NAJNOVIJE NA PORTALU

DAN HRVATSKIH TAJNIH SLUŽBA

DAN HRVATSKIH TAJNIH SLUŽBA

25. siječnja, 2015.

hro-spijun

21.siječnja osnovana je zloglasna Čeka

Napisao: Saša Radović

21. siječnja trebalo bi proglasiti praznikom, Danom hrvatskih tajnih služba. Na današnji dan 21. siječnja 1917. godine osnovana je sovjetska tajna policija zvana Čeka – mentalni i politički mentor svih tajnih služba Republike Hrvatske. Odrednice Čeke sublimirane u današnjoj UDBA-i u gospodarskom i moralnom smislu – i danas određuju sve elemente hrvatske zbiljnosti.

Ime Čeka, kratica ČK za „Črezvičajnaja Komisija”, znači „Izvanredna komisija” bila je prva u nizu zloglasnih sovjetskih tajnih službi. Sjedište Čeke bilo je u poznatoj zgradi Lubjanka u Moskvi, u sklopu koje se nalazio i zloglasni zatvor. Čeka je imala veliku ulogu u doba tzv. „Crvenog terora“ u Rusiji, koristila je mučenje i specifičan način smaknuća pucanjem u stražnji dio vrata. Kasniji slijednici Čeke su NKVD i KGB.

Josip Broz Tito, samozvani maršal FNRJ, član sovjetskog NKVD-a sa svojim je suradnikom Ivanom Stevom Krajačićem 1944. godine utemeljio OZNA-u (Odjeljenje za zaštitu naroda), zloglasnu komunističku tajnu policiju na principima KGB-a. Konačno OZNA 1946. godine reorganizacijom postaje UDBA, Uprava državne bezbjednosti, bezbjednosno-obavještajna služba.

Da ne bi bilo zabune treba reći da je ime UDBA bilo još 1966. promijenjeno u Služba državne bezbjednosti (skraćeno SDB) u Hrvatskoj ADS Služba državne sigurnosti. No, SDB, kao i njene republičke filijale među stanovništvom kolokvijalno su se zvale UDBA, a njeni pripadnici udbašima. To je ostalo do današnjih dana.

 

Nova Hrvatska

 

UDBA nakon rušenja Berlinskog zida u Hrvatsku postavlja generala JNA, Franju Tuđmana za predsjednika i od svojih članova formira stranke – blizanke, HDZ i SDP koje se 25 godina rotiraju na vlasti.

U toj novoj Republici Hrvatskoj tijekom 1990 – tih, unutar svojih provjerenih udbaških kadrova, formira se Ured za nacionalnu sigurnost (UNS). Slijede odjeli HIS, SZUP, SIS, GSOSRH, OA, POA, VSA.

Krajem 2006. reorganizacijom mijenjaju se imena, te imamo Sigurnosno obavještajnu agenciju (SOA), dok je Vojno sigurnosna agencija nastavila s radom kao Vojna sigurnosno-obavještajna agencija (VSOA). Još su tu Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost (UVNS), Zavod za sigurnost informacijskih sustava (ZSIS), te Operativno tehnički centar za nadzor telekomunikacija (OTC).

Krovna institucija nadređena svim službama nove Hrvatske od 1990. do današnjeg dana bila je i ostala UDBA. Čelnik je sve do izručenja pravosuđu Njemačke 2014. godine bio –Josip Perković, „otac“ i uzor današnjeg premijera Zorana Milanovića. Nitko, pa ni pravi biološki sin, ne bi se tako suludo i grčevito borio da spasi Perkovića od (možda!) doživotnog zatvora. Na uštrb interesa cijele Hrvatske!

Dok gore navedene službe kontroliraju puk, UDBA sa svojim podređenim DORH-om, policijom i sudovima štiti crni kapital ratnih profitera, pretvorbenih zločinaca i političkog krim miljea Hrvatske. Hrvatska je danas azil europskog i svjetskog kriminala, s najviše iznesenog novca u porezne oaze od svih tranzicijskih zemalja.

 

Neoliberalni kapitalizam

Nakon Domovinskog rata i nekoliko smjena vlada u Hrvatskoj evidentno je da se bivši komunistički sustav pretočio u neoliberalni kapitalizam s elementima čistog kriminala – nekažnjenog ratnog profiterstva i pljačke svih resursa Hrvatske od strane političke elite. Uzor su bile, kriminalne skupine novo nastalih sovjetskih tajkuna, ali i krim profitera u ostalim tranzicijskim zemljama. No, europski Istočni blok, osim današnje Putinove Rusije, prihvatio je norme zapadnih demokracija – dok je Hrvatska ostala duboko u močvari korupcije i kriminala s pseudo modelom demokracije.

Od najvećih sudionika hrvatske tranzicije koji su opljačkali Hrvatsku do golih kostiju možemo izdvojiti; Tuđmana, Šarinića, Mesića, Račana, Rajića, Pašalića, Čermaka, Zagorca, Bebića, Gregurića, Valentića, Matešu, Sanadera, Ježića, Todorića, Tedeshia, Vlahovića, Cuccurina, Jakovčića, Naperotića, Linića, Vidoševića, Keruma, Merzelicu, Jamba… Ima ih i onih tihih koji se ne vide, ali ovi bodu oči.

Za zaštitu i nekažnjavanje tranzicijskih tajkuna zadužen je klan UDBA-DORH, a najodgovornije osobe su bile Perković i Bajić. Državni odvjetnik Mladen Bajić, uz blagoslov Perkovića, svojim je nedjelovanjem amnestirao svo ratno profiterstvo i pretvorbeni kriminal u Hrvatskoj. Nikada nitko nije upitao: „Odakle mu to?“ i „Je li platio porez na to?“.

Bez upita o porijeklu imovine i bez straha od kazna, sve vrste kriminalnih struktura krenule su u sveobuhvatnu pljačku. U Hrvatsku se uvlače inozemni narkobossovi i krim lobiji s legalnim hrvatskim putovnicama.

Od tajkuna i tisuća pljačkaša Domovine Bajić je u Remetinec smjestio samo Ivu Sanadera, možda tek sedmog ili čak desetog u rangu hrvatskih zločinaca.

 

Garancija sigurnosti

 

Razlika između bogatih i krajnje siromašnih u Hrvatskoj eskalira astronomskom brzinom. Iz dana u dan buja klasa blokiranih građana, deložiranih, obespravljenih – i gladnih! Uz prezaduženost države i vjerojatni predstojeći bankrot, opstojnost Republike Hrvatske dolazi u pitanje. Zbog predstojećih pobuna i mogućih izlazaka na ulice, raste važnost tajnih služba, poglavito klana UDBA-DORH. Iako je UDBA danas obezglavljena, bez čelnika Josipa Perkovića, „duh Čeke iz 1917.“ i Perkovićevi suradnici ostali su u svim porama vlasti SDPHDZ-a. U DORH-u također više nije na vrhu Mladen Bajić, ali je njegov pogubni utjecaj ostao. Nema nikakve sumnje da klan neće prezati od upotrebe policije i kordona specijalaca s dugim cijevima. Mir i kontinuitet vlasti u Hrvatskoj za bogatu hrvatsku oligarhiju mora ostati prioritetom.

Sve mora biti spremno da se krajem 2015. ili početkom 2016. održi nova parlamentarna izborna farsa i nova rotacija vlasti. Milanović, današnjih 20 ministara i mnoštvo pratećih političkih parazita uhljebit će se kao oporba u Hrvatskom saboru ili na rukovodećim položajima agencija, komora i sl.

S obzirom na važnost tajnih služba – proglašenje praznika Dana hrvatskih tajnih služba, 21. siječnja ima svoje puno opravdanje.

Anno Domini MMXV./ 7. T

13 komentara

Uskoči u raspravu
 1. klarens
  #1 klarens 26 siječnja, 2015, 22:30

  A Yustashe ?????
  ++++++++++++++++
  Tko su i shto su ?
  ++++++++++++++++
  Prizvod UDBe
  ++++++++++++++++
  Za domachu
  ++++++++++++++++
  A pretezhito
  ++++++++++++++++
  Inozemnu upotrebu
  ++++++++++++++++
  To su oni
  ++++++++++++++++
  NAJGLASNIJI !!!!!
  ++++++++++++++++
  A svi na lancu KOSa
  ++++++++++++++++

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. karamba
  #2 karamba 26 siječnja, 2015, 20:31

  Svaki dan je dan tajnih službi no nema toga dana do dana koji se je slavio 13.MAJA,jel netko ima nešto protiv ?

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. klarens
  #3 klarens 26 siječnja, 2015, 06:47

  Mili moji mali sitnozubi
  +++++++++++++++++++
  Ovo je tako sve naivno
  +++++++++++++++++++
  Vrapci na grani
  +++++++++++++++++++
  Bolje zhivkaju
  +++++++++++++++++++
  KOS ??????????
  +++++++++++++++++++
  Krovna kontrolna
  +++++++++++++++++++
  Organizacija KPJ
  +++++++++++++++++++
  Totalno srbijanska
  +++++++++++++++++++
  Svi zlochinci su na tom
  +++++++++++++++++++
  Lancu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Antikronični glupan
  #4 Antikronični glupan 25 siječnja, 2015, 12:36

  Da vidite samo kako su te Udbaše glupi id***i, ali veioma lukavi, kao da su podrijetlom, ne od majmuna, već lisice, koje bi svi trebali nositi na rukama u znak prepoznavanja, kad ii+m se ne može vidjeti zahvalnosti i prepoznavanja.kad im se već ne može vidjeti U na čelu! Tajne službe, treba također mijenjati s ljudima koji nemaju veze sa zločinačkim komunizmom.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • bodo
   bodo 26 siječnja, 2015, 20:41

   anakronični glupan,doista jesi glup kada još uvijek nisi shvatio da je UDBA sebi osigurala odstupnicu participacijom u svim budućim vlastima u rh i to za slijedećih 100 godina baš zahvaljujući franceku .Ali koju lisicu ti uspređuješ sa UDBAom…svaki udbaš lukaviji je od lukavstva triju lisic zajedno.

   Odgovorite na ovaj komentar
 5. Kronični antialkoholičar
  #5 Kronični antialkoholičar 25 siječnja, 2015, 12:30

  Ta udba je opijena primitivizmom i odgojem po šumama, pa nije čudno kad nas danas tretiraju kao bukvane. Sram ih bilo, iako je to nemoguće, jer nemaju ni obraza, a još manje savjesti.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • memo
   memo 26 siječnja, 2015, 21:16

   kronični,nisi u tijeku povijesnih bespuća tuđmanovih.UDBA se naime nije školovala po šumama i gorama već je tako krenula OZNA.No završetkom WW2 svi oznaši koji se nisu htijeli ili željeli školovati odmaknuti si iz službe dok su svi ostali pozavršavali adekvatne studije po ,mnogim svijetskim i domaćim visokim učilištima.Dakle UDABA odn. kasnija SDB bila je koncentracija vrhunski školovanih kadrova a ti misli što god je tebi volja ….

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code