POMOR RIBE U BAČKOM KANALU

POMOR RIBE U BAČKOM KANALU

12. rujna, 2016.

 

 

Lokalna samouprava obaveštava građane opštine Srbobran da je u toku noći između 7. i 8. septembra 2016. godine u Srbobranu počeo da se širi neprijatan miris kao posledica zagađenja Velikog bačkog kanala.

U jutarnjim satima 8. septembra 2016. godine inspektorka zaštite životne sredine Opštinske uprave Srbobran je izlaskom na teren I primetila da na površini vode postoje pojedinačni uzorci uginule ribe, kao i da živi primerci krupne i sitne ribe plivaju neposredno ispod površine u ogromnim količinama u potrazi za kiseonikom. Takvo stanje je i uzvodno i nizvodno od mosta, što navodi da zagađena voda dolazi iz pravca Vrbasa.

Opštinska uprava Srbobran je po hitnom postupku sprovela procedure iz svoje nadležnosti; obavestivši pritom Pojkrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, zatim Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, a nadležna vodna inspekcija je, zajedno sa predstavnicima JVP “Vode Vojvodine”, na terenu – u potrazi za uzrokom trenutne situacije, na osnovu čega će preduzeti sve potrebne mere za rešavanje ovog pitanja.

Ruža Helac T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code