KAKO MOST NIJE PREDVIDIO REFORMU HRT-a

KAKO MOST NIJE PREDVIDIO REFORMU HRT-a

6. siječnja, 2016.

Zgrada_HRT_09_71d39e4827_20
Svih ovih proteklih godina Hrvatska radiotelevizija je bila na strani crvenih. A to je ostala i do danas. Ono što je najgore je to da se oni toga ne srame, ni ne sakrivaju. Čudno je i to i neprihvatljivo da oni nisu čuli za riječ „objektivnost“, pa jedni uvijek mogu na „njihove“ male ekrane, a drugi jedino kad ih hapsi DORH ili Uskok

Napisao: Mladen Pavković

Svi očekujemo bolje sutra. Na „vidiku“ je niz reformi koje bi nam u relativnom kratkom roku omogućile da napokon počnemo živjeti kao ljudi. No, kakva će god biti Vlada bit će bolja i učinkovitija od one koju je vodio Zoran Milanović. Barem se tako nadamo.

Šrot za 80 kuna mjesečno

Međutim, u pregovorima između MOST-a i Domoljubne koalicije govori se o svemu, ali nismo baš čuli da će se među prvim stvarima dogoditi i „reforma“ Hrvatske radiotelevizije (HRT). Ta i takva televizija svojim programom, od političkog do zabavnog, ne zadovoljava barem 80-90 posto gledatelja, koji svaki mjesec za ovaj „šrot“ moraju plaćati 80 kuna. A jedini utjecaj na (žalosnu) državnu televiziju im je taj da kod kuće ili na poslu mogu mijenjati kanale, od jedan do četiri. Informativne emisije, poput „vijesti“, od sedam ujutro do devetnaest su im manje – više iste, a glavne „teme“ sastoje im se u tome da novinari pred nekim ulazima guraju „krušku pod njušku“ određenim političarima, ili trče za njima od vrata do automobila. Tu je i njihov stalni i neumorni politički analitičar (?) i borac za ljudska prava (???) Žarko Puhovski, koji se razumije u sve i sva. Zanimljivo je da od tolikih hrvatskih intelektualaca ovi na HRT-u nađu baš takvoga. A takvi se vjerujte rađaju jednom u stotinu godina. No, i za te i takve „komentare“ moramo svaki mjesec plaćati 80 kuna?
Svih ovih proteklih godina Hrvatska radiotelevizija je bila na strani crvenih. A to je ostala i do danas. Ono što je najgore je to da se oni toga ne srame, ni ne sakrivaju. Čudno je i to i neprihvatljivo da oni nisu čuli za riječ „objektivnost“, pa jedni uvijek mogu na „njihove“ male ekrane, a drugi jedino kad ih hapsi DORH ili Uskok. Sve po onoj – „Odabrao Đelo Hadžiselimović“.
Što će takvoj televiziji četiri programa, kad im je i jedan previše?

Odabrao Goran Radman

Eto, osim što su iz svojih programa izbacili i emisiju o domaćim životinjama, nema emisija ni o hrvatskim građanima koji žive u inozemstvu. Kad su kamere ove televizije bile u Vojvodini, Crnoj Gori, Kanadi, Njemačkoj, Švicarskoj i brojim drugim državama gdje žive i rade – Hrvati? A kad se negdje u Europi dogodi neki teroristički čin odmah šalju svoga dopisnika, koji izvještava kao da je na radiju, a ne na televiziji. Gdje su na toj televiziji poljoprivrednici, branitelji, obrtnici, studenti, radnici? Kako to da njih ne zovu u „Otvoreno“? Ako ih i zovu, onda je to vrlo rijetko, ili samo u slučajevima kad se nekog iz te skupine tzv. malih ljudi hapsi, ili se pokreću istrage. Oni ne razlikuju istrage od pravomoćne presude. Najvažnije im je „pokopati“ čovjeka, poglavito ako nije crveni.
Stoga može biti najbolja Vlada, ali dok imamo ovakvu državnu televiziju, koja sliči na to kao da je vode neki pupovci i stanimirovići, piši kući – propalo je!
No, neka postoji i takva, nije to ni najgore u državi koju smo ostvarili krvlju, ali 80 kuna je stvarno previše za njihove „projekte“, od koji ne znaš koji je gori i dosadniji.
Ali, da ne bude zabune na toj televiziji ima i vrsnih novinara i urednika, međutim oni očito ne rade, već vjerojatno kao i mi žale se na program koji je – „Odabrao Goran Radman!“.T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Mojca
  #1 Mojca 7 siječnja, 2016, 11:02

  A što s parijskom vilom ne Bohinju?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Klarens
  #2 Klarens 6 siječnja, 2016, 20:19

  I dalje vladaju ISTI
  ==============
  Ista govna
  ==============
  Drugo pakiranje
  ==============
  Kupujte vazeljin

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code