RETROSPEKTIVNA IZLOŽBA IRIS DVORNIK-BONDORA U MIMARI

RETROSPEKTIVNA IZLOŽBA IRIS DVORNIK-BONDORA U MIMARI

6. ožujka, 2014.

Otvaranje izložbe iris rajčić-2 Custom

Iris Dvornik-Bondora retrospektivnom izložbom ( radovi nastali od 1976. do 2013.) u Muzeju Mimara predstavlja javnosti svoj tridesetogodišnji umjetnički rad sa sedamdesetak slika i desetak asamblaža i objekata.

Iris Dvornik-Bondora, odavno je poznata hrvatskoj likovnoj sceni. Otvorena je za izazove što ih nude suvremena likovna strujanja. Unutar njezina izražajnog područja, tema i tehnika, motiva i promišljanja uočavamo značajke njezine posebnosti, ali i ulančanosti u suvremena likovna kretanja. Dvornikovu na tom putu snaži njezina priroda stvarateljice, nagnuće strukturalnom propitivanju slikarske materije i vlastiti poetsko-slikovni značaj koji u svemu traži poticaje za razvitak i obogaćenje individualnog likovnog izraza. Uvijek nova u odnosu na tradiciju slikarica se pokazuje odanom sljednicom tradicionalnih vrijednosti u novom obličju – da parafraziramo autoricu predgovora kataloga izložbe Biserku Rauter Plančić.

Životopis umjetnice govori o pedeset samostalnih i stošezdeset skupnih izložbi u Hrvatskoj i Europi.

Rođena 1952. godine u Zagrebu. Diplomirala je 1980.g. na slikarskom odsjeku, ALU u Zagrebu, u klasi prof. Nikole Reisera. Od tada, djeluje kao samostalna umjetnica i članica HDLU-a, ZUH – a (do 2002. god.), LIKUM – a i BBK-a (Udruženje profesionalnih umjetnika Bavarske). Ostvarila je 50 samostalnih, te 160 skupnih izložbi i sudjelovala na brojnim humanitarnim izložbama.

Kontakt: [email protected]

Izložba je otvorena do 19. ožujka 2014. Ulaz je besplatan. T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code