NAJNOVIJE NA PORTALU

RASPRODAN KONCERT STEFANA MILENKOVICHA I ZAGREBAČKE FILHARMONIJE

RASPRODAN KONCERT STEFANA MILENKOVICHA I ZAGREBAČKE FILHARMONIJE

29. siječnja, 2015.

kul-stefan

Zajedno sa Zagrebačkom filharmonijom ovog petaka 30. siječnja 2015. u 19:30 sati u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu nastupa Stefan Milenkovich. Svjetski poznati violinist iskazuje posebnost i primjetno umjeće sviranja na koncertima od najmljađih dana, „čudo od djeteta“, humanitarac… Zato ne čudi vijest da je koncert kako javljaju iz Zagrebačke filharmonije već prije desetak dana – rasprodan.
Prvi put Milenkovich je nastupio s orkestrom sa šest godina, a sa šesnaest izbrojao svoj ni manje ni više tisućiti nastup. Milenkovich je student slavnog njujorškog Juilliarda, sa 11 godina svirao je na Božićnom koncertu u Washingtonu D.C. za Ronalda Reagana, godinu potom za Mihaela Gorbačova, a sa 14 za papu Ivana Pavla II. Nastupao je sa (peterostrukim dobitnicima Grammyja) Gorillazima, Vlatkom Stefanovskim i Edinom Karamazovom, a u sklopu svog uvjerljivog međunarodnog humanitarnog angažmana i sa Placidom Domingom, Lorinom Maazelom, Alexisom Weissenbergom i Sir Yehudijem Menuhinom.
Na zagrebačkom koncertu u petak zadržat će se na klasičnom repertoaru. Koncertna večer bit će u znaku skladatelja Jeana Sibeliusa. Glazba ovog postromantičarskog finskog skladatelja učestal je izbor koncertnih repertoara diljem svijeta, moguće stoga jer publika zaista obožava njegove simfonije.
Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će jedan od vodećih rumunjskih dirigenata Mihnea Ignat koji je zagrebački orkestar vodio u ranijim sezonama pri tomu nailazo je na odobravanje članova orkestra i na posebno povjerenje publike.
Ivan Raos T

5 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code