KNJIGA „885 DANA RATA“ MARINA BUOVCA PREDSTAVLJENA U KNINU

KNJIGA „885 DANA RATA“ MARINA BUOVCA PREDSTAVLJENA U KNINU

7. kolovoza, 2015.

t2_uvodni_govor
Povodom obilježavanja 20. obljetnice vojnoredarstvene operacije „Oluja“ u sklopu novootvorene zgrade muzeja „Oluja 95“ 5. kolovoza na kninskoj tvrđavi, prof. Marin Buovac, predstavio je svoju knjigu “885 dana rata – Korespodencija obitelji Gugo na kninskom području / Knin – Zadar“ koju je priredio u koautorstvu sa mr. sc. Katarinom Gugo iz Knina. Na predstavljanju knjige u ispunjenom prostoru atrija novootvorenog muzeja sudjelovali su predstavnici grada Knina kao nakladnici knjige, predstavnici Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata u svojstvu sunakladnika – na čelu sa ravnateljem dr. sc. Ante Nazorom, kao spomenuti autori-priređivači prof. Marin Buovac i mr.sc. Katarina Gugo, koji su progovarali o nastajanju, sadržaju i samoj ideji knjige.
Predgovore u samoj knjizi napisali su Josipa Rimac, Ante Nazor, kao i Zvonimir Jelić – ravnatelj Kninskog muzeja.
Da je knjiga već u svojoj inicijalnoj fazi polučila uspjeh, govori i činjenica kako je prigodno uručena predsjednici Republike Hrvatske – Kolindi Grabar Kitarović, premijeru Zoranu Milanoviću, predsjedniku Hrvatskog Sabora Josipu Leki, ministru obrane Anti Kotromanoviću, ministru kulture Berislavu Šipušu, gradonačelnici Grada Knina Josipi Rimac, kao i brojnim drugim službenicima državnog vrha Republike Hrvatske.
Predstavljajući knjigu, Ante Nazor je naglasio kako je riječ o vrijednom sadržaju koji je prvi dokumentacijski rad takve prirode koji je našao mjesto u Hrvatskom dokumentacijskom centru.
Ispred Grada Knina se obratio dogradonačelnik Nikola Blažević koji je pozdravio izdavanje ovog vrijednog dokumentarnog djela.
Za glazbeni dio na samoj prezentacije knjige se pobrinuo Karlo Grubišić.
Spomenuta prezentacija knjige uvrštena je u službeni protokol proslave 20. obljetnice Oluje, u vrlo povoljnom terminu kao zadnja stavka državnog protokola i programa prije samog koncerta Marka Perkovića Thompsona i prijatelja. Takve okolnosti i prilike su rezultirale izvrsnom posjećenošću spomenute prezentacije knjige. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code