PUPOVAC I ŠEŠELJ ŽIVE OD PROIZVODNJE MRŽNJE  

PUPOVAC I ŠEŠELJ ŽIVE OD PROIZVODNJE MRŽNJE  

28. kolovoza, 2019.

 

 

Ratna Hrvatska i većina onih koji su branili i obranili Hrvatsku sve se više, zahvaljujući raznim pupovcima, i ne samo njima, označavaju kao  proustaški desni ekstremisti , a svi koji su politički bili  za očuvanje Jugoslavije, prije nego za hrvatsku državu, ili su bježali od rata, ili su se u ratu i nakon njega bogatili, svrstavaju dobrim dijelom, nažalost, u socijaldemokrate, liberale, tehnomenadžere, mirotvorce ili pak antifašističku kategoriju.

Ima li još nešto gore od toga?

Napisao: Mladen Pavković

Na temelju onog što se može čuti (poglavito u zadnje vrijeme) od Milorada Pupovca koji je zastupnik u Hrvatskom saboru već u šestom mandatu, stječe se dojam da to i nije jedinstven slučaj „u svijetu“. Naime, i u srpskom parlamentu također postoji zastupnik koji se bori za iste ili slične probleme „ugroženih“ Srba u Hrvatskoj – Vojislav  Šešelj.  Kad ste čuli ili pročitali da se ova dva „pomozbog“ junaka svađaju, da se ne slažu u svojim političkim i inim stavovima, da nisu kao jaje jajetu? I Šešelj i Pupovac ne priznaju hrvatski obrambeni Domovinski rat, agresiju na Republiku Hrvatsku, a vrlo se dobro slažu i u lažima i obmanama da je hrvatska država gotovo ista kao i Nezavisna Država Hrvatska, da su Hrvati u Jasenovcu u vrijeme II. svjetskog rata poklali 700.000 Srba i tome slično. Također jedan i drugi podržavaju aktualnu vlast, na ovaj ili onaj način. Šešelj u Srbiji može raditi, prijetiti, može što hoće, a isto to dozvoljeno je i Pupovcu u Hrvatskoj. Protiv jednog i drugog podnijete su brojne krivične prijave, prije svega za teški kriminal, ali nema ni odgovora zbog čega ih nadležne službe ne vade  iz ladica. Istina, Pupovac je u maloj prednosti pred svojim kolegom, jer on ne može doći u Republiku Hrvatsku i „popovati“ kao što je to činio u vrijeme Domovinskoga rata, a Pupovac je u Srbiji i Republici Srpskoj uvijek dobrodošao, pa i tamo može mlati po Hrvatskoj, Hrvatima, hrvatskim braniteljima i stradalnicima što i kako hoće. Nikada mu se zbog toga ništa nije dogodilo, a kako i bi kad je član onih na vlasti. Njemu je totalno svejedno tko je glavni u politici, njemu je najvažnije da bude uz vladajuće, odnosno tamo gdje se vrte novci. Žalosno je i jadno kad tog čovjeka moramo gledati kako drži konferencije za tisak u Hrvatskom saboru. Braniteljima se vjerujte od toga povraća. To je tip koji živi od proizvodnje mržnje. Svaki incident, pa i onaj gdje sudjeluje nekoliko ljudi, i u najobičnijoj krčmi, uz pomoć medija uzdiže na nacionalnu razinu. Ne, nije to njegova zasluga, već urednika pojedinih medija koji isto ili slično razmišljaju kao i njegova malenkost. Inače, mnogi se trude da ga na sve moguće načine oblate, ali ne shvaćaju da što ga više valjaju u smeću da mu time značaj i popularnost raste kod onih koji ga obilno plaćaju za to što radi. Čak i hrvatska država financijski podupire izdavanje jednog njegova tjednika u kojem se od prve do zadnje stranice objavljuju laži, klevete i uvrede protiv Hrvatske, Hrvata i njezina čelnika. Nešto takvoga u Srbiji, ali i drugdje u svijetu,  je nemoguće. Sve je to nama naša borba dala. Sjetimo se među ostalim kako su u vrijeme Domovinskoga rata uhitili ratnog zločinca Arkana i druge. Ili pak Džakulu u Pakracu. Vrlo brzo su ih uz „oproštaj“ pustili da i dalje rade to što su radili u vrijeme agresije.

Nitko tako brzo ne oprašta i ne zaboravlja kao Hrvati!

Toga je i previše

Nu, čini se da je tog političkog cirkusa dosta. Od predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića se očekuje da odgovori braniteljskim udrugama – jel se slaže s takvom politikom Milorada Pupovca?

Naime, ne može ovakav čovjek mazati, lagati, pljuvati, bljuvati protiv Hrvata i Hrvatske i sjediti i tapšati  po ramenu  one koji su na vlasti.

Ili, se to nama samo tako čini, jer  očito je da može.

Pitanje svih pitanje jeste – jel bi prvih hrvatski predsjednik i vojskovođa dr. Franjo Tuđman dozvolio i tolerirao notornom Pupovcu jedno takvo sramno i kontinuirano ponašanje?

Gospodine Plenkoviću, vjerujte da je toga dosta. I previše.

Taj i takav Pupovac svaki „srpski incident“ iskoristi za svoje političke ciljeve, dajući im značenje  koje oni nemaju, podupirući nove podjele i šireći nepovjerenje, što može uzrokovati veće zlo od počinjenog nasilja, rekao je i požeški biskup Antun Škvorčević, visoki predstavnik Katoličke crkve u Hrvatskoj.

Međutim, treba uzeti u obzir i činjenicu da Pupovac predstavlja samo jedan mali dio Srba koji žive u Hrvatskoj. Njega ne podupire čak ni jedan (ili nismo za to čuli) Srbin koji je branio i obranio Hrvatsku u Domovinskome ratu, a takvih je bilo relativno puno.

Pupovac je „projekt“ bivše Udbe, navodno ubačeni agent, ako je suditi po njegovu ponašanju i djelima.

Ratna Hrvatska

Nije nam očito dovoljno što smo se takvih „projekata“ već nagledali u hrvatskoj povijesti, i ništa od toga naučili. Naime, zar i danas nije tako, (svaka čast iznimkama), kao što je bilo i nakon II. svjetskog rata, da onaj Hrvat koji se suprotstavi  lažima i obmanama koje svakodnevno iznose ti i takvi odmah  biva i sam proglašavan fašistom, što je tajna i druga policija uvijek  potkrepljivala nesumnjivim, u stvari montiranim dokazima. Pa, nije svatko tko na stadionu viče „Za dom spremni“ (poklič iz Domovinskoga rata!) ili nosi crnu majicu ustaša ili fašista!

Dobro je primijetio prof. Vlado Šakić kad je jednom zapisao da je kod nas već postalo uobičajeno da su  dragovoljci – ustaše ili ratni zločinci, da su ustaše – fašisti, dijaspora – ekstremna emigracija ili ustaše, „Hercegovci“ – ustaše, državotvorci i domoljubi-nekompetentni ili nestručnjaci, moralisti – romantičari ili zanesenjaci, a da su komunisti – partizani i antifašisti, selfmenadžeri – tehnomenadžeri, socijalistička birokracija, medijska i institucijska struktura – profesionalci itd.

Ratna Hrvatska i većina onih koji su branili i obranili Hrvatsku sve se više, zahvaljujući raznim pupovcima, i ne samo njima, označavaju kao  proustaški desni ekstremisti , a svi koji su politički bili  za očuvanje Jugoslavije, prije nego za hrvatsku državu, ili su bježali od rata, ili su se u ratu i nakon njega bogatili, svrstavaju dobrim dijelom, nažalost, u socijaldemokrate, liberale, tehnomenadžere, mirotvorce ili pak antifašističku kategoriju.

Ima li još nešto gore od toga? T

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Jovan Dalmatinac
  #1 Jovan Dalmatinac 31 kolovoza, 2019, 08:13

  Organizatori Zavičajne večeri koja se trebala održati u vukovarskom restoranu Mornar, otkazali su nastup Momčilu Momi Staniću.

  Predsjednik Zavičajnog kluba Kordunaša i Banijaca “Miloš Vojnović”, Boro Rkman, popustio je pod pritiscima Hrvatske konzervativne stranke, koja je koncert bivšeg vođe vojnog orkestra vojske RSK smatrala – nedopustivim.

  Organizatori su, međutim, brzo pronašli zamjenskog pjevača, Branu Paića iz Gvozda, a o svemu se izjasnila i vukovarska policija koja će osiguravati događaj: Muka mi jepri spoenu milokrada gubavca pupavca, bore rkmana, cetnickoga kretena s ratista njihove drzave sao krajine, svega tog olosa i zlocinackoga copora okocena na Balkanu. Zasto su brutalni? Zasigurno zato sto su u ratu pobedjeni od hrvatskih domobrana i sto ce u konacnici i zadnjem Hrvatu biti ponos kad ga nazovu U S T A S OM: Sprem´te se, sprem´te cetnici, teska che borba da bude…A tenk postavljen pred Marakanom, zasigurno nije zarobljen u Vukovaru postavite pred zgradom BG-pasaluka, u kojem stoluje pickousti Aca Vucic Cetnicic.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Pupovovac izvršava ono što je Srbima davno govorio Vasa ČubrilovićBosanac
  #2 Pupovovac izvršava ono što je Srbima davno govorio Vasa ČubrilovićBosanac 30 kolovoza, 2019, 15:00

  Vase Čubrilovića je 1939. godine u Banja Luci kazao slijedeće:
  „Srpska nacionalna manjina u hrvatskim zemljama mora uvijek predano raditi na sprječavanju nastanka bilo kakve Hrvatske države, a ako se to uslijed povijesnih okolnost i dogodi pa Hrvatska dobije državu dužnost im je aktivno raditi na dekonsolidaciji takve države“!
  Toga se drži SVETOSAVAC Pupovac i radi protiv države Hrvatske.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. FRANO-MARXISTA
  #3 FRANO-MARXISTA 29 kolovoza, 2019, 02:51

  OVOM LAJAČKO, KATOLKIČKOM PANFLETU NAJMANJE SE TREBA VJEROVATI U OVOM KATOLIČKO-STEPINČEVSKOM NAPISU ,JER SE TREBA VRATITI ONIM PRIZORIMA I SLIKAMA IZ REALNOG ŽIVOTA 199I GODINE, KADA PODIVLJALA OVA STEPIČEVSKA KASTA ARLAUČE ,ONAKO KAO 1941 GODINE,PA OSVETNIČKI PRESREĆE SRBE NA CETI ,OTIMAJU IM IMOVINU ,AUTOMOBILE ,SUTRA STANOVE A PREKOSUTRA IM SKIDAJU I GLAVE.TO JE ONA PRAVA ISTINA KOJA SE SADA REFLEKTIRA KAO POSLIJEDICA.SVE OVE NAPISE O PRAVDANJU OVIH HRVATSKIH KATOLIKA KOJI NISU HRVATI ,VEĆ DINARSKO-TRIBALNO-ANTROPOIDNI TALIBANI ,KOJI U IME NAS HRVATA ARLAUČU ,PROVOCIRAJU ,PLJAČKAJU ,UBIJAJU . TO SU STEPINČEVSKI KATOLICI,KRV OLOČNI KRIŽARI KOJE JE PAPA U OSTAVCI KVALIFICIRAO KAO NASILNIKE I PLJAČAKAŠE ,ZBOG ČEGA JE TRAŽIO OD KATOLIČKE PASKVE POKAJANJE I ISPRIČNICU ZA SVE ONE ZLOČINE KOJE JE UČINILA KLATOLIČKA CRKVA KROZ SVOJU SRAMNU POVIJET.”.
  Prijedlozi:

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Gubavac iza rešetki
  #4 Gubavac iza rešetki 28 kolovoza, 2019, 15:56

  Zna li doista ćirilično doktor gubavac ponešto o četništvu i pjesmi “Sprem’te se, sprem’te, četnici”? Je li to bio humanitarni pokret ili udruženi zločinački pothvat još od 1918. protiv vasceloga sveta srbalja, toga zločinačkoga, lažljiva naroda. Z adom spremni, četnici! Gubavcu svakako treba ponuditi osveženje aakumulatorskom tečnošću, rekli bi umišljeni pobednici nijednoga rata u istoriji. Samo, velik je to intelektualni kapacitet pičlkoustoga četnika vučića, kojem je naivna KGK povjerovala. .

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Goldštanga
  #5 Goldštanga 28 kolovoza, 2019, 12:16

  Pupak ima pravo biti sretan jer je ostvareno 90 posto memoranduma Sanu 2 unatoč porazu u ratu uz pomoć domaćih izdajnika .Onda kad istina bude na dnevnom redu nastaje Betanija.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Bozana Topalovic
  #6 Bozana Topalovic 28 kolovoza, 2019, 09:56

  DA LI JE POTREBNO URGRNT KREDIT?
  Posudba novca kod nas znači brzu isplatu. Poslujemo s ciljem zatvaranja posla na obostrano zadovoljstvo. U većini slučajeva novac ćete dobiti u istom danu ili čak u roku od 15 minuta od podnošenja zahtjeva. Računajući na nas možete spavati mirno i bez stresa.
        Sve naše usluge dizajnirane su tako da vam oduzmu što manje vremena. Svjesni činjenice da većina klijenata ima dnevne obveze i ispunjen dan, ne želimo vas gnjaviti s nepotrebnim stvarima. Kod nas možete tražiti novac bez jamaca, ovjerenih potvrda ili poslodavaca.
       Čak i ako ste u crvenom ili imate lošu kreditnu povijest, to ne znači da vam neće biti odobren novac. U samo nekoliko koraka putem interneta i računala, tableta ili pametnog telefona ispunite zahtjev za posudbu novca koji će odmah ići na obradu. Obratite nam se s povjerenjem. Kontaktirajte nas putem e-maila [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Anonimno
  #7 Anonimno 28 kolovoza, 2019, 06:56

  Što čeka DORH? Nije li to kazneno djelo mržnje?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code