VUČIĆ PROTIV VOĐE „GROBARA“ I VLADARA BEOGRADSKOG POZEMLJA U BORBI SE ZA VLASTITI ŽIVOT

VUČIĆ PROTIV VOĐE „GROBARA“ I VLADARA BEOGRADSKOG POZEMLJA U BORBI SE ZA VLASTITI ŽIVOT

8. ožujka, 2021.

 

Uvijek je državna sila jača od privatne kao što su organizirani kriminalci nadmoćnioji od nas pojedinaca, no ostaje nam vidjeti kako će proći predvodnik borbe protiv mafijaša s tribina. Bolje upućeni tvrde da se Vučić zapravo ne bori protiv mafije nego za svoj život. Prije spektakularnog uhićenja Velje Nevolje i njegovih u blizini Vučićeva stana pronađen je blindirani automobil i oružje u njemu. Bila je „kao slučajnog„ zaletavanja u njegovu kolonu, a navodno mu je Velja Nevolja išamarao sina

Napisao: Dražen Stjepandić

Na predzadnjem derbyju između Partizana i Zvijezde, 19. listopada 2020., na stadionu Partizana u središnjoj svečanoj loži, na mjestu gdje je nekada za Dana mladosti Josip Broz Tito primao štafetu sjedio je Velja Nevolja naravno bez zaštitne maske. I prijetećm dobacivanjem nogomotešima na terenu davao je upute kako će igrati. Kažu da se od uzvanika u svečanoj loži nitko nije usudio ni zucnuti protiv toga osuđivanog  kriminalca i nasilnika, vođe Janjičara i člana Skupštine kluba, zapravo najvećeg autoritet Partizana. Prethodno su mediji širom države izvještavali kako su Velja Nevolja i njegovi šamarao trenere i igrače Partizana ako bi bio nezadovoljan zbivanjima na travnjaku.

Vijest iz Blica u svibnju 2020. u rubrici Balanalije prenio je i portal Tjedno: „Sve se odigralo u restoranu Partizana na stadionu u Humskoj, kada je Milošević čak dobio i nekoliko udaraca od “viđenijih pristalaša” crno-bijelih.Veliki incident dogodio se u restoranu Partizana na stadionu JNA prije nepunih mjesec. Nekoliko navijača udarilo je nekoliko šamara treneru Miloševiću.

Kako saznaje Blic, oni su bili nezadovoljni jer se strateg crno-bijelih nije pojavio na sastanku sa navijačima zakazanom dan ranije. Milošević je došao u restoran nakon nekoliko dana baš u trenutku kada je za susjednim stolom sjedelo nekoliko navijača. Oni su mu prišli vidno nezadoviljni i poslije kraće rasprave udarili mu nekoliko šamara, a sve se završilo na tome.“

Jezive snimke obezglavljenih žrtava

Uhidba  Veljka Belivuka i njegove grupe u veljači danima je već tema broj jedan u Srbiji. Svakodnevno na površinu izlaze novi jezivi detalji o njihovom navodnim zločinima i ogromnoj količini novca koju su napravili. Srbijanski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin proteklih dana prikazao je grozne snimke žrtava koje su na najmonstruoznijji i najsuroviji način likvidirali pripadnici kriminalne grupe na čijem čelu su bili Veljko Belivuk i Marko Miljković. Ministar Vulin nije rekao o kome se točno radi, osim da je u jednom slučaju navijač Crvene zvezde, a u drugom navijač Partizana. Pretpostavlja se da je na jednoj od užasnih fotografija tijelo Zdravka Radojevića, iz Koteža, inače navijača Crvene zvezde koji je došao u sukob sa klanom Veljka Belivuka. On je jedan od onih čija je sudbina bila nepoznata do hapšenja početkom veljače. Nestao je prošle godine, a prema dosadašnjim rezultatima istrage on je namamljen u jedan od objekata koje su Belivuk i Miljković koristili kao mučionicu i mjesto za likvidacije.

Pretpostavlja se da je druga žrtva čije obezglavljeno tijelo su snimali osumnjičeni, pripadaju navijaču Partizana Goranu Veličkoviću, članom suparničke navijačke frakcije. On je otet u centru Beograda u Deligradskoj ulici, a i on je prije likvidacije bio mučen, a potom na najsuroviji način ubijen. Nekih mjesec dana prethodno Velja Nevolja zajedno sa svojom skupinom je uz veliku pompu uhićen na stadionu Partizana i uz veliko osiguranje specijalnih postrojbi  je sproveden kroz Beograd. Vučić je „Grobarima“ jasno poslao poruku tko u svečanoj loži može sjediti na Titovu mjestu, a između ostaloga predsjednik Srbije je izjavio da su članovi kriminalne grupe snimali svoje zločine i video materijale su slali suparničkim klanovima, ali i da bi se hvalili svojim zlodjelima.

Tu bandu mafijašku počist ćemo ma koliko teško i rizično bilo“, najavio je  Aleksandar Vučić još dok je bio predsjednik Vlade dodajući da ima i onih kriminalaca koji su povezani sa stranim obaveštajnim služba. „Bit će ili mi ili oni, ali ja vam kažem da će država pobjediti i neka dobro razmisle šta im je činiti – rekao je Vučić. Prema njegovim riječima, ubojstvo Aleksandra Stankovića, poznatog kao Sale Mutavi, “uvozno je ubojstvo- dovedene su osobe sa strane da haraju Beogradom”, najavio je Vučić još dok je bio premijer 2016. „Dvije osobe su uhapšene u vezi s tim ubojstvom, te su osobe dovedene sa strane… iz bivših jugoslavenskih republika, i naravno da ništa neće reći jer misle da imaju alibi. A to je svima jasno…“ Vučićeve su riječi od prije pet godina.  Tadašnji premijer je dodao da će država mafiju potući svuda i da poslije toga želi vidjeti: “Tko će od policajaca i specijalaca sjediti po njihovim jahtama i vilama i praviti biznis”.

Politika, kriminal i nogomet

Poštao je postao predsjednik neki analitičari tvrde da je najveći politički doprinos Aleksandra Vučića što je u Srbiji ukinuo razliku između politike i kriminala, a samim time i nogometa i kriminala. Već je netko rekao pravu istinu da svaka država u svijetu ima svoju mafiju, ali da jedino u Srbiji mafija ima svoju državu. Nogometom, ali i Srbijom zavladali huligani, kriminalci, ratni profiteri, pripadnici paravojski poput Arkanove… Par dana poslije najave obračuna s mafijom u sred noći policija je upala u prostorije Crvene zvezde na čelu ekipe u kojoj su bili još Dragan Džajić, inače u to vrijeme sudski gonjen, Nebojša Čović i Slaviša Kokeza postavljen je krizni stožer, smijenjena je legalno izabrana uprava s bivšim igračem Vladanom Lukićem. Tada je rečeno da je jedino riješenje za Zvijezdu, kao i Partizan, privatizacija ta dva kluba. Nakon par dana doveden je nekakav princa iz Emirata, ali kada je čovjek vidio da je dug 60 milijuna eura, da se stadion raspada i tko vlada Zvijezdom, on je odmah odustao, a na prvoj idućoj utakmici Zvijezde, preko cijele sjeverne tribine Delije su istakle transparent: „Zvezda nije državna, ona je naša“.

Potom se događa nešto još interesantnije, a to da je vodstvo „Delija“ ušlo i doslovno nogom otvorilo vrata Vučićevog kabineta u Vladi. Stvar je u tom da je on je pred njima oduvijek imao kompleks inferiornosti, niže vrijednosti. Jedan od njihovih glavnih ljudi je ispričao da mu svojedobno nisu dali da bude vođe „Delija“ ni na Novom Beogradu, i to zato što, po njima nije bio dostojan. A tada to je Vučić otišao u kafić koji drže partizanovci, Grobari, i počeo ih provocirati. Njih 10-tak ga je prebilo, bio je plav kao tinta. Ali tako slomljen, Vučić je otišao kod „Delija“ i rekao im: ‘Što sada kažete?! Tko bi se od vas smio suprotstaviti desetorici?!’ Oni su mu mrtvi hladni odgovorili da upravo to pokazuje da nije za vođu.

Sadašnji predsjednik Srbije nije postao vođa Zvezdaša na Novome Beogradu, ali postao je važna politička figura i danas jedna od najmoćnijih osoba na Balkanu, ali previranja na tribinama nikada nije prestao, malo je reči, pratiti. Primjerice kada je svojedobno nekoliko pripadnika „Torcide“ za deset tisuća eura došlo pomoći nekim frakcijama „Grobara“ odmah je izveo tezu o obavještajnoj akciji Hrvatske u svrhu preuzimanja komande na Partizanovom Jugu.  „Torcidaši“ pritekli nekim frakcijama „Grobara“ u pomoć bili su stravično prebijeni i premda su neki od njih bili MMA borci skunuli su ih do gola i bacili preko ograde na atletsku stazu gdje ih je nastavila maltretirati policija.

Upadi u prostorije uprave Partizana

Uspon Velje Nevolje krenuo je nakon ubojstva Aleksandra Stankovića (29), zvanog Sale Mutavi, uhapšena je osoba koja se sumnjiči za sudjelovanje u zločinu. Partizanu je tada izrečena je novčana kazna zbog toga što su njegovi prvotimci nosili majice sa likom ubijenog vođe navijača zvanog Sale Mutavi. Ubojica nikada nije otkriven, a Velja Nevolja je privatnim kanalima za ubojstvo optužio pripadnika pljačkaške bande “Pink panter”, koji je i suvlasnik jedne od poznatijih teretana u centru Beograda inače povezanim s crnogorskim podzemljem. Navodno je nesretni Aleksandar Stanković neposredno prije ubojstva bio u teretani sa prijateljima Miloradom Đ. i Veljkom B. Poslije vježbanja svratili su u obližnji kafić, preko puta Centralnog zatvora. Iz kafića su izašli u 21.20 sati. Za života jedan od najmoćnijih navijača u Srbiji na Partizanov Jug je dospio sa Zvijezdinog Sjevera, a postao je vođa navijačke grupe „Janičari“, u kojoj je bilo dosta preletača. Iskoristio je hapšenja mnogih viđenijih „grobara“ zbog ubojstva francuskog navijača Brisa Tatona, ali i sukob „Alkatraza“ i „Zabranjenih“ na tribini, ali i izvan nje i preuzeo vodstvo među navijačima u Humskoj. Njegova moć vidjela se i u tome što je bio u osiguranju u čelnika dok je klubom rukovodio Zoran Popović, iako su oni tvrdili da ne znaju tko je Stanković. Da je moć Saleta Mutavog rasla, svjedoči i to što je navodno upravo on organizirao  grupu koja je upala u prostorije funkcionera kluba i od njih zatražila ostavke. Nakon sastanka čelnika kluba, donijeta je odluka o kolektivnoj ostavci u Partizanu, jedino je Miloš Vazura ostao na mestu generalnog direktora. Po pisanju “Srpskog telegrafa” od izvora koji su uključeni u istragu protiv klana Velje Nevolje, njemu su klub i stadion bili baza iz koje je sa suradnicima osmišljavao i planirao najteža krivična djela. Belivuk je u pravom smislu te riječi bio gospodar na stadionu u Humskoj. Njemu su, bukvalno, članovi uprave polagali račune i podnosili raport. Iz klupskih papira i dokumentacije smo saznali da je tamo bio i fomralno zaposlen. Zbog toga su, između ostalog, na saslušanje pozvani predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura. Iako je od kriminalnih poslova zarađivao ogromne sume, Belivuk je iz klupske blagajne dobivao plaću od 5 tisuća eura u dinarskoj protuvrijednosti. Velja Nevolja je godinama bio menadžer nekim igračima. Oni, kako tvrdi „Srpski telegraf“ nisu imali mnogo izbora. „Ponuda je bila uzmi ili ostavi. A, ako ostaviš, znaš šta ti sledi. Šamari, u najmanju ruku, a mnogo verovatnije batine ili polomljene noge“.

Aleksandar Vidojević (27), zvani Aca Rošavi, također je jedan od vođa Grobara i član Skupštine nogometnog kluba Partizan kao predstavnik navijača, uhapšen je zbog sumnje da je s grupom huligana pretukao osiguranje i demolirao klub “Komitet” u Beton hali u Beogradu. Vidojević je inače bio izuzetno blizak s ubijenim vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi, a surađivao je i sa Veljkom Belivukom. Prije toga dok je još Sale Mutavi bio živ u drugom beogradskom noćnom klubu na ulazu Sale Mutavi s Darkom Ristićem Medom tada dvadesetosmogodišnjakom i ekipom je sudjelovao u prebijanju vođe klana „Amerika“ iza kojeg se govorilo da stoji američka CIA. Drugi pak izvori kažu da se radi o jednom kotoraninu bliskom klanu Amerika. Tako je počeo streloviti uspon „Janičara“ ne samo na Partizanovom Jugu nego i u beogradskom podzemlju jer klan „Amerika“ se povezuje s više desetaka likvidacija u Srbiji, ali i diljem svijeta. Bili su podjednako nemilosrdni prema konkurenciji, ali i svojim članovima. Devedesetih godina prošlog stoljeća zavladali su beogradskim podzemljem tako što su angažirali plaćenike koji su navodno ubili Gorana Vukovića MajmunaRadeta Ćaldovića ĆentuBojana Petrovića i Jusufa Jusu Bulića. Također se povezuju s ubojstvima nekih policajaca, ali i ministra Pavla Bulatovića i političara Zorana Todorovića Kundaka. O beskrupuloznosti njihovih plaćenika govori i to da su mnoge žrtve ubijene pred brojnim svjedocima.

Navijač Rada

Velja Nevolja je neposredno poslije ubojstva Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, dao svoj jedini intervju Vojislavu Tufegdžiću u „Newsweeku“. U njemu je pričao o “preuzimanju” južne tribine, gašenju sukoba, ali i navodnim poslovima sa drogom. Podsjećamo, intervju je objavljen studenoga 2016., dakle nekoliko godina prije nego što je Belivuk navodno osnovao kriminalnu grupu i navodno uspostavio suradnju sa Kavačkim klanom, za šta se sumnjiči. Bilo je to i pre formiranja rivalske grupe “Partizanovci”, što je sukob koji je “riješen” na do tada neviđen način u navijačkom svijetu: javnim ponižavanjem, navodnim upadanjem u stanove, čekanjem ispred kuća…

U intervjuu je pričao o “preuzimanju” južne tribine, gašenju sukoba, ali i navodnim poslovima sa drogom. Citiramo: “Na južnoi tribini je bio neki sukob koji nisu mogli da reše, tadašnji “Alkatrazi”. Mi smo tu došli kao njihova zaštita. Međutim, s vremenom klupko počinje da se odmotava i mi shvatimo da uopšte nije ispravno to što rade. Tada odlučujemo da uzmemo stvar u svoje ruke. Ušli smo u otvoren sukob s tim nebitnim Vavićem, koji je prethodno ovde predstavljao strah i trepet. Od njega navijači nisu smeli ništa, maltretirali su ljude na tribini, igrače privatno, otimali im pare i tako dalje. Znate kako, fudbaleri su po mom mišljenju najgori ljudi, ubedljivo. Ima nekoliko izuzetaka, svaka im čast. Imate Saleta llića, pa Valerija Božinova, većeg Srbina od pola ovih ovde što igraju. Ali, određeni fudbaleri su voleli da izađu na splav, da se slikaju s tim Vavićem, da se voze blindiranim kolima… Zašto? Promašili su profesiju. To je kao kada taksista umisli da je kriminalac. To je taj problem. Pojedini fudbaleri su se družili s takvima, pa kada je došao dan za naplatu, onda su se poplašili i došli nama da se žale. I mi smo rešili da postavimo stvari na svoje mesto. Jer neću ja da dolazim i da branim te neke takve za dnevnicu, a oni da muzu sve živo odakle mogu. I s vremenom, spontano, dođe do toga da se ceo jug okrene prema nama i prihvati nas kao vođe”.

Naglasio je da se nikada nije deklarirao kao navijač koji će otići na kraj svijeta zbog Partizana, ali da je morao reagirati.

“Javna je tajna da su drali mučenike. Evo primer: dečko iz Prijepolja, koji radi za 12.000 dinara mesečno, dođe u Beograd, mi organizujemo besplatan prevoz autobusom do Milana, a ekipa mu naplati 50 evra! Razumete to? Zatim, jedan momak koji fizički ne bi mogao ništa detetu od sedam godina terao je navijače da njih 20 mora da unese 50 baklji na stadion. Ko neće, dobije šamar. Ne razumem, postoji hiljadu načina da se te baklje unesu, što bi morao neko da se bije zbog toga? Bilo je svakakvih pritužbi, a kada ljudi dolaze da vam se žale, očekuju pomoć. U tom trenutku Sale i ja smo se nekih šest meseci intenzivno družili i, ulično rečeno, potpuno skapirali. Ne predstavljam sebe i svoje drugove kao dobre Samarićane, mada generalno tako jeste, ali mi rešimo te probleme. Nama su došli ljudi s juga i prihvatili nas kao vođe. Oni ranije su postajali vođe tako što su išli na tuče, boli neku decu, skidali im majice, radili sve na silu. To je bilo 2013, kada su nam se i pojedini igrači požalili da ih dotadašnji ‘prijatelji’ reketiraju, bukvalno im traže pare. Onda smo porazgovarali sa tadašnjim vođama navijača, objasnili im da je njihovo vreme prošlo, da su završili karijeru, da su dosta draili ljude i da od sada puste da se to radi kako treba”.

Belivuk kaže da od kada su oni “preuzeli priču” tenzije stvorile na drugoj strani, između istoka i juga.

“Pazite, Alkatraz je najmanja moguća grupa koja postoji. To je grupa koja broji nekoliko ljudi i koja ne može ništa da uradi. Sve je počelo kada ja još nisam išao na utakmice, kada me nisu ni zanimale. lgrom slučaja mi je drugar s kojim sam radio obezbeđenje po klubovima rekao da njegov poznanik ima problem sa ‘Zabranjenima’ i ponudio da ih čuvamo za dnevnicu. Dolazilo je nas 10-15 spremni da ih odbranimo ako se pojave. U tom periodu sam dobio dete i to mi se činilo kao odlična ideja. Dinara tada nisam imao, bukvalno ni hleb da kupim. Sećam se da sam imao 30 dinara u kući, pa nisam mogao da kupim hleb koji je koštao 33 dinara, a pola hleba u radnji nisu hteli da mi prodaju.. Tako sam počeo. Nije me interesovalo ništa drugo, moje je biro da sačuvamo te momke ako se pojavi suprotna ekipa”, govorio je Belivuk.

Velja Nevolja je priznao da nije oduvjek navijao za Partizan, a na pitanje novinara je li nekada bio član neke druge grupe, Belivuk je “uz širok osmeh“ odgovorio: „Jesam malo“.

“Kada bih bilo šta drugo rekao, slagao bih. I na jugu me cene zbog toga. Imali smo sastanak, iz cele Srbije smo zvali Grobare, da dođu po dvojica predstavnika. Bilo ih je između 300 i 400. I pred svima sam rekao da nisam ovde zato što volim Partizan i zato što su poginuti za njega, već sam ovde zbog drugarstva prema nekim ljudima. A ljubav prema Partizanu se samo nekako stvorila. Ne u toj meri kao nekom Sikiju, Čegiju ili nekoj toj staroj ekipi. Nikad ja ne mogu da budem grobar kao oni. To je priča. I nije tajna da je Sale kao mlađi išao na Zvezdine utakmice, ali su gluposti da je bio vođa neke grupe sa Severa”, rekao je Belivuk.

Uvijek kada bi netko tko ima veze sa tribinom bio ubijen, pominjala se trgovina drogom i primat na tom tržištu.

“Napokon i to pitanje, pošto od droge navodno svi kupismo kuće, kola, stanove… Kad god se desi neko ubistvo navijača, u novinama čitate da je to bilo zbog sukoba na narko-tržištu. Stariji ste od mene i mnogo mangupa ste upoznali, pa vas pitam – gde to ima da se tek tako zarađuju pare i da se tek tako ubijaju zbog droge? I koja se to droga prodaje na stadionu? Ima nekih koji su pijani, nekih koji su pod dejstvom nečeg drugog, to je sigurno, ali šta ja da radim? Kome sam ja nešto prodao i odakle to ide, da li se dobija uz kartu? Otprilike tako piše u novinama – bore se za prevlast nad tribinama jer onda drže narko-tržište. Imam 31 godinu, nikada priveden, nikada osumnjičen, nikada s drogom posla nisam imao”.

A na pitanje je li uhićivan odgovara:

“Da, ali za nešto fizički. E pa, kako me vidite, take me i drugi vide. I onda hoće nešto. Kad god sam bio privođen, bilo je to zbog posla koji radimo u obezbeđenju klubova. Tamo su bili ti sukobi, ovako se to nikada nije desilo. Ma znate šta, našem čoveku možete da priđete i najljubaznije ga zamolite da nešto ne radi i u najboljem slučaju će vam reći ružnu reč. A ja, kakav god da sam, imam tu kulturu da se svakom ko je stariji obraćam sa ‘vi’. Kad ste fini, ljudi to često zloupotrebe. Radio sam s momkom koji je viši od mene, istetoviran, pa kad on opomene ljude na ponašanje, oni se smire. Kad ja to uradim, oni mi nešto loše kažu. A kratak mi je fitilj. Baš kratak”.

Otac Veljka Belivuka, počinio je masakr dok je bio dijete u oiteljskom stanu u širem centru Beograda kad je aktivirao ručnu bombu. Kako su mediji pisali, Nebojša Belivuk (34) 13. veljače 1995. aktivirao je eksplozivnu napravu i ubio sebe, svoju suprugu Branku (31) i njenu majku Mirjanu Mladenović (55). U tom trenutku u stanu je bio i Nebojšin punac, kao i sestra od supruge, koji su bili povrijeđeni, a u stanu su pored njih bili i tada devetogodišnji Veljko i još jedno dijete. Dječaci su čudom preživeli razornu eksploziju, koja je demolirala čitav stan.

Taj čudom preživjeli dječak, vođa partizanovih „Janičara“ kasnije će se Pink panterima osvetiti za ubojstvo Saleta Mutavog. Razbojnička banda „Pink pante“ postala je svjetski poznata. Velju Nevolju optužuju da je ubijao i pripadnike „Pink pantera“ između ostalog Milana Ljepoju, koji se proslavio kada su on i njegova grupa 2007. godine sa dva automobila upali u tržni centar u Dubaiju i parkirali se ispred juvelirnice “Graf”. Jednim vozilom su probili izlog zlatarnice, a zatim izašli iz njega i odnijeli sve što im je palo pod ruku. Drugim automobilom odvezli su se s  mjesta pljačke i o njima se nije znalo sve do naredne godine, kada je Ljepoja pao u Francuskoj. U međuvremenu je uhapšen i njegov suradnik, koji je u zatvoru počinio samoubojstvo. Pljačka je proceijenjena na 11 milijuna eura, a šta se dogodilo sa novcem, ostalo je misterija. Zbog toga se ne isključuje mogućnost da je upravo plijen bio još jedan od motiva zbog kog bi Belivukova ekipa mogla doći u konflikt sa Ljepojom. Na snimcima sa sigurnosnih kamera jedne od štek-vikendica u Ritopeku pored Grocke, za koju se osnovano sumnja da je korišćena za gnusne zločine, ubojstva i uništavanja ijtela žrtava, zabilježen je trenutak kada u nju dolazi Ljepoja. Međutim, policija sumnja da on iz nje nikada nije živ izašao. Prije smrti nije bio samo mučen nego su mu navodno odrezali nos, uši i iskopali oči. U Beogradu je i prije bilo ubojica i ubojstava, ali svirepost uz redovito odsjecanje glava i komadanje tijela prethodno je zabilježena samo u Zagrebu kada su pripadnici Zemunskog klana nakon ubojstva Zorana Đinđića jedni druge tako uklanjali.

Uvijek je državna sila jača od privatne kao što su organizirani kriminalci nadmoćnioji od nas pojedinaca, no ostaje nam vidjeti kako će proći predvodnik borbe protiv mafijaša s tribina. Bolje upućeni tvrde da se Vučić zapravo ne bori protiv mafije nego za svoj život. Prije spektakularnog uhićenja Velje Nevolje i njegovih u blizini Vučićeva stana pronađen je blindirani automobil i oružje u njemu. Bila je „kao slučajnog „zaletavanja u njegovu kolonu, a navodno mu je Velja Nevolja išamarao sina. T

 

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code