SANIMA SE “DANA IZ JASENOVCA”

SANIMA SE “DANA IZ JASENOVCA”

25. listopada, 2019.

 

 

Nakon neuspjelih pokusaja podvala svjetskoj javnosti u režiji Miloševićeva šegrta, inoministra Srbije Ivice Dačića, lanjskom izložbom u sjedištu UN-a u New Yorku, kada su i lažnim fotografijama bolesne i izgladnjele djece s Kozare u Mataruškoj banji “dokazivali” da se radi o najvećem “sisačkom logoru za decu u NDH i Europi”, te lažnim filmskim “Dnevnikom Dijane Budisavljević” njene nećakinje Dane o spasavanju gotovo šest tisuća partizanske siročadi, ostavljene iza pogibije roditelja i rođaka u šumovitim brdskim bespućima Kozare, smještene potom u prihvatilištu Hrvatskoga Crvenog križa u Sisku, iz susjedne vojnim porazom od Hrvatske naprosto raspamećene zemlje, doznajemo, nema odustajanja. Osobito onoga stavka o neodustajanju iz zacrtana Memorandumom – 2 Srpske akademije nauka i umetnosti “da se izgubljeni rat iz 90-ih, makar i laima, mora dobiti u mirnodopskom razdoblju”.

Prema scenariju Nataše Drakulić, prvo igrano filmsko ostvarenje Vučićeve četničke Srbije “Dana iz Jasenovca”, u okolici Sombora već se snima film redatelja Predraga Antonijevića, koji govori o “najbrutalnijim ustaškim zločinima u radnom logoru Jasenovcu”. Hoće li se pri tom spominjati i mitoloških 700 hiljada srpskih žrtava, barem zasad, ne znamo? Radnja filma odvija se šest mjeseci iza partizanima pogubne njemačko-domobranske ofenzive u kojoj su poginule tisuće Titovih partizana, govori o surovoj ratnoj sudbini desetgodišnje djevojčice. Za tu prigodu, na primjer, majka glumca Radoslava Milenkovića, rođena u potkozarju, boravila je u sisačkom prihvatilištu (logoru), a potom u Novoj Gradiski (?). Valjda Staroj Gradiski!

Fabula dalje traje u Daruvaru i okolici, gdje je jedna Hrvatica prigrlila Daru i tako joj spasila zivot, objasnio je glumac Milenković. Ulogu nikad potvđena fratra iz logora Jasneovac, fra Majstorovića Sotone, preuzeo je Vuk Kostić, zapovjednika logora Maksa Luburića Miša Janketić, dok uloge mališana igraju djeca iz Bosanske (Kozarske) Dubice. S obzirom da su pripadnici srbijanske vojske polovinom rujna izazvali nemali diplomatsk incident, pokušavši na teritorij Republike Hrvatske, nenajavljeni, doći s vojnim odorama svoje zemlje u Jasenovac na poziv episkopa slavonsko-pakračkoga Jovana Ćulibrka, dobar dio filmskoga snimanja održat ce se i na tlu susjednoga BiH entiteta. Preciznije, na desnoj obali Save, u Gradini, gdje Aleksandar Vučić u dogovoru s Miloradom Dodikom smjera graditi spomen-obilježje stradalima u jasenovačkom logoru “kako bi Srbi svoje ratne žrtve mogli oplakivati u miru i na svom tlu..”.  T

 

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Koji film, bre!
  #1 Koji film, bre! 13 studenoga, 2019, 15:01

  Sta li ce taj Gaga da smisli o NDH i Jasenovcu? Scenarist je ipak Vukodlak Vucic, vlaski kurcic

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Komar
  #2 Komar 13 studenoga, 2019, 12:57

  Ljudi moji srbima fali 450 godina povijesti,znači oni su izmišljeni i moraju lagati o sebi inače nemaju razloga postojati.Sve što kažu je laž,sve što rade svodi se na pljačku,palež,klatež…i tako su širili svoje teritorije…1916 godine u Rijeci živilo je samo 6 srba!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. FRANO-MARXISTA
  #3 FRANO-MARXISTA 25 listopada, 2019, 20:23

  JASENOIVAC I STEPINAC!!!
  ­­
  TKO TO NAMA OPET SERVIRA STEPINCA U LIKU ČOVJEKA????

  TKO TO BAŠTINI NEKE VRIJEDNOSTI KOJE NAS PODSJEĆAJU NA ALOJZIJA STEPINCA ,NACI-ŠOVINISTU, ORTODOKSNOG KATOLIKA ,MRZITELJA SVEGA DRUGOG I DRUGAČIJEG, KOJI SE U TOM SVEMU JAVNO PREDICIRAO U DOBA KRIŽARSKOG-NACIFAŠISTIČKOG RATA NA OVIM PROSTORIMA OD 1941 DO 1945 GODINE ..
  ZAR TO NIJE POTVRĐENO NJEGOVIM SUĐENJEM I OSUDOM NA DUGOGODIŠNJU ROBIJU. BAR DANAS SE SVE TO MOŽE PONOVNO PROVJERITI DA LI JE NARODNA REPUBLIKA HRVATSKA UČINILA NEŠTO ŠTO NIJE DOSTOJNO NJENOG DRUŠTVENO- POLITIČKOG USTROJSTVA I NJENOG SUSTAVA DRUŠTVENE PRAVDE ,ČIJE SUDSTVO JE DIO PRAVDE I PRAVEDNOSTI NJENIH GRAĐANA KOJE JE STEPINCA I OSUDILO.
  NARAVNO ,NITKO NEĆE DA TO PITANJE POTEGNE ,JER ZNA DA BI SE JOŠ JEDANPUT POTVRDILA OSUDA I PRESUDA STEPINČEVE ZLOČINAČKE DJELATNOSTI U DOBA II SVJETSKOG RATA, KADA JE BIO HIMLEROV ADŽUTANT ZA HOLOKAUSTSKO ČIŠĆENJE BALKANA OD SVIH DRUGIH I DRUGAČIJH,
  PA SE PITAM ,TKO TO NAMA ,GRAĐANIMA SUVREMENOG POIMANJA SVIJETA, PODVALJUJE, PRKOSI ONIM ŠTO ZDRAV LJUDSKI RAZUM NE MOŽE POJMITI. NARAVNO ,KATOLIČKA CRKVA KAO ,NE INSTITUCIJA ,NEGO,KAKOB JU JE OCIJENIO PAPA U OSTAVCI ,BENEDKT XVI-TI, KORPORACIJA ZA ZGHRTANJE OVOZEMALJSKOG BLAGA I KASTINSKO UPRAVLJANJE ,PA SVI KOJI SU SE U TOJ CRKVI PROTIVILI TAKVOM POIMANJU VJERE I VJEROVANJA ZAVRŠILI SU NA LOMAČAMA,IZUSTI POŠTOVANI BENETIKT XVI-TI NA JEDNOM MEĐURELIGIJSKOM SKUPU U TALIJANSKOM GRADU ASSISSIU .

  PA SJEĆANJE NA ZLODJELA IZOPAČENOG BISKUPA I NJEGOVE DJELATNOSTI SE MOGU SRESTI NA SVAKOM KORAKU ,JER SU PUNI ARHIVSKI SPREMNICI IZ TIH VREMENA , A OSIM TIH PISANIH TRAGOVA OSTALA SU SJEĆANJA MNOGIH POKOLJENJA, ŽRTAVA KOJE TA SJEĆANJA PRENOSE NA SVOJA NOVA I NOVIJA POKOLJENJA, JER SE TAKO NEŠTO NIJE DEŠAVALO NA EVROPSKIM PROSTORIMA OD PRAKSE ZLOČINAČKOG PONAŠANJA KATOLIČKE CRKVE IZ KASNOG SREDNJEG VIJEKA ,OD ZADNJEG 3O-GODIŠNJEG KRVOLOČNOG VJERSKOG RATA U EVROPI. STEPINAC JE BIO PRAVI ,IZOPAČENI OPAT, KRVOLOK U STRUKTURI SVOJE SVIJESTI KOJA SE UZGOJILA U KONVIKTIMA I SAKRISTIJAMA ZLOČINAČKE KATOLIČKE CRKVE.

  PO UZORU NA NJEGA, I PO NJEGOVOM NAPUTKU KAO ZAGREBAČKOG NADBISKUPA,TADA EGZARAHA CRKVE U HRVATA , IZMEĐU MNOGIH FRATARA KRVOLOKA ,POSEBNO U HERCEGOVINI, KOJI SU SAČINJAVALI KRVOLOČNE HORDE,POJAVIO SE JEDAN SEOSKI FRATAR U OKOLICI BANJA-LUKE ,ZVAO SE FRA TOMISLAV FILIPOVIĆ,MAJSTOROVIĆ KOJI JE KAMOM UBIJAO SRPSKU DJECU PO OSNOVNIM ŠKOLAMA, U SVOJOJ I SUSJEDNOJ ŽUPI GDJE JE STOLOVAO . PA TAKO U SELIMA: DRAKULIĆI, ŠARGOVCU I MOTIKAMA , U OKOLICI BANJA-LUKE ,PODRUČJE NJEGOVE ŽUPE SLUŽBOVANJA, NOŽEM JE KLAO SRPSKU DJECU U RAZREDIMA OSNOVNE ŠKOLE A ČEKIĆEM JE UBIJAO LOGORAŠE U JASENOVCU I OSTALIM LOGORIMA STEPINČEVE BOŽJE DRŽAVE.POSLIJE TOG VELIKOG PODVIGA KOJI JE ODJEKNUO U REDOVIMA KATOLIČKE CRKVE I U SVIM INSTITUCIJAMA TADAŠNJE STEPINČEVE BOŽJE DRŽAVE, MAX LUBURIĆ GA JE ODMAH POZVAO U JASENOVAC , DA TU SVOJU FRATARSKO-KATOLIČKU VJEŠTINU ,LIKVIDACIJE NA NAJOSVETNIČKIJI I NJAOKRUTNIJI NAČIN , IZVODI U JASENOVCU ,A POVREMENO I U OSTALIM LOGORIMA STEPINČEVE BOŽJE DRŽAVE.TAKO JE ZAPISANO U DOKUMENTIMA KOJI SU DANAS U ARHIVAMA DILJEM BIVŠE JUGOSLAVIJE ,A VJERUJEM I U JASENOVAČKOM ARHIVU ,DA JE FRATAR MAJSTOROVIĆ BIO SPECIJALISTA ZA UBIJANJE LOGORAŠA ,SAMO ČEKIĆEM.
  ZBOG TOGA SU GA NAZVALI FRA-SOTONA. TAJ FRA SOTONA JE NA SUDU U ZAGREBU ,1945 GODINE PRIZNAO SVE REKAVŠI DA JE BIO ZALUĐEN NOVOM DRŽAVOM I STEPINČEVIM PROGLASOM O STVARANJU HRVATSKE BOŽJE DRŽAVE ,KOJU JE BOG DAROVAO HRVATIMA I DA NIJEDNA ŽRTVA ZA NJENU OPSTOJNOST NE SMIJE BITI, VELIKA I TEŠKA. NARAVNO,JA PARAFRAZIRAMA ALI JE SUŠTINA ISTA.

  PA TKO TO U DRUGOJ DEKADI 21-VOG STOLJEĆA VRAĆA NAS U VREMENA I POVIJEST II SVJETSKOG RATA I TRAŽI REINKARNACIJU STEPINČEVE ,ZLOČINAČKE ,KRVOLOČNE, BOŽJE DRŽAVE, ODNOSNO NEKO POSEBNO OBILJEŽAVANJE HRVATSKIH PROSTORA,A SADA I EVROPSKIH INSTITUCIJA,EVROPSKE MUMIJE ,AMERIČKE I VATIKANSKE LATIFUNDIJE, NJEGOVIM ZLOČINAČKIM IMENOM ILI LIKOM. NARAVNO , TO OPET INICIRAJU NJEGOVI SLJEDBENICI IZ ONIKS DVORA I TUĐMAN-ŠUŠKOVE HERCEG POSKOČIJE KOJI SU SE U NARODNOJ NESREĆI, KOJU SU ONI DONIJELI OVOM NARODU, PROIZVELI KRVOLČNI VJERSKI RAT -1991GODONE ,NA OVIM PROSTORIMA, UZ POMOĆ CIE I VATIKANA,ČIME
  SU SE OPET ONI, IMOVINSKI IZDIGLI NA STUPANJ KASTE, A NAROD PONOVNO VRATILI U POLOŽAJ, GORI OD ROBOVSKOG U POLOŽAJ ČANDALE.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Klarens
   Klarens 22 studenoga, 2019, 18:17

   Totalno zgubljeni karlekov sljedbenik
   ==============================
   Bez velikih slova josh manji !!!
   ==============================
   Drzhi se za karleka(Marxovog)
   ==============================
   A Kapital ni uopche procital
   ==============================
   Hahahahahahahahahahahaha

   Odgovorite na ovaj komentar
 4. Klarens
  #4 Klarens 25 listopada, 2019, 19:09

  Zhiku nije briga za istinu
  ==========================
  Igra se Boga i stvara svoju
  ==========================
  Samo dokle tako Zhiko ????

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code