ŠTULIĆ AMATER, A HULJIĆ NADAREN KAO ĐAVO

ŠTULIĆ AMATER, A HULJIĆ NADAREN KAO ĐAVO

2. studenoga, 2015.

images|cms-image-000026503
Voditelj ga naravno nije pitao što nije napisao ni jednu pjesmu iz toga grada, kao pokojni Kemal Monteno i niz drugih sarajevskih pjevača i skladatelja kad su srpske granate padale njezinim ulicama i trgovima. Ili što nije, primjerice“ u Parizu gdje se „slučajno“ sklonio govorio o agresiji na „njegovo“ Sarajevo, kojeg danas toliko „voli“?

Napisao: Mladen Pavković

U tv-emisiji „Nedjeljom u 2“ koju vodi nezamjenjivi Aleksandar Stanković relativno često se naslušamo i nagledamo svega i svačega, poglavito „finog i dragog“ voditelja kad treba braniti one koji su Hrvatsku ili BiH napadali, odnosno one koji su u to vrijeme dezertirali i pobjegli u vrijeme Domovinskoga rata.
U nedjelju, 1. studenoga u goste mu je došao legendarni Goran Bregović, tek toliko da mu napravi (prikrivenu) propagandu za njegov skorašnji koncert u Zagrebu. Od tog razgovora, a trajao je 6o minuta, zapamtili smo tek nekoliko stvari: da uskoro ima koncert u glavnom gradu Hrvatske, da nikada nije slušao Marka Perkovića Thompsona (sic!), da mu je nekadašnji „Jugoton“ (tvrtka za koju je snimao) kupovala drogu dok je boravio u studiju, da je Branimir Štulić amater i da je Tonči Huljić – „genije“ nadaren kao đavo.
Također je pričao kako je „pobjegao“ iz Sarajeva u vrijeme rata, ali je danas ponovno u tom gradu, što znači da se vratio „živ i zdrav“ i kao „cijenjeni“ dezerter.
Sada, rekao je, priprema i novi CD s naslovom „Tri pisma iz Sarajeva“. Voditelj ga naravno nije pitao što nije napisao ni jednu pjesmu iz toga grada, kao pokojni Kemal Monteno i niz drugih sarajevskih pjevača i skladatelja kad su srpske granate padale njezinim ulicama i trgovima. Ili što nije, primjerice“ u Parizu gdje se „slučajno“ sklonio govorio o agresiji na „njegovo“ Sarajevo, kojeg danas toliko „voli“?
Legendarni “Brega“, kako ga zovu, ipak nije mogao a da ne podcijeni i omalovaži uspješnijeg od sebe na ovim prostorima. A riječ je Marku Perkoviću Thompsonu. Za njega „nije“čuo, a čuo je za „nekakvog“ Tončija Huljića, kojem svaka pjesma (da se malo našalimo) ide i završava ovako: „daj mala, daj“, uz „zavijanje“ poput kokota.
Razlika između Bregovića i Thompsona je i u tome što ovaj drugi ne „puni“ sportske i kino dvorane već – nogometne i ine stadione i što ne „rožđe“, kao Bregović, srpske i jugoslavenske pjesmurke. I ne krade od drugih glazbu.
No, na kraju razgovara Stanković je za uslugu od svoga gosta javno dobio dvije (2) ulaznice za njegov koncert, na kojem će vjerojatno ponovno otpjevati (samo za njega) „Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo“.
/„Jugoslavijo, na noge/Pjevaj, nek te čuju/Ko ne sluša pjesmu/Slušat će oluju…“/
A mi bismo na to dodali: „Brega“ premalo si platio. Ali, kako si mu predao kuvertu, a ulaznice nismo vidjeli, tko zna što je još bilo u omotnici, možda nešto i od onoga što ti je ostalo od „Jugotona“?

Mali sin velikog oca

Bojan Glavašević (SDP), pomoćnik ministra branitelja bez branitelja Predraga Matića-Freda, oštro je, već po tko zna koji puta, napao gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Penavu (HDZ). Uvrijeđen je što se po njegovu skromnom mišljenju ove godine, prigodom obilježavanja 18. studenoga – Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, nije dao istaknutiji značaj njegovu ocu, Siniši Glavaševiću, „jednom od najprepoznatljivijih ličnosti Domovinskog rata“ – prenose mediji. Mali sin velikog oca, koji se u relativno kratkom vremenu uspio zamjeriti svim istinskim hrvatskim braniteljima i domoljubima, zbog kojeg je među ostalim i počeo protest hrvatskih stradalnika u Savskoj 66, koji jednostavno „ne zna“ tko su bile žrtve a tko agresori“, koji na neprimjeran način brani čak i one koji su ubili njegova oca, a koji se danas nalazi na listi SDP-a za predstojeće parlamentarne izbore, na najgori mogući način želi sakupiti neki glas. Sjećamo se da je svojedobno protestirao što su se časni vukovarski branitelji okupljeni oko Stožera za obranu hrvatskog Vukovara uopće usudili na jednoj svojoj manifestaciji pustiti glas njegova oca, jer po tom malom sinu velikog oca Siniša Glavašević kao nikada „ne bi“ podržao takve kakvi su ti „problematični branitelji s prvih crta obrane Vukovara“, kojima je valjda jedina „greška“ što i oni nisu poginuli.

Za SDP javno blati branitelje

Ne znamo, niti nam nije jasno tko od časnih i istinskih Hrvata zloupotrebljava ime Siniše Glavaševića, Junaka Domovinskoga rata? Nema škole, nema mjesta gdje se taj poginuli novinar ne uzdiže. A ako mali sin velikog oca smatra da njegovo ime mora biti zaštitni znak ratnog Vukovara (što na određeni način već i jeste) onda nam nije jasno kako se taj „ministrov pomoćnik“ nije založio recimo zbog čega ni ove godine na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara barem jedna veća manifestacija nije posvećena jednom od najvećih heroja među herojima ovoga grada Marku Babiću ili jednoj od najponosnijih majci u Hrvata – Kati Šoljić?
Zbog čega svoje mjesto prigodom ovog dana sjećanja nema, imenom i prezimenom, još najmanje stotinu Vukovaraca, živih ili mrtvih? Kako to da ni ove godine ni jednom Junaku Grada Vukovara neće biti dodijeljen, makar i posmrtno, čin generala, kojeg zasad ima samo Blago Zadro? Što se mali sin velikog oca nije za to izborio, a mogao je.
Sjeća li se on recimo legendarnog kirurga vukovarske ratne bolnice dr. Juraja Njavru?
Kada se recimo taj i takav Glavašević pobunio protiv ratnog zločinca dr. Vojislava Stanimirovića, protiv „igranja“ kola Pupovčevih pomozbog junaka, a kada protiv onih u Borovu Selu koji slave i poraze u Domovinskome ratu, i ne priznaju hrvatsku državu?
Nikada, pa ni tada.
Kaže: „Ostavite mog mrtvog oca već jednom na miru“. Svaka čast njegovu ocu, ali baš zahvaljujući njegovoj žrtvi taj i takav mali sin velikog oca navodno je dobio sve što se dobiti može, za razliku od mnogih drugih koji su također u srpskoj agresiji (koju onnavodno naziva „građanskim ratom“) izgubili i do desetak i više članova svoje obitelji, i do danas nisu mogli biti ni portiri i čistači (neki i s fakultetskom diplomom) tamo gdje je on sve radio, ili gdje radi.
Sada se javno priklonio SDP-u i sada javno blati hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji.
Za čiji račun i u čije ime?
Ako je i od malog sina velikog oca – previše je!T

6 komentara

Uskoči u raspravu
  1. roker s moravu
    #1 roker s moravu 2 studenoga, 2015, 12:23

    đoni je doktor znanosti za ovog naduvenka

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code