SAMOBORSKA GLAZBENA JESEN

SAMOBORSKA GLAZBENA JESEN

15. rujna, 2016.

 

Samoborska glazbena jesen u svom 41. izdanju od 18. rujna do 2. listopada ponovno će ugostiti renomirana imena hrvatske i svjetske glazbene scene, najavili su na konferenciji za medije u četvrtak, 14. rujna organizatori iz Pučkog otvorenog učilišta Samobor. U 15 dana festivala nove glazbene užitke garantiraju ugledna međunarodna imena kao i mladi hrvatski umjetnici, čiji je talent Samoborska glazbena jesen nagradila prethodnih godina.

Prvi dio festivala, od 18. do 23. rujna predviđen je za Ivana Bilić Marimba Week, dok je službeno svečano otvorenje u subotu, 24. rujna koncertom laureata 10. Natjecanja Ferdo Livadić, mladog hrvatskog pijanista Aljoše Jurinića i to uz izravni prijenos na HTV-u.

Tijekom trajanja Samoborske glazbene jeseni nastupit će ponovno spoj mladih domaćih glazbenika i renomiranih međunarodnih imena, između ostalih bariton Leon Košavić i čembalist Franjo Bilić, pijanistica Lana Genc, Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije i dirigent Mladen Tarbuk, Cantus Ansambl i dirigent Berislav Šipuš, Gernot Süßmuth, Jelena Očić, Frank Immo-Zichner, Neue Vocalsolisten, Zagrebački solisti, Camerata Cantilly i drugi gosti.

Sastavni dio Festivala je i Natjecanje mladih glazbenika Ferdo Livadić koji ovaj put ima izraziti međunarodni karakter, a pobjedniku, između ostalog, pripada novčana nagrada Adiko banke te praizvedba djela naručenog posebno za njega na 42. Samoborskog glazbenoj jeseni. Dodjeljuje se i Nagrada Grada Samobora za najbolju izvedbu djela hrvatskog autora.

U okviru Marimba Weeka organizirane su pak svakodnevne radionice za mlade udaraljkaše uz nastupe kombinacije svjetski poznatih imena i mladih glazbenika koji su na putu etabliranja.

Tijekom festivala u Galeriji Prica moći će se razgledati i izložba dr. Franje Kresnika “Između umijeća i umjetnosti.” Otvorenje izložbe upriličit će se 16. rujna (petak) u 20 sati.

Pokrovitelji 41. Samoborske glazbene jeseni su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo kulture, Zagrebačka županija, Grad Samobor i Addiko Bank. Ulaznice za koncerte 41. Samoborske glazbene jeseni mogu se nabaviti na blagajni Pučkog otvorenog učilišta Samobor i na www.ulaznice.hr. Sve informacije dostupne su na www.samobor-festival.com. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code