RAT UDBAŠA

RAT UDBAŠA

29. travnja, 2018.

 

Osuđeni zločinac Perković također poručuje Šeksu, za kojeg u svom dopisu tvrdi da je imao više kodnih imena, od „Kolega“, „Sova“, pa do „Dejan“ te da u slučaju potrebe može mu pružiti obilje podataka i detalja i iz vremena 1974., pa dalje, ali i u samostalnoj RH

Koliko se može vjerovati Perkoviću, a koliko Šeksu trebalo bi ustvrditi Državno odvjetništvo ili sud, koji nakon ovoga ne mogu i ne smiju šutjeti, tim prije, što smo već rekli, – tko zna koliko je bivših Udbaša bez ikakvih provjera bilo ubačeno u sam vrh hrvatske državne politike, gospodarstva, prosvjete, pravosuđa, medija…

Napisao: Mladen Pavković

U Hrvatskoj se nastavlja rat bivših Udbaša, a Državno odvjetništvo, Uskok i slične institucije šute. Oni koji traže lustraciju i dalje doživljavaju samo neugodnosti. A istina, barem što se toga tiče, polako, ali sigurno odlazi u ropotarnicu.

Evo, sad se na stranicama Jutarnjeg lista (nedjelja, 29. travnja 2018.) pismom pod naslovom „Šeks je bio značajan izvor Udbe, vrlo svestran i sa širokim mogućnostima. Osijek nije imao boljeg.“ javio nepravomoćno osuđeni šef tajne službe, Udbaš Josip Perković, koji izravno i teško optužuje bivšeg bliskog suradnika dr. Franje Tuđmana, predsjednika 5. saziva Hrvatskog sabora, dugogodišnjeg zastupnika Hrvatskog sabora, jednog od tvorca hrvatskog Ustava, nositelja najviših državnih odličja i na kraju počasnog građanina Grada Osijeka!

Nadzor službe

Šeks je u nekoliko navrata već demantirao da nije imao veze s Udbom, već da ga je ta zločinačka organizacija progonila. Međutim, Perković piše da to ipak nije bilo tako, jer ako on ne zna tko su bili Udbaši, tko zna?

Kad je bio predsjednik Hrvatskog sabora, kaže Perković, Šeks ga je pozvao u svoj ured da napiše izjavu da on nije radio za Udbu.

Prihvaćao sam taj razgovor – on je davao sugestije za tekst, a ja sam preuzeo obvezu da to napišem, pa da se dogovorimo. Taj tekst sam napisao i predao mu – nepotpisan.(…) Tražio je da potpišem tekst koji je zapravo on diktirao, ali sam odbio. No, napisao sam jednu neutralnu izjavu kojom nije bio zadovoljan. To je potpisano…Sve ovo samo iz jednog razloga – bio sam motiviran okolnostima očekujući i izvjesnu podršku.“ – napisao je Perković te dodao još zastrašujuću izjavu: „U lipnju 1990. predsjednik RH dr. Tuđman naredio je ministru Boljkovcu i meni da se određen broj osoba stavi pod nadzor službe, što je podrazumijevalo i nadzor telefonskih razgovora. Razlog je bila sumnja da ste (Šeks,op.p.) usporedno sa SDS-om bili suradnik KOS-a još iz vremena majora Laze Boričića (kojeg sam poznavao) te da urotnički djelujete u odnosu na novu vlast i vrh države i dr. Tuđmana kao predsjednika. Određene su kodne oznake – Vama „Sova“, a drugim KOS-ovcima također po ptičurinama – „Orao“, „Crna ptica“ i dr. Naravno, identiteti su mi poznati od svih nadziranih. Objavili ste neke transkripte iz kojih se može zaključiti da ste bili pod nadzorom duže vrijeme. (…) Obilje podataka je nastalo tijekom tog nadzora, no za razumijevanje je dovoljno koliko sam naveo“.

Osuđeni zločinac Perković također poručuje Šeksu, za kojeg u svom dopisu tvrdi da je imao više kodnih imena, od „Kolega“, „Sova“, pa do „Dejan“ te da u slučaju potrebe može mu pružiti obilje podataka i detalja i iz vremena 1974., pa dalje, ali i u samostalnoj RH.

Važan informator

Ako je samo deset posto točno ono zbog čega „Udbaš optužuje navodnog Udbaša“ onda je to uistinu strašan podatak da su „Udbaši stvorili hrvatsku državu!“ Stoga se pod hitno i bezuvjetno mora provesti lustracija, tim prije što je Šeks u ovom slučaju navodno samo „vrh ledenog brijega“.

Da, bili ste suradnik/informant SDS-a i na vezi u centru Osijek“ – tvrdi Perković za Šeksa i hvala ga da je bio „važan informator službe“ te da je bio „provjeren, čije su se informacije smatrale točnim“.

Sa ovim javnim dopisom može se sa sigurnošću reći da je na hrvatskoj političkoj sceni počeo otvoreni sukob među Udbašima. Nu, koliko se može vjerovati Perkoviću, a koliko Šeksu trebalo bi ustvrditi Državno odvjetništvo ili sud, koji nakon ovoga ne mogu i ne smiju šutjeti, tim prije, što smo već rekli, – tko zna koliko je bivših Udbaša bez ikakvih provjera bilo ubačeno u sam vrh hrvatske državne politike, gospodarstva, prosvjete, pravosuđa, medija… T

1.)

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. merle
  #1 merle 4 svibnja, 2018, 21:34

  HRVATI MOJI! UDBA JE OPET PRORADILA A ZAR VAM NIJE POZLILO KADA STE SAZNALI DA JE četnik leković ZAMISLITE crvenu gaduru maju sever PROGLASIO NOVINARKOM GODINE??? DAKLE SRPSKO novinarsko društvo U HRVATSKOJ POD KRINKOM hnd DIJELI NAGRADE SRBOFILIMA I ZAR TO NIJE U PITANJU UMJEŠANOST udbe??? A anemični i njonjo PRODAJU MAGLU DALMATINCIMA PA MOŽDA I hajduk BUDE JEDNE GODINE PRVI!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Imotski
  #2 Imotski 1 svibnja, 2018, 10:24

  Parazit broj jeda je Plenkovica vlada.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. merle
  #3 merle 30 travnja, 2018, 16:06

  NAŽALOST MOJI HRVATI MI SMO UDBAŠKA DRŽAVA KADA NAM JEDAN grbavi peđa,otrov arsen,notorni četnik pupovec,pisateljica kasapović,family pusić,tatica mrak,bezidejni vođ izgubljen u vremenu i prostoru bernadić,četnik u hnd leković,notorna parazitska gnjida teršelić i još puno ANTIHRVATA šefuju u LIJEPOJ NAŠOJ A DA IM NITKO NE ZATVORI PIPU8TO JE HTIO I SKORO USPIO KARAMARKO I HASANBEGOVIĆ) PA SMO VIDJELI KAKO SU SE PROVELI A KADA ČUJEM DA JE NEKI živi ziid TREĆA STRANKA U HRVATSKOJ I kreteni sinčić i glupi pernar DOĐE MI DA SE UPITAM ZAR TAKO jadni paraziti DA NAM VODE DRŽAVU A JA IH NEBI BIRAO NI U KUČNI SAVJET JER NEMAJU POJMA O NIČEMU SAMO ZNAJU BRATI HRVATSKE KUNE!!! NA SVAKOJ SJEDNICI SABORA AKO NIJE GLASOVANJE PRISUTNO JE PETNAJSTAK sabornika? A KADA TU JOŠ DODAM anemičnog i njonju ONDA JE TO NAŽALOST PRAVA SLIKA POLITIČKE HRVATSKE KOJA SE TAKO ZOVE IAKO U ZBIRU TU IMA NAJMANJE PRAVIH HRVATA!!! PREDSTOJE NAM CRNI DANI I ZATO TREBA APSOLUTNO PODRŽATI INICIJATIVU ZA NAČIN GLASOVANJA JER ONDA U SABOR NEĆE DOĆI POSLUŠNICI NEGO STVARNO OD NARODA IZABRANI KOJIMA JE ČAST I OBVEZA SLUŽITI HRVATSKOM NARODU!!! ZATO MOJI HRVATI I POŠTENI GRAĐANI SVI NA POTPISE ZA REFERENDUM DA SE RIJEŠIMO PARAZITA I DA MANJINA NE ODLUČUJE O VEČINI!!! BOG I HRVATI FOREVER!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Ante
  #4 Ante 30 travnja, 2018, 08:03

  Plenkovic i Kolinda veci jugosloveni od tita.Tito nije odio u Jasenovac Plenkovic. i Kokinda idu stalno.Sad je na vama da zakljucite?

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Black Jack
   Black Jack 30 travnja, 2018, 16:52

   Tito je bio Šugoslaven
   Tita, i Hitlera je nakotiio Rothschild u Beću a pridružili su se njima u Beću Soso Šugašvili, Trotzki i Schlomi Freud.

   Poi nalogu Rothschilda, tj. ekstremnog zionista su izmislili tobože svaki svoju ideologiju.
   Svaki od njih je mrzio Židove ali su najviši funkcioneri u njihovim vojskama zapravo bili židovi.
   Cilj Holokausta je bio samo jedan:
   Stvoriti Državu Israel!
   I to su gore navedeni glupani po metorstvom Rothschilda dobro odradili!

   A šta se tiće Jasenovca tamo su zakopani 40.000 kosti Ustaša sa križnoga puta!

   Odgovorite na ovaj komentar
 5. Ivan Gorki
  #5 Ivan Gorki 30 travnja, 2018, 07:57

  Frane, nemaš benzina pa se ne javljaš? Bar su ovi tvoji.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Anonimno
  #6 Anonimno 29 travnja, 2018, 22:06

  Ljudi se boje komentirati jer među onima koji “komentiraju” ko Frane sve je puno udbaša.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Anonimno
  #7 Anonimno 29 travnja, 2018, 20:47

  Pa nije Franc jedini za komentare.
  Neka se malo uključe i drugi.
  samo jedni te isti se javljaju.
  Kao da ostali nemaju vremena komentirati.

  Zna se svima paše, kad se kvače ua udbaše.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Željko
  #8 Željko 29 travnja, 2018, 20:16

  Pa gdje je frane, gdje su komentari?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code