VULINOVE IZJAVE SU DIO ISTE OPERACIJE KAO I KUKASTI KRIŽ NA POLJUDU

VULINOVE IZJAVE SU DIO ISTE OPERACIJE KAO I KUKASTI KRIŽ NA POLJUDU

24. lipnja, 2015.

images|cms-image-000004842

Konsatirao je Zdravko Tomac u emisiji Markov trg na Z1 televiziji

Priredio: Franjo Dobrović

“Specijalni rat se vodi dugo vremena od strane Srbije, Rusije i Velike Britanije, kao i pete kolone Hrvatske. A cilj je diskreditirati Hrvatsku. Uvijek ista optužba, da je Hrvatska ustaška zemlja i da se u Hrvatskoj stvara novo ustaštvo, i to ne recidivi starog nego baš novo ustaštvo. Sve s ciljem da se Hrvatsku diskreditira”, rekao je politički analitičar Zdravko Tomac gostujući u utorak 23. lipnja u emisiji Markov trg na Z1 televiziji. O aktualnim događajima u Hrvatskoj, kao i ponavljanju starih obrazaca pisao je i u svojoj knjizi “Pobjednici i gubitnici”, koju će prezentirati široj javnosti prvog srpnja u Sheratonu u 19 sati.

U Vukovaru se želi napraviti obrat

“Mislim da je Tomislav Karamarko u pravu kada je rekao da se vraćamo u 90-e godine. Ne u svemu, ali po toj agresiji na Hrvatsku. Podsjetit ću na neke događaje. Miniranje židovske općine i spomenika na groblju. Potom kada je padao Vukovar lansirana je strašna teza da su hrvatski branitelji ubili 41 srpsko dijete. To je trebalo poslužiti da se sakriju logori i Ovčara. Podsjetit ću na 1995. kada je cijelom svijetu iz SFRJ poslan memorandum u kojem je Hrvatska optužena da je genocidna država. ‘Prema još nepotpunim podacima na teritoriju RH registrirano je 95 logora za Srbe…’ navodi se lažni popis logora, potom da je 1995. izvan teritorija okupirane krajine protjerano tisuće i tisuće Srba. Ide se i tako daleko da se predsjednik Tuđman osobno optužuje da je ubio 12 osoba. Bilo je i kasnije memoranduma. Navodim to da kažem da se služe istim metodama i danas. Oni vode smišljenu politiku. Kada se sve zbroji i oduzme, nemam dokaze, ali mislim da je kukasti križ dio te politike i da je on trebao neprijateljima Hrvatske, vanjskim, ali i unutrašnjim neprijateljima, udbašima, kosovcima i sadašnjoj vlasti kako bi rekli da Hrvatska postaje ustaška država. A Srbi se nisu odrekli Vukovara. Sjetimo se kako je Nikolić tri puta javno rekao da je Vukovar srpski grad i da tu Hrvati nemaju što raditi”, naveo je Tomac.

Tomac u svojoj knjizi obrađuje Memorandum dva u odnosu na Hrvatsku, a podsjetio je i kako je predsjednik Srbije, Tomislav Nikolić, koji je sam sudjelovao u ratu protiv Hrvatske, četnički vojvoda, kako smatra Tomac, nedavno rekao kako se u Hrvatskoj sprema “nova Oluja dva s ciljem da počisti i ono malo Srba što je ostalo u Hrvatskoj”.

“U Vukovaru se želi napraviti obrat da branitelji postaju agresori, a agresori žrtva. Naša vlada radi posao po memorandumu dva. Zato smo Pusić, Pupovca i ostale optužili za veleizdaju. Vulin, nesretnik je bio u Sisku prije nekoliko mjeseci. Tamo je rekao da onaj tko razbija ćirilične ploče da će uskoro razbijati i dječje srpske glave. Optužio je Hrvatsku da sprema novi genocid. Trebalo ga je uhititi ili ga izvesti pod policijom iz Hrvatske. Nedavno se Vulin proslavio, opet je s Vučićem i Nikolićem optužio Hrvatsku. Pomogli su im braća Rusi i zato je to opasno. Rusko ministarstvo vanjskih poslova poslalo je svijetu analizu u kojoj lažno tvrdi da je u Hrvatskoj prisilno pokršteno 300 tisuća Srba, a isto je rekao i Pupovac tijekom rata. Taj Vulin nakon tih incidenata opet dolazi u Hrvatsku. Tko ga je pozvao? Tko mu je dao pravo da govori? Zašto Vlada ne reagira? Glavni je sada napad na Stepinca. Žele ga proglasiti ustašom. Napisao sam, da cijenim papu, ali je napravio pogrešku. U želji da se pomiri s pravoslavnom crkvom žrtvuje istinu o Stepincu i Hrvatima”, upozorio je Tomac.  

Postoji jedan kontinuitet, nastavlja Tomac. Njegov zaključak je da je sve vrlo smišljeno i nevjerojatno je da hrvatska Vlada ništa ne čini da zaštiti hrvatske nacionalne interese nego čak i pomaže.

Tri Pusićkina poljupca s Vučićem

“Nasilno uvođenje ćirilice u Vukovaru, pokazuje da Milanović i ova vlada pomažu u provođenju memoranduma dva”, objasnio je Tomac.

Na Vulinove nedavne izjave u Jadovnom, nije reagirao nitko od vladajućih, a tako niti ministar kulture Berislav Šipuš, a Tomac podsjeća kako je ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić Vulinov govor dočekala uz smijeh.

“Mi nismo na toj razini da reagiramo, rekla je Pusić. Nismo na toj razini da netko dođe u našu domovinu pljuje nam u oko mi to obrišemo i kažemo pljujte još. Pogledajte kako je Vučić dočekan na zakletvi Kolinde Grabar Kitarović. Pogledajte s kakvom ljubavlju se Pusić tri puta ljubi s Vučićem. Ona za svoju ambiciju ponovno izdaje hrvatske nacionalne interese. Sjetite se Josipovića i Pusić kako su pokušali spriječiti da se raspravlja o tužbi Hrvatske za genocid Srbije”, upozorio je Tomac.

Na pitanje voditelja Marka Juriča o uvjerenosti Vesne Pusić, koja stalno ponavlja kako ima podršku predsjednice za kandidaturu u UN-u, Tomac kaže kako je Pusić nagazna mina.

“Kolinda je dužna demantirati tu nagaznu minu. Dužna je reći zašto Pusić ne može biti podržana, a u knjizi, koju sam napisao ima bezbroj argumenata, koji obvezuju Kolindu Grabar Kitarović da ne propusti Vesnu Pusić da ode na mjesto”, kaže Tomac.

Kada pogledamo politiku koju vodi Pusić, čini se kako nema čvrstog stava koji bi se suprotstavio četništvu, na što Tomac kaže kako je ona silno ambiciozna i spremna sve izdati za svoju karijeru.

“Što veća izdaja tim veća nagrada. Pokazuje se ta nedozrelost, kada se na dan povratka Gotovine i Markača, kada je narod slavio da je isti dan zasjedao hrvatski sabor i unaprijedio Pusić na mjesto prve potpredsjednice hrvatske vlade, a bila je jedna od glavnih podupiratelja lažnih optužbi protiv hrvatskih generala”, podsjeća Tomac.

Srbija falsificira, krivotvori i pravi diverzije

Srbija cijelo vrijeme radi, falsificira, krivotvori, pravi diverzije kako bi Hrvatsku optužila da je fašistička zemlja, naveo je Tomac.

“Oni su naveli strašnu optužnicu protiv hrvatskog naroda i lažne genocide da bi zaključili da se sprema novi genocid. U hrvatskim medijima se piše da su branitelji htjeli staviti Hrvatsku na plinsku bocu. Živimo u jednom vremenu u kojem se vanjska i unutrašnja agresija spojila i cilj je podmetnuti dokaze. Pobjeda Kolinde je prvi korak prema osvješćivanju hrvatskog naroda, da trebamo dovesti na vlast ljude koji su spremni suprotstaviti se užasnoj srpsko, ruskoj i britanskoj agresiji koja se obnavlja”, upozorio je Tomac.

Na pitanje o Jazovki, gdje je pronađena hrpa kostiju te usporedbi s Jadovnom gdje nema kostiju, podsjeća kako je još Tuđman, kao povjesničar si zadao zadatak da razbije lažne optužbe o Hrvatima kao genocidnom narodu.

“Dobro je da se istraživalo što se dogodilo u Jasenovcu. Ne može se sakriti istina. Postoje činjenice, Tito je odgovoran za genocid nad Hrvatima poslije Drugog svjetskog rata. Čovjek koji je odgovoran za masovna ubojstva ne može biti najbolje što smo imali. U Beogradu vlada četnička politika. Na vlasti su učenici Šešelja. I ovi Srbi kojima smo dali vlast, Pupovcu i drugima, ne ponašaju se kao ljudi koji priznaju Hrvatsku”, kaže Tomac.

Spomenuo je i kako je Zoran Milanović napravio štetu Hrvatskoj kao predsjednik vlade, lošije stojimo, nema nikakvih rezultata, a želi još jedan mandat.

“Misli da to može stvoriti politikom ‘mi ili on’, da uplaši narod HDZ-om koji će, po njemu, vratiti ustaštvo. Milanović kaže, mi smo nebeska Hrvatska, a oni su zlo i mi ćemo spasiti Hrvatsku. Cijela je strategija jasna. Milanović je dio te agresije, želi ostati na vlasti tako da uplaši hrvatski narod. Da sebe proglasi spasiteljem koji će spasiti zemlju od fašizma i nacizma”, zaključuje Tomac.

LINK: https://www.youtube.com/watch?v=4GvPaFHK2po T

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. MM
  #1 MM 27 lipnja, 2015, 09:05

  Srbija kao pravna sljednica SR Jugoslavije uvela je od školske 2002/2003. godine mogućnost prema kojoj pripadnici hrvatske manjine imaju nastavu na hrvatskom jeziku kao dio redovitog sustava. Međutim, Srbija nije ispunila obveze i tiskala udžbenike za hrvatsku nastavu, a dugogodišnji problem riješen je tek 2014. godine. Tada je Hrvatsko nacionalno vijeće, krovna udruga zadužena za pitanja hrvatske manjine u Srbiji, pa takao i za udžbenike, tražila i dobila od Republike Hrvatske (Ureda za Hrvate izvan RH i MVP) sredstva te je 2014. godine priredila udžbenike, kojima se učenici u hrvatskim razredima služe u nastavi.
  Međutim, iako je Republika Hrvatska izdvojila sredstva, što je bivši predsjednik Josipović u hrvatskim medijima prikazivao kao veliki uspjeh, prava istina je u tome da Hrvati nisu mogli odlučivati o sadržaju, osim u nekim nebitnim dijelovima, kao što su narodni običaji ili folklorna tematika. Povijesne teme, pogotovo one prijeporne, morale su biti doslovno prevedene sa srpskog jezika iz srpskih udžbenika. Drugim riječima, Republika Srbija je postavila uvjet da hrvatska manjina u Srbiji, na nastavi koja se izvodi na hrvatskom jeziku, povijesne, identitetske i kulturne teme mora učiti iz udžbenika u kojima su tekstovi prožeti velikosrpskom ropagandom. Sve to financirali su hrvatski porezni obveznici. A tekstovi su “uobičajeni”: U Jasenovcu je stradalo 700.000 Srba, kardinal Stepinac je prekrštavao pravoslavne Srbe, Srbija je imala 2 antifašistička pokreta – četnički pod vodstvom Draže Mihailovića i partizanski pod vodstvom Josipa Broza Tita. I tako dalje…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. DON
  #2 DON 24 lipnja, 2015, 21:12

  JAVNO PITANJE DRUGU TOMCU….glasi kada će on poput tada ljeti 1999. ponovno doći u Opatiju osnivati Partijsku ćeliju SKJ – SKH usput proglašavajući za neprijtelje sve ostale hrvatske državotvorne stranke i od kuda drugu Tomcu sada metamorfoza mozga pretvorbom u desničara kada je decenijama ,evo sve do nedavno, PLJUVAO JAVNO po istima.Pitam se dal se je možda drugu Tomcu u snu javio njegov intimus drug Jakov Blažević….? ! ?….ili ih možda obojicu proganja Duh pok.Alojzija Stepinca….gotovo je druže Tomac,nema više Boljkovca niti Blaževića i sada je ostalo ono spašavaj se kako znaš i umiješ,makar i metamorfozom u desničara…..jel tako druže Tomac….?.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • DON
   DON 24 lipnja, 2015, 21:36

   …nast…..Druže Tomac,u svezi prve rečenice iz članka……specijalni rat je nešto sasvim drugo i u osnovi ima sasvim drukčije određene parametre za postupanje ovisno o nivoima djelovanja tj. gdje se aktivnost provodi, koji nikako nisu prepoznatljivi ,postoji nešto druže Tomac što se je izučavalo u visoko školskim obrazovnim ustanovama ex Države no to nije BALJEZGANJE poput teksta iz navedene rečenice…EEEJ druže Tomac pa nisu Srbi baš toliko naivni koliko ti to misliš,uostalom znaš, no vrag te za jezik vuče a sve u smislu dodvoravanja sa ciljem potvrđivanja svoje metamorfoze u desničara…..tj. u smislu anulacije svojih vlastitih decenijskih komunističkih načela i postupanja….

   Odgovorite na ovaj komentar
   • DON
    DON 24 lipnja, 2015, 22:19

    Druže Tomac u strahu od najavljene LUSTRACIJE velike su ti oči postale no neće te spasiti niti onaj WALTER kojega 45 / četrdeset i pet / godina držiš do uzglavlja na krevetu i jeli te progoni i DUH ŠVABE kojega si likvidirao i taj mu pištolj mrtvome pokrao…..

    Odgovorite na ovaj komentar
 3. klarens
  #3 klarens 24 lipnja, 2015, 19:22

  Opet UDBA
  ==================
  CENZURIRA
  ==================
  Vampir do vampira

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code