MOST I HDZ SLIČNO RAZMIŠLJAJU PROBLEM ĆE NASTATI KOD KARAMARKA I PRGOMETA, TAŠTINE I FOTELJA

MOST I HDZ SLIČNO RAZMIŠLJAJU PROBLEM ĆE NASTATI KOD KARAMARKA I PRGOMETA, TAŠTINE I FOTELJA

11. studenoga, 2015.

ilustracija
Nacionalno odgovorni HDZ čuva državu od razuralenog SDP-a. Ako prevlada taština i priča da im to ne pripada, onda idemo na izbore. Što se tiče gospodarstva mislim da su dosta programi Mosta i HDZ-a sukladni. Mislim da se njih dvoje Goran Marić i Ivan Lovrinović kao dva stručnjaka lako mogu dogovoriti i biti tim. Mislim da će se oko svih gospodarskih reformi Most i HDZ dogovoriti. Stvar bi mogli puknuti oko fotelja i ideologija

Priredio: Franjo Dobrović
Link:https://www.youtube.com/watch?v=UghgdXCkfDg

U emisiji Markov trg urednika i voditelja Marka Juriča na Z1 gostovao je novinar i kolumnist Tihomir Dujmović. Tema emisije bila je Most, odnosno treći put parlamentarnih izbora.
“Teško je odgovoriti je li ovo dobro za Hrvatsku, sve ovisi o pregovorima. Treća opcija nije prvi put da se pojavljuje u Hrvatskoj. Ali ovo je prvi put da je treći put uspio u parlamentarnim izborima”, rekao je Dujmović te dodao: “Vidjet ćemo tko prevladava u trećem putu, analizom predsjedničkih izbora možemo vidjeti da je Kolinda Grabar-Kitarović na istim mjestima dobila glasove kao i Most. Kad pogledate po mjestima gdje je Most uspio i Kolinda je uspjela, ovo je zajedničko biračko tijelo. Kolinda ga je uspjela objediniti, sad se dogodio lom i treba razmisliti bez etiketa. To je biračko tijelo koje razmišlja hrvatski ali nije biračko tijelo HDZ-a”, istaknuo je.
Smatra da je ovo fantastičan rezultat za SDP.
“Svi mandati idu na leđa Milanovića. Alex Braun mu je pomogao, u zadnjih par mjeseci mu je bio šaptač. Odlično je odradio svoj posao, on je slušao Alexa i čudo se dogodilo. Čudo se ne bi dogodilo bez ovakvih lijevih medija. Kad vidite uvjete, sve te medije, gdje god su mogli pritiskali su ih, sve je zapravo radilo protiv HDZ i oni su uspjeli ipak pobjedili. Doduše pirova pobjeda. Ovo je najstrašnija Vlada koju smo imali, posvađali su narod, i medijski užasno prikazali desnicu i konzervativne”, naglasio je. Imamo neupućeno biračko tijelo. Živimo u jednom medijskom logoru. “Mediji se sprdaju s desnim svjetonazorom. To traje već 15 godina”, naglasio je.

Mladima nismo objasnili što je bio socijalizam

“Novinarski korijeni većine novinara su izrazito lijevi, na tim i nikakvim temeljima hrvatsko je novinarstvo raslo i došlo do ovakve situacije. Nemate mentora u Hrvatskoj koji bi mogao učiti mlade novinarstvu. Od devedesete do danas je pokrenuta jedna dnevna novina i to lijeva. Najgora stvar koju smo napravili od devedestih je da mladima nismo objasnili što je socijalizam. Nismo im uspjeli to objasniti i sad nam se to vraća”, naglasio je Dujmović.
Rekao je da se Karamarko trebao sučeliti s Milanovićem.
“HDZ je zaključio da je to Milanovićeva klopka u kojoj se ništa ne bi iskomuniciralo. Sučeljavanje na predsjedničkim izborima nisu otvarala bolne teme. Nisu ni ta sučeljavanja otvorila priču. Trebao je otići na sučeljavanje i napraviti ovo. Svi koji su razgovarali s Karamarkom u običnoj komunikaciji znaju da je on sjajan, njegov je problem kamera. Ipak, morao je izaći na takav dvoboj. Milanović se ponaša kao nasilnik u birtiji. I to se ne može dugoročno tolerirati jer nisu glasali samo članovi akademije, to je gledao običan svijet i tražio da se on ako treba i posvadi s Milanovićem. Predsjednik stranke nije samo osoba, iza njega stoje birači, mora se boriti i tući za njihove stavove. On je maskota za koju masa želi da ih predstavlja”, komentirao je.
Ponovio je da Alex Braun nije mogao vjerovati da SDP bježi od nacionalnih obilježja države koju treba predstavljati.
“To je kod jednog djela publike sjelo, kod drugih ne, a to su branitelji. Groteskno je gledati Vesnu Pusić kada maše zastavom, kad to radite kroz medije koji su nekritički i pristrani, upalilo je. Prostora za rad s SDP-om je bilo strašno puno, oni su kao Titova omladina. Očito je došlo do nekog pomaka na tu temu. Nakon ovakve nacionalno obojene kampanje SDP neće postati ništa nacionalnija stranka nego do prekjučer. Uostalom večer nakon izbora u stožeru SDP-a nisam vidio hrvatske zastave”, dodao je Dujmović.
Sukadni programi HDZ-a i Mosta
Problem s Mostom je heterogenost.
“Imate Božu Petrova koji je iz katoličke obitelji, dio je iz Hrasta, Prgometa koji je dugogodišnji član HDZ-a, Lovrinovića koji je politički Hrvat, oni su dosta raznovrsni. Fraza da neće koalirati, možda neće ali će se morati nekome prikloniti. Mora doći do pucanja Mosta, danas je Petrina rekao da je Karamarko za njega najveće zlo. On ni za koji neće. Prgometu i Petrovu je jasno da su dobili glasove desnog biračkog tijela. Milanović pokazuje da ne želi reforme naredne četiri godine, a HDZ govori da ih želi, kao i Most. U tom smislu mislim da će doći do pucanja Mosta, većina će ići s HDZ-om. Očekujem da će se sutra neki dogovori postići, inače idu novi izbori što je izdaja birača”, istaknuo je Dujmović.
Moguća suradnja HDZ-a i SDP-a, nastavio je, to bi bla jedna posebna muka.
“HDZ treba ponuditi Mostu više nego Milanović, odgovorna HDZ-ova vlast treba shvatiti do koje razine je pogibeljna SDŠ-ova vlada. Nacionalno odgovorni HDZ čuva državu od razuralenog SDP-a. Ako prevlada taština i priča da im to ne pripada, onda idemo na izbore. Što se tiče gospodarstva mislim da su dosta programi Mosta i HDZ-a sukladni. Mislim da se njih dvoje Goran Marić i Ivan Lovrinović kao dva stručnjaka lako mogu dogovoriti i biti tim. Mislim da će se oko svih gospodarskih reformi Most i HDZ dogovoriti. Stvar bi mogli puknuti oko fotelja i ideologija.
Oko polovice emisije u program se uključio i glavni urednik portala Tjedno Dražen Stjepandić. Izneo je informacije koje ima i nadovezao se na nabrajanje brojnih grešaka Tomislava Karamarka i HDZ-a napravljenim posebice u posljednjim danima predizborne kampanje. Glavni urednik portala Tjedno iznio je podatak da je HDZ raspolagao s informacijom da bi Most po posebnim anketama provođenim od strane HDZ-a mogao dobiti do 15 mandata, ali tu procjenu ne samo da su zanemarili nego se predsjednik HDZ-a posprdno osvrnuo na MOST, nazivajući ga mostićima i stazicama. Stjepnadić je naveo i kako velike stranke nekad u anketama napušu neke male kao što je SDP nedavno uzdizao ORAH ili HDZ Ružu Tomašić, pa ih kasnije naglo spuste. Nešto slično uoči izborne nedjelje napravio je Karamarko s predstavnicvima trećeg puta MOST-om i Milanom Bandićem. Javno ih je spustio. Stjepandić je rekao da je tako od svoje igračke MOST-a prvi čovjek HDZ-a bahato napravio prepreku u preuzimanju vlasti.
Uvaženi novinar i publicist nije se složio s konstatacijopm da je MOST proizvod HDZ-a.

SDP započeo pregovore s MOSTOM

Milanovića je istresao prema Karamarku istresao paletu uvreda. Milanović je pitbull, čovjek koji je potpuno neumjeren u svemu. To je razlog zašto velika koalicija nije moguća. Most i HDZ ideološki vrlo slično razmišljaju. Problem će nastati kod taštine, kod Karamarka i Prgometa i kod fotelja. Neće biti jednostavno posložiti. HDZ je relativni pobjednik izbora, oni trebaju dati mandatara. To što Prgomet traži je ispod pojasa. HDZ je dobio 59 mandata i to je nacionalno neodgovorno “, istaknuo je.
“Nama je ponovno izbjeglička kriza na vratima i imamo čovjeka na vlasti koji je potpuno lud, i sad mu date još četiri godine vlade. SDP-ovci su u ovoj fazi pregovora pokrenuli nekoliko priča da su već došli na neke razina razgovora s Mostom. Po dvije godine mandata bi imali SDP i Most. Pitanje je samo tko bi bio prve dvije godine mandata jer je mala vjerojatnost da bi takva vlada izdržala cijeli mandat. Milanović je svjestan da želi tu vladu pod svaku cijenu, pa čak i pod cijenu da ne dobije ono što mu pripada”, rekao je.
“Pitanje ostavke ili davanje mandata na raspolaganje je pitanje političke pristojnosti za onu stranku koja ne uspije formirati vladu. To si bilo politički pristojno. Dakle, bili smo na vlasti i izgubili smo. Kandidirali smo se, kandidirajte me ponovno, ali evo vam moj mandat šefa stranke. Nakon gubitka vlasti, morate pitati članove želite li me da vas ponovno vodim”, komentirao je Dujmović hoće li Milanović postupiti kao i predsjednica ORaH-a nakon izgubljenih izbora.T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. klarens
  #1 klarens 11 studenoga, 2015, 20:15

  Trule jabuke i jesu u saboru
  ======================
  SVI DO JEDNOG !!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. salomon
  #2 salomon 11 studenoga, 2015, 09:41

  iz dosadasnjih izjava vesne pusić i nekih sdpeovaca jasno je kao dan da će koalicija “hrvatska raste” ići na lomljenje mosta i na uzimanje onoliko zastupnika mosta koliko im treba za formiranje većine u saboru.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code