NOVO VODSTVO HAZUDD-a

NOVO VODSTVO HAZUDD-a

25. lipnja, 2018.

 

 

Novo vodstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori i domovini (HAZUDD)

prije nekoliko dana u švicarskom gradu St. Gallenu kod nadležnih je vlasti registrirana Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u dijaspori i domovini (HAZUDD). Ona se temelji na dorađenom Statutu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori (HAZUD), koja je osnovana 1978. u Baselu (Švicarska) na poticaj dva hrvatska nobelovca – Lavoslava Ružičke i Vladimira Preloga, a dugogodišnji predsjednik HAZUD-a bio je mr. sc. ph. Dragan Hazler.

Upravni odbor HAZUDD-a čine:

Predsjednik: Josip Stjepandić

Dopredsjednik: Josip Jurčević

Dopredsjednica: Ina Vukić

Tajnica: Emilija Herceg

Rizničar: Tomislav Stjepčić

Profil članstva HAZUDD-a odlikuje se visoko obrazovanim Hrvatima i Hrvaticama iz dijaspore i domovine čiji se životni putevi ističu neupitnim hrvatskim domoljubljem, istaknutim profesionalnim karijerama diljem svijeta te brojnim prinosima identitetu i interesima hrvatske nacije.

Znanost i umjetnost imaju iznimno značenje u suvremenom svijetu, jer znanstvena i umjetnička postignuća bitno sudjeluju u zadovoljavanju većine ljudskih potreba, pa je stoga i osnovni cilj HAZUDD-a usmjeren na djelovanja, programe i projekte koji će u globaliziranom svijetu pridonositi hrvatskoj nacionalnoj integraciji, prvenstveno radi dobrobiti hrvatskih domovina: Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Stoga pozivamo sve Hrvatice i Hrvate diljem svijeta, koji se poistovjećuju s hrvatskim vrijednostima koje su najsjanije iskazane u hrvatskome Domovinskom ratu, kako bi u hvatskom zajedništvu što uspješnije njegovali hrvatske vrijednosti i ostvarivali hrvatski prosperitet.

Ovu prigodu koristimo kako bi iskazali posebnu zahvalu mr. sc. ph. Draganu Hazleru, koji je prije četrdeset godina osnovao i sve donedavno predvodio HAZUD, te diljem svijeta u najtežim okolnostima predvodio djelovanja na dobrobit hrvatstva.

Kontakt: [email protected]

Upravni odbor HAZUDD,

Uoči Dana hrvatske državnosti, 24. lipnja 2018. T

 

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. X.2.
  #1 X.2. 20 srpnja, 2018, 09:57

  dragifrano,objavi listu “naših” učenih povjesničara,bivših i sadašnjih,upotpuni list i sa pokojim istričarem,npr. krušelj i sl.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO
  #2 FRANO 17 srpnja, 2018, 22:59

  JOSIP JURČEVIĆ –NEUKI POVIJESNIČAR!!!
  SAMOUKI POVJESNIČAR ,POŠTOVANI GOSPODIN JURČEVIĆ, JE DOBRO POZNAT NAŠOJ ŠIROJ JAVNOSTI KAKO JE VRLO PREDAN I UPORAN ČOVJEK DA SVE ŠTO JE ZNANOST U POVJESTI UČINILA DA PREDICIRA NAŠU LJUDSKU I DRUŠTVENO-POLITIČKU PROŠLOST A NA KOJOJ GRADIMO NAŠU PERSPEKTIVNU BUDUĆNOST , DA JOJ UČINI JEDNU DIVERZIJU KOJA SE NE MOŽE NAZVATI NEKIM UČENIM PREOKRETOM U SPOZNAJI I PRAKSI VEĆ JEDNIM ZA POVJESNU ZNAOST ATAVISTIČKIM SINDROMOM KATOLIČKE INDOKTRINIRANOSTI KOJOM JE IZOPAČIO LOGIKU POVJESNE PROSUDBE KOJA BI SE TREBALA UVJEK TEMELJITI NA DIJALEKTIČKO-MATRIJALISTIOČKIM PROSUDBAMAPRILA A NA ŠTETU VEĆ ODUMIRUĆOJ TRADICIJI I PRAKSI KATOLIČKE IDOKTRINACIJE I NJENOM POIMANJU ČOVJEKA ,KAO BIĆA VJEROVANJA I SLUŠANJA. TAJ SINDROM KATOLIČKE INDOKTRINIRANOSTI SE, U OVIM VREMENIMA 21-VOG STOLJEĆA, SVE TEŽE PREDICIRA DUŠTVENO ODRŽIVIM A DUHOVNO TOTALO IZOPAČENIM ,PA SE OVAKVI DUHOVNI ĐUTURUMI ,POTPOMOGNUTI JOŠ UVJEK ,MATREIJALNO MOĆNOM KATOLIČKOM ZLOČINAČKOM ORGANIZACIJOM,PREDVOĐENOM, TAKOZAVNOM SVETOM MATEROM CRKVOM, POKUŠAVAJU SVOJIM IZOPAČENIM, ZA SPOZNAJU LJUDSKOM UMU I POVIJESNOJ ZANANOSTI,NAMETNUTI NEPRIHVATLJIVIM I NEUKIM, SPOZNAJNU METODU IZUČAVANJA POVJESNIH DATOSTI, PREDSTAVITI KAO NEKI NOVUM, KATOLIČKIM DUHOM OVJENČANI IZUM.
  ZATO OVAKVI SAMOUKI POVJESNIČARI ,IZOPAČENOM LOGIKOM I INDOKTRINIRANIM I ZATUCANIM RAZUMOM ILI ,U NAJMANJU, RUKU,REKAO BI HEGEL, NESRETNOM SVIJEŠĆU, ŽELE NAS VRATITI U SREDNJI VIJEK, U DOBA SKOLASTIKE KOJU NA NOV NAČIN UVODI NAŠ JURČEVIĆ,ZATUCANI TRIBALNI, OSOJNO PRISOJNI ,DINARSKI GUSLAR. NJEGOVE NOVE METODE LOGIKE KOJE UVODI U POVJSNU ZNANOST ,RAVNE SU GUSLARSKIM DAVORIJAMA ILI IZVORNIM GANGAMA I RERAMA. ON JE ISPRDAK VEĆ IZUMIRUĆE ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE, KATOLIČKE CRKVE, KOJA PREKO NJEGA I TAKVIH INDOKTRINIRANIH I ZATUCANIH SLEDBENIKA ŽELE OSNOVNO UVJERENJE SVOJIH SLIJEDBENIKA PUTEM OVAKVIH DUHOVNO NEDUHOVNIH ESKAPADA VRATITI U ONA VREMENA KOJA SU CIVILIZACIJSAKI I SPOZNAJNO ODBAČENA NA SMETIŠTE LJUDSKE SPOZNAJE. ZATO SE CRKVA PREKO SVOGA SKOLASTIKA HTJELA PONOVNO VRATITI U SVAKODNEVNI ŽIVOT NEKADAŠNJIH VJERNIH SLIJEDBENIKA ,LAŽNIM I FALCIFICIRANIM POVJESNIM I
  IZOPAČENIM URATKOM I OTVORITI RANE ONIH SLIJEDBENIKA ČIJI SU NAJBLIŽI ZA TU CRKVU IZGUBILI ŽIVOTE ,ZA LAŽ I PREVARU KAKVIM SE KATOLIČKA CRKVA SLUŽI OD SVOGA UTEMELJENJA MILANSKIM EDIKTOM,315 GODINE. OVIM URATKOM SKOLASTIČKOG POVJESNOG SMEĆA HTJELA JE JEDAN POVJESNI MOMENAT ,A KOJI JE ZA CRKVU BIO ,KAO I UVJEK ,JEDNA KRVAVA SVADBA NJENIH LAŽI A KOJE SE UVJEK PRAVDAJU ,AKO NE USPIJU ,ZLOČOM I ZLOČINAČKIM, ONOM DRUGOM STRANOM,KOJA SE KROZ ČITAVU POVJEST BRANI NJENIH POHODA KOJI,NARAVNO ,KAO I U OVOME SLUĆAJU ,O KOME GUSLA NAŠ SAMOUKI POVJESNIČAR, SE ZAVRŠAVAJU KRVAVO I NEOPROSTIVO. OVIM POVJESNIM NEUKIM I FALCIFICIRANIM URATKOM CRKVA SE POKAZALA U SVOJ SVOJOJ ZLOČINAČKO-PLJAJČKAŠKOJ NAMJERI ,JER SE DRUGAČIJE NE MOŽE ZAMISLIT NJEN OPSTANAK. ONA SE TRUDI PREKO OVAKVIH SVOJIH OTUĐENIH MOZGOVA PONOVNO PREDSTAVITI SVOJIM SLIEDBENICIMA DA IH NIJE IZDALA ,JER, ETO, STALNO IH HOĆE VRATITI U POVJEST NA ONU RAZINU ISTINE KOJA ĆE UMIRITI SVE ONE KOJI SU PREVARENI. JOŠ UVJEK IMA ONIH SLIJEDBENIKA KOJI STALNO GUBE ALI JOŠ UVJEK SLUŠAJU CRKVU, A GOSPODIN JURĆČEVIĆ, KATOLIČKI IDNOKTRINIRANI SUBJEKT JE NADA DA ĆE NEŠTO USPJETI U SVOJIM LAŽIMA KOJE BI I SLIJEDBENICI TREBALI PRIHVATITI KAO PERMANENTNU BRIGU CRKVE ZA SVOJE DINARSKE ,TRIBALNO INDORKTRINIRANE SLIEDBENIKE. A NAŠ SAMOUKI POVJESNIČAR JE OPSJEDNUT ATAVISTIČKOM MRŽNJOM KOJA SE UZGAJA I RAZMNOŽAVA SAMO U TIM TRIBALNIM OSOJIMA I PRISOJIMA. ON JE BIĆE ,ŠTO BI REKAO HEGEL, NESRETNE SVIJSTI, UPORAN DA OSTANE NA TOM NIVOU NESRETNE SVIJESTI KAD SE ON PREDICIRA SAMO PO SEBI ALI NIKADA BIĆEM ZA SEBE,JER JE U NJEMU SVEVIŠNJI KOJI UPRAVLJA NJEGOVIM UMOM , KATOLIČKOM ISTINOM KOJU ON SAMO PREKO SVEVIŠNJEGA SPOZNAJE, JER DRUGIMA I DRUGAČIJIM NIJE TAKVO KRALJEVSTVO DOSTUPNO.
  U NJEMU ČAMI BOG I ON JE UVJEK NJEMU U SLUŽBI.ZATO HEGEL ,TAKVA LJUDSKA BIĆA NE UBRAJA U POVIJESNE LJUDE ,PA IH UBRAJA U BIĆA NESRETNE SVIJESTI ,JER NJIHOVA SVIJEST NIJE NA TOM STUPNJU SPOZNAJE DA POSTAJU SVJESNI SEBE KAO PREDMETA SVIJESTI I SVIJETA KOJI IH OKRUŽUJE.ON TAKVIM BIĆIMA PORUČUJE; DOK VJERUJETE U BOGA VAŠA SVIJEST SPAVA.NISTE SPOSOBNI DA SPOZNATE SEBE I SVIJET KOJI VAS OKRUŽUJE,PA PREMA TOME NISTE SPOSOBNI SPOZNATI RODNO MJESTO ISTINE,I VAŠA PROSUDBE NEMAJU NIKAKVE DRUŠTVENE VRIJEDNOSTI. TAKVA BIĆA JE VELIKI MARX NAZIVAO OVNOVIMA.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code