NIKOLA KOYDL U GALERIJI JOSIP RAČIĆ

NIKOLA KOYDL U GALERIJI JOSIP RAČIĆ

11. rujna, 2014.

nikola-koydl-nocna-plovida-ulje-platno-105x113cm-1983-slika-8538694

Izložba Nikole Koydla Objekti i slike otvara se u utorak, 16. rujna 2014. u 19 sati u Studiju Moderne galerije ‘Josip Račić’ u Margaretskoj 3 u Zagrebu.

Labirint ljubavi, Labirint slobode, Labirint mudrosti, Bezizlazni labirint, Moj labirint, Labirint života i smrti, Osjećaji, Nešto u meni i Plavi snovi zapravo su nazivi  izložbenih radova Nikole Koydla, nastajali tijekom zadnje dvije godine. Sva djela zaista su dojmljiva i koydlovski, tj. autorski izrazito raspoznajna a publici privatljiva.  Nikola Koydl zaista je ugledniji u ovodobnici hrvatski likovni umjetnik (poznat po snažnim apstraktnim kompozicijama), koje će pokazljivo predočiti 16. rujna 2014. u 19 sati  na otvorenju izložbe Objekti i slike u Studiju Moderne galerije’ Josip Račić’u Zagrebu.

Nikola je Koydl desetljećima je bio djelatan profesor  na  Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a od 2012.  professor emeritus – od nedavno je umirovljen. Za svoje djelovanje u umjetnosti i visokoškolstvu dobio je nagradu ‘Vladimir Nazor’ 2009.  za životno djelo. Danas u svomu atelijeru u središtu Zagreba stvara iznimna likovna djela, koja Studio Moderne galerije ‘Josip Račić’ s ponosom predočava i predstavlja građanima Zagreba.

Izložba će se moći razgledati do 5. listopada 2014. 

Ivan Raos T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code