U SRBIJI UKRADENO DVA KILOMETRA ZAŠTITNE OGRADE NA AUTOPUTU

U SRBIJI UKRADENO DVA KILOMETRA ZAŠTITNE OGRADE NA AUTOPUTU

10. veljače, 2018.

 

 

Na dionici novog auto-puta Niš–Dimitrovgrad, od Jelašnice do Bancareva, koja je završena ali još nije puštena u saobraćaj, ukradeno je više od dva kilometra zaštitne ograde.

Niška policija u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom traga za počiniocima kojima prijeti kazna od dvije do 12 godina zatvora. Dimitris Kostamenas, radnik grčke fime “Terna”, koja je izvođač radova, kaže da su radnici primijetili da nešto nije u redu i da su vidjeli odvrnute šrafove, te da fali sparing koji je tu da ogradu drži zategnuto, prenosi Srna.

Lopovi su skinuli dijelove ograde od pocinkovanog čelika na nekoliko mjesta, a najvjerovatnije su došli sa lokalnog puta.

U preduzeću “Koridori Srbije” kažu da se na gradilištima krade od goriva, žičanih ograda, do betonskih ploča, te da godišnja šteta iznosi više od milion eura, ali dodaju da je na ovoj deonici ovo prva krađa.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da su žrtve te krađe svi građani Srbije jer je auto-put izgrađen njihovim novcem.

Godišnja šteta od takvih krađa na našim putevima i prugama iznosi između milion i 1,5 miliona eura”, kaže Mihajlovićeva u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

IZVOR: www.radiosarajevo.ba T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 10 veljače, 2018, 19:15

  Nije to ništ čudno.
  Pa na kojem se gradilištu ne krade.
  samo ovisi tko daje blagoslov za takve rabote.
  tako je u cijelom svijetu.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code