GRADONAČELNICA SISKA POSTAJE SABORSKA ZASTUPNICA

GRADONAČELNICA SISKA POSTAJE SABORSKA ZASTUPNICA

28. siječnja, 2016.

IMG_5053
Njeni „razvojni i poticajni projekti“ jasno su ukazivali na preuzetu obvezu financiranja SDP-ove, odnosno koalicijske predizborne kampanje. Bila je to, zapravo, odskočna daska do saborske fotelje, kazao je Žamarija. Izrazio je pri tome sumnju u kvalitetno vođenje gradskoga sustava koji je zadužen 150 milijuna kuna, te dodao da će glavna funkcija biti u drugom planu. Miljenko Žamarija je izrazio zabrinutost za fluktuaciju prvih suradnika, odnosno pročelnika upravnih odjela

Napisao: Josip Frković

Otprije, točnije od lipnja 2013. poznata široj hrvatskoj javnosti, Kristina Ikić Baniček, SDP-ova predsjednica i gradonačelnica Siska, na povijesnoj sjednici Hrvatskoga sabora, 22. prosinca, nije samo zamjenski zagrijavala sjedište. Štoviše, u maratonskoj i neprijateljski intoniranoj raspravi protiv predloženih ministara kabineta i budućega premijera Tihomira Oreškovića, Ikić Baničekovoj pripala je dionica paušalnoga rafalnog napada protiv čelnika „Mosta nezavisnih lista“ Bože Petrova. Za primjerno služenje svojoj stranci i vodstvu, ova je 40-godišnja diplomirana sociologinja i kroatologinja, prvim radnim mjestom savjetnice HCR-a, zaradila je status zastupnice Hrvatskoga sabora. To znači da će dužnost gradonačelnice obavljati volonterski. Na lokalnoj razini poznata kao autokratkinja i rigidna komunistkinja što svoje drugove pozdravlja javnosti nesimpatičnim i arhaičnim pozdravom „Smrt fašizmu – sloboda narodu“, ali i kao osumnjičenica za kazneno djelo nepovlasne prodaje državne imovine, Kristina Ikić Baniček u četvrtak, 28. siječnja, od članova Gradskoga vijeća Siska zaiskat će suglasnost za promjenu radnoga statusa i novu dužnost, te uz to brojne povlastice i osobne pogodnosti.

Obezglavljenost gradske uprave

Predloženom odlukom, naime, Ikić Baničekovoj pripada mjesečna naknada u visini 30 posto umnoška koeficijenta za obračun plaće utvrđenog gradonačelniku profesionalcu. Osim toga, imat će pravo na naknadu stvarnih materijalnih troškova (prijevoza, dnevnica i dr.). Imat će i pravo na korištenje službenoga automobila, mobitela i računala. S pravom zabrinuti za obezglavljenost gradske uprave Siska, članovi oporbene Domoljubne koalicije održali su u utorak novinsku konferenciju. Predsjednik gradskog HSLS-a i jedan od najoštrijih kritičara gradonačelničih odluka i postupaka, Miljenko Žamarija, podsjetio je nerazumno zaduživanje grada.
– Njeni „razvojni i poticajni projekti“ jasno su ukazivali na preuzetu obvezu financiranja SDP-ove, odnosno koalicijske predizborne kampanje. Bila je to, zapravo, odskočna daska do saborske fotelje, kazao je Žamarija. Izrazio je pri tome sumnju u kvalitetno vođenje gradskoga sustava koji je zadužen 150 milijuna kuna, te dodao da će glavna funkcija biti u drugom planu. Miljenko Žamarija je izrazio zabrinutost za fluktuaciju prvih suradnika, odnosno pročelnika upravnih odjela.

Paranoična atmosfera

Mi bismo pak dodali kako je prozirna politička predigra na kraju ipak urodila plodonosnim statusom za Ikić Baničekovu, sjedenjem na dva stolca. Baš kao da bi rad hrvatskog parlamenta i opstojnost stranke što je zemlju uništila bili nemogući. Ili su pak razlozi, oni lokalni, puno uskogrudniji: Vođenje grada koji odavno gospodarski i socijalno ustrajno odumire, Milanović i njegovi neokomunistički „udarnici“ ne žele prepustiti nikom drugom. Čak ni koalicijskom HNS-u omrznute liderice i protuhrvatske orjunašice Vesne Pusić, s kojom je kompartijski do zadnjega trena bivši i najgori naš premijer dosad bio kao prst i nokat, odnosno ne žele kao prvoga ni zamjenika gradonačelnice Vladu Andučića. U takvim okolnostima doista nije slučajno što palačom Gradske vijećnice vlada paranoična atmosfera u kojoj suglasnost za korištenje sanitarnoga papira mora potpisati mrgudna gradonačelnica. Bilo kako bilo, djeca Siščana u skoroj će budućnosti otplaćivati sve davno uočene opsjene Kristine Ikić Baniček. Predsjednik gradskoga HDZ-a Željko Krapljan kazao je kako je buduća gradonačelnica „na daljinski upravljač“ u Južnu industrijsku zonu Capraga i željezare trebala pozvati investitore i neke ministre, poput onoga za gospodarstvo ili promet. Podsjetio je kako je sam i u oporbenim okolnostima dovodio dužnosnike od kojih je očekivao pomoć u završetku gradnje javne vodoopskrbe za donju i sunjsku Posavinu. Osim spomenutih, konferenciji su nazočili i Ivo Rakić (BUZ) i Mladen Šimanović (HSS).T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. frizer
  #1 frizer 29 siječnja, 2016, 17:07

  iako je plavuša nije blesava

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. ne laprdaj, čitaj ovo
  #2 ne laprdaj, čitaj ovo 29 siječnja, 2016, 00:07

  Ivo Žinić (HDZ) župan Sisačko-moslavačke županije, odlučio je iz proračuna izdvojiti novac za obnovu vojne baze zloglasne jedinice MUP-a tzv. Republike Srpske Krajine! Ivo Žinić, koji isto tako mora znati kako je na čelu županije koja se ne može pohvaliti svojom situacijom, a niti prosperitetom, prioritetnim smatra dobar odnos s pripadnicima SPC-e dajući im novac za obnovu nečega što tamošnjim preživjelim stanovnicima budi mučna sjećanja. Da stvar bude još gora, derutni Svetopreobraženski manastir Komogovina, opljačkali su i uništili srpski paravojnici, i to po vlastitom priznanju tamošnjeg svećenstva.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code