glazbeni umjetnici svih izvođačkih struka koji do 31. 12. 2015. navršavaju 28 godina. Rok za prijavu je 30. lipnja ove godine.

Natjecatelji programe predlažu po vlastitom izboru, uz obvezu da je najmanje jedna skladba djelo hrvatskog skladatelja. Prosudbena komisija ocjenjivat će umjetničku osobnost pri izboru programa i njegovoj realizaciji, odabir skladbe hrvatskog autora, nastup na sceni i komunikaciju s publikom te ostvarenu cjelovitost recitala. Trajanje recitala je maksimalno do 45 minuta.

Natjecanje će biti održano u sklopu jubilarne 40. Samoborske glazbene jeseni, koja se održava od 25. rujna do 4. listopada 2015. godine. Organizator, Pučko otvoreno učilište Samobor, i ove je godine osigurao vrijedan fond nagrada. Dodijelit će se dvije nagrade – Nagrada Ferdo Livadić za najbolju umjetničku osobnost i Nagrada Grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja.

Pobjedniku natjecanja Ferdo Livadić pripast će novčana nagrada u vrijednosti 2.000 eura (15.000 kuna), koncerti na festivalima Samoborska glazbena jesen, WestfalenClassics (Njemačka), Osorske glazbene večeri, Festival sv. Marka te koncert u ciklusu Cantus Ansambla u sezoni 2015/2016. Za pobjednika natjecanja Festival naručuje novu kompoziciju (skladatelj Dalibor Bukvić), koja će uz Cantus Ansambl biti praizvedena na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2016. godine.

Pobjedniku natjecanja za Nagradu Grada Samobora i HDS-a pripast će novčana nagrada u vrijednosti 1.000 eura (7.500 kuna) i koncert na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2016.

Pokrovitelji Natjecanja su Hrvatsko društvo skladatelja, Grad Samobor, Zagrebačka županija i Ministarstvo kulture.

Opširnije informacije su dostupne na www.samobor-festival.com/ferdo-livadic/HR.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code