RADNIKE I SIROTINJU KUPUJU ZA PORCIJE GRAHA I ŠNITU KRUHA

RADNIKE I SIROTINJU KUPUJU ZA PORCIJE GRAHA I ŠNITU KRUHA

29. travnja, 2022.

 

Jeste li se ikada zapitali: kako to da u nas postoje i djeluju tolike sindikalne organizacije, te da to za razliku od braniteljskih udruga „nikome“ ne smeta? Vodstvo sindikata u svakoj tvrtki ima svoje prostorije, telefone i mobitele, sav kancelarijski pribor, pa i službene automobile, (kao recimo u Podravki, gdje su plaće radnika jedva 3.500 kuna!¨)! Pored toga, pitajte vođe sindikata-kolike su im plaće i dodaci?

Napisao: Mladen Pavković

Potkupljivi sindikalni vođe (svaka čast iznimkama) pozivaju radnike da dođu na proslavu 1. svibnja u što većem broju, jer su za njih, kao i svake godine, pripremili na tisuće porcija graha!

A bit će tu i kulturno-umjetničkih programa, sve u stilu hopa-cupa.

Za sudionike ove proslave već je pripremljeno i „more“ crvenih karanfila, koje obično uz sindikaliste dijele gradonačelnici i načelnici.

Brojne sindikalne organizacije

Pojedini sindikalisti najavljuju da će na tim skupovima „očitati lekciju“ onima koji su na vlasti. Međutim, nerijetko se događa da i predstavnici Vlade, pa i sami gradonačelnici i župani dođu na njihove fešte, tako da od tih njihovih busanja u prsa nikada nema ništa, osim sladunjavih predstava za medije.

Da besplatno ne dijele grah i šnitu kruha, na te bi manifestacije vjerojatno došli samo (da se malo našalimo) čelnici stotine sindikalnih organizacija i eventualno njihova najuža rodbina.

Nu, jeste li se ikada zapitali: kako to da u nas postoje i djeluju tolike sindikalne organizacije, te da to za razliku od braniteljskih udruga „nikome“ ne smeta? Vodstvo sindikata u svakoj tvrtki ima svoje prostorije, telefone i mobitele, sav kancelarijski pribor, pa i službene automobile, (kao recimo u Podravki, gdje su plaće radnika jedva 3.500 kuna!¨)! Pored toga, pitajte vođe sindikata-kolike su im plaće i dodaci?

Dakle, dok se u većini drugih država sindikati  1. svibnja  uistinu bore za radnička prava, sukobljavaju s policijom i rade štošta drugo da skrenu pozornost na nepravde i male plaće, kod nas se to pretvara u „derneke“ iliti prava seoska proštenja.

Čak i pojedini gradovi, općine i županije (protiv čijih se vodstava kobajagi bore sindikati) toga dana   (besplatno) dovode im vrhunske (narodne) glazbenike, pa kad je bal nek je –bal!

Većina radnika ne razumije da sve to na kraju  plaćaju oni iz svojih džepova!

Dužno poštovanje

Međutim, u tom svom silnom „radovanju“ oko 1. svibnja, u većini medija uopće se ne spominje da se trebamo malo okrenuti i prema nedavnoj prošlosti, jer baš tog 1. svibnja, u vojno-redarstvenoj akcija Bljesak (1995.) ljudi su ginuli za hrvatsku državu!

Dan kasnije, tj. 2. svibnja 1991. u Borovu selu dogodio se, od strane srpskog i inog agresora, masakr nad hrvatskim redarstvenicima.

Hoće li i oni koji su tih dana izgubili svoje najmilije također uživati u grahu i plesati kola?

Nigdje nismo čuli ni pročitali da će  1. svibnja, barem čelnici sindikata, odati dužno poštovanje onima koji su im omogućili da svake godine organiziraju „radničke derneke“.

Sindikati bi također, ako ništa drugo, trebali postaviti barem spomen ploče u svojim sredinama, koje bi podsjećale na brojne radnike koji su dali svoje živote i zdravlje za hrvatsku državu, kad hrvatskim stradalnicima iz njihovih sredina manje-više nigdje i nikako ne pomažu!

To se vjerojatno ne će dogoditi, sve dok imamo sindikate i sindikaliste (svaka čast iznimkama) kojima je propala Jugoslavija još uvijek pri srcu, i koji za svoje članove umjesto u Vukovar i  Škabrnju organiziraju (besplatne) izlete u Kumrovec! T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO MARXISTA
  #1 FRANO MARXISTA 1 svibnja, 2022, 22:48

  DEMONSTRACIJA KATOLIČKOG SIROMAŠTVA NA TRGU AUSTROUGARSKOG GAULAJTERA ,VOJNOG PREDSTAVNIKA CARSKE I APOSTOLSKE HABSBURŠKE DINASTIJE.

  PRAZNIK RADA NA TRGU BANA JELAČIĆA ,AUSTROUGARSKOG GAULAJTERA, NA KOJEM POSLUŠNA KATOLIČKA MASA DEMOSTRIRA SVOJU SIROTINJU.

  NA OVOM TRGU SKUPILA SE MASA OSIROMAŠENIH ,ALI VERUJUĆIH DINARSKIH ,HRVATSKIH TALIBANA U SVOJU CRKVU I KASTINSKI KATOLIČKI KAPITALIZAM,ZBOG ČEGA SU SRUŠILI POVIJESNU IDEJU DEMOKRATSKOG USTROJA DRUŠTVENE ZAJEDFNICE =SOCIJALISTIČKO RADNIČKO-SAMOUPRAVLJANJE= ,MAČEM I OGNJEM ,KAKO BI I DALJE SLJEDILI TRADICIJU SVOJIH OČEVA I DJEDOVA ,DA NA OVIM PROSTORIMA POSTOJI DINARSKO PLEME KATOLIČKIH TALIBANA KOJE JE UVJE U SLUŽBI I NA SLUŽBI SVAKOM GOSPODARU AKO JE ON U SIMBIOZI SA CRKVOM U HRVATA. DINARSKI TALIBANI SU SVOJOM VJIERNOŠĆU DA ,KAO I NJIHIOVI PRECI ,BUDU I OSTANU ČANDALE SVOJE CRKVE U HRVATA , UVJEK SPREMNI DA BRANE OVO RIMOKATOLIČKO PREDZIĐE I UVJEK OSTANU ONO ŠTO JESU , SPARTANSKI VOJNICI SVOJE KATOLIČKE KASTINSKE DINASTIJE.SADA SU ,NAKON 22 GODINE VLADAVINE TE NJIHOVE KASTINSKE CRKVE ,KOJA JE POSTALA NAJBOGATIJA JUŽNO- SLAVENSKA KORPORACIJA I GLAVNI OBRANBENI BEDEM ZAPADNOG FINANCIJSKOG MONOPOLSKOG KAPITALA, POSTALI SVJESNI DA SLABIJE ŽIVE SA MANJE SLOBODE I GRAĐANSKIH PRAVA .
  I TREBA SE ZAPITATI, QUO VADIS DINARSKI,KATOLIČKI TALIBANI ??? ŠTA RADITE I ŠTO TRAŽITE NA TRGU SIMBOLA AUSTROUGARSKE APOSTOLSKE, CARSKE DINASTIJE ???? ŠTA TAMO TRAŽITE ??? ODITE PRED KATEDRALU CRKVE U HRVATA ,PRED SIMBOL VAŠE PREVARE ,U IME NEKOG NAD NARAVNOG I NEKE APSTAKTNE OSOBE KOJA U IME TOGA SVEMOGUĆEG ,POBJEŽE IZ GROBA DA BI VAS SPASILA BIJEDE I PLJAČKE =,VAS, BLAŽENE I SIROMAŠNE DUHOM= . A SADA OSTAŠTE I BEZ ONOG EGZISTENCIJALNOG MINIMUMA, BEZ NADNICE ,BEZ ZAPOSLENJA , A OBEĆANJA NA VJERNAUKU , U CRKVI , KAKO ĆETE NA OVOM SVIJETU ŽIVJETI U SNOŠLJIVIM UVJETAIMA DA BI NA ,ONOM TAMAO, ESHATOLOŠKOM, ŽIVJELI U RAJSKIM BESPUČIMA .

  ZAŠTO NE ODOŠTE PRED KATEDRALU I ZAPITALI TU KASTINSKU DINASTIJU
  DA VAM OBJASNI ZAŠTO STE KRENULI U VJERSKI,KRIŽARSKI RAT ,SA PATRICAMA OKO VRATA KOJE VAS IDENTIFICIRAHU SA KRIŽARIMA BAVARSKO KRIŽARSKOG CERIBAŠE BARBAROSSE IZ 11-TOG STOLJEĆA .
  U TOM KRVAVOM RATU SRUŠILI STE DRUŠTVENI SUSTAV KOJI JE BIO PRVI U POVIJESTI DEMOKRATSKI SZUSTAV ,U KOJEM JE RADNIK UPRAVLJO VRIJEDNOSTIMA SVOGA RDA. A UMJESTO TOGA DEAMOKRATSKOG OBLIKA DRUŠTVENIH ODNOSA ZAVELI STE KATOLIČKO-PLJAČKAŠKO-EKSPOLOATATORSKI REŽIM ,KOJIM UPRAVLJA KLASA F INANCIJSKIH MOGULA MEĐU KOJIMA JE I VAŠA CRKVA KAO VAŽNA AKO NE I NAJVAŽNIJA KARIKA U LANCU FINANCIJSKIH MOGULA SVIJETA.

  DAKLE , VAŠ ,KATOLIČKO-DEMONSTRATIVNI IZLJEV MRŽNJE I BIJESA , NA TRGU ,AUSTOUGARSKOG GAULAJTERA, STE UPUTILI ONIMA ,VLADI ,KOJA JE NAJMANJE KRIVA ZA VAŠE NEVOLJE. ZA VAŠE NEVOLJE ,KAKO REKOH. GLAVNU KRIVICU SNOSI VAŠA CRKVA I VI SAMI S ‘NJOM KAO NJENI SLJEDNENICI I FALANGISTI KOJI STE ,KAO I VAŠI DJEDOVI POSLUŠNO SE REGRUTIRALI U SLUŽBI ,KAO I INAČE KATOLIČKE CRKVE ,ZA RUŠENJE SVAKOG DRUGOG OBLIKA DRUŠPTVENIH ODNOSA KOJI NISU PODLOŽNI APSOLUTNOJ DOMINACIJI KASTINSKE RIMOKATLIČKE CRKVE ČIJI JE CILJ ,UVJEK BIO ,ZGRTANJE BOGATSTAVA I KASTINSKO VLADANJE NAD SVOJIM SLJEDBENICIMA ,KOJI SU UVJEK U SOCIJALNOM STATUSU ČANDALE. A ONE KOJI SE NE POVINUJU TAKVIM PRAVILIMA PONAŠANJA NESTAJU SA LICA OVE NAŠE GEJE. VASA CRKVA JE IZ PROŠLOG VJERSKOG RATA IZIŠLA NAJBOGATIJA KORAPORACIJA NERADNIKA ,BAKOVA ,NEŽENJA I ZGUBIDANA. ONA JE DIO SVJETSKOG PLJAČKAŠKOG SUSTAVA KOJI SE PRIPREMAO ZA RUŠENJE SOCIJALISTIČKOG B LOKA DRŽAVA NA ISTOKU, JUGOISTOKU I BALKANA A KOJI SE ZVAO HLADNI RAT .PRIPREMA ZA TAJ POHOD NA ISTOK TRAJAO JE 45 GODINA I RUŠENJEM BERLINSKOG ZIDA PRVI EŠALON TIH KATOLIČKIH HAJDUKA ,KRIŽARSKE PASMINE ,KRENUO JE NA RAZBIJANJE SOCIJALISTIČKE JUGOSKLAVIJE.
  I,ETO TA 45 GODIŠNJA RATNOHUŠKAČKA ,KATOLIČKO NACISTIČKA ODISEJA ZAVRŠILA SE DANAŠNJIM STANJEM ODNOSA ,KAKVE VIDIMO I OSJEĆAMO U CIJELOJ EVROPI A POSEBNO KOD NAS U VAŠOJ KATOLIČKO-TALIBANSKOJ DRAŽAVI KOJU SU OPLJAČKALI, CRKVA I NJENI IZABRANICI UKLJUČUJUĆI I TUĐMANOVE FALANGISTE.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code