SANADEROVA OSUDA

SANADEROVA OSUDA

27. listopada, 2018.

 

Piše: Saša Radović

Dva prijatelja razgovaraju u jednom zagrebačkom restoranu.

– Gdje si kupio taj lijepi zlatni sat?

– Ma, provalili smo u jednu zlatarnu, pa uzeli…

Bivšem premijeru Ivi Sanaderu i čelniku mađarskog MOL-a Zoltu Hernadiju počelo je ponovljeno suđenje za korupciju u slučaju Ina-MOL. Sanader je optužen zbog primanja mita od Zsolta Hernadija i bio je osuđen na 10 godina zatvora. Vrhovni sud je kaznu smanjio na osam i pol godina, ali je presudu u konačnici ukinuo Ustavni sud.

Kriv ili nije

Ovaj slučaj, ili bolje reći priča, iščupana je iz horror arhive hrvatskog pravosuđa. Vrti se oko sumnjivog videa iz zagrebačkog restorana u kojem Sanader i Hernadi dodaju bijeli papirić jedan drugome – i to je jedini dokaz o predmentoj mega korupciji. Takav dokaz, ni na jednom sudu, osim onog u Kimovoj Sjevernoj Koreji ne bi prošao. Naime, na onom papiriću ne vidi se je li što napisano ili nije. Možda je bio napisan broj mobitela neke “ulične dame” ili je to bio običan komadić toalet papira. Nema ni tona, ni verbalnog spominjanja mita od 10.000.000 eura zbog kojeg je Sanader bio osuđen. Nema nikakvog dokaza ni o čemu.

Kako je to moguće? Je li to sudac Turudić presudio slučajno na temelju ničega? Ili možda namjerno, da se priča razvuče, pa da na kraju Vrhovni sud i Ustavni sud sve to odbace? Da na kraju Ivo Sanader izađe kao pravo nevinašce – da sve popapaju mace! Da svi zaboravimo Inu-MOL i sve pljačke prije i poslije Sanadera! Sjetimo se da društvo kurvi, dilera, lopova i kockara ima čvrst okvir kad je gusto, da mafija ima svoj kodeks i da članovi poštuju omertu (zakon šutnje). Je li možda tako i u hrvatskoj političkoj eliti? Hm, glupo pitanje, jer svi znamo odgovor.

Je li naš bivši premijer Sanader kriv ili nije? Sanaderova osuda i cijela priča iz restorana Marcellina samo je još jedna kockica iz monstruoznog mozaika kojeg zovemo pravosuđe Republike Hrvatske. No, i taj mozaik je samo segment sustava zasnovanog 1990. koji se sastoji od korupcije, kriminala i pljačke svih vrijednih resursa koje su stvarale generacije hrvatskog naroda. A, Ivo Sanader je samo jedan zabludjeli sin koji je pretjerao, nije imao mjeru (nije u pitanju samo Ina-MOL). Ili je opljačkao previše, ili nije pošteno podijelio plijen s “rodijacima”. Po pravilima koja vladaju u Lijepoj našoj – nije kriv, jer navodno nema dokaza. Nije u pitanju samo Ivo Sanader nego i široka lepeza političkog miljea. DORH, sudovi, kompletna vlada RH i Hrvatski sabor – ne vide dvorce, vile, jahte i glamurozne živote svojih stranačkih prijatelja i “rodijaka”, materijalne i notorne dokaze o zločinima pljačkaša svoje Domovine koju su ti zločinci doveli na prosjački štap. Ne vide i ne čuju, jer je dobar dio njih uvučen u magični koloplet K&K (korupcije i kriminala), odnosno istih tih koje bi trebalo optužiti i osuditi. Po elementarnim pojmovima pravde i prava to nije samo pljačka – nego izdaja Domovine.

Domaći zločinci

1990. u Hrvatskoj nije bilo milijunaša ni milijardera osim druga Tita, ljubičice bijele i plave. Iz toga slijedi da su svi tajkuni koji nisu iz inozemstva donijeli pošteno zarađeni novac – lopovi i pljačkaši svoje Domovine. A tih je “domaćih” zločinaca koji 1990. nisu imali ni dinara, oko 95%. Nitko ih nikad nije upitao, a ne pita ni danas: “Odakle ti to?”

Bajići, cvitani, ni jelenići nikada nisu postavljali i ne postavljaju našim sanaderima ovo magično pitanje: “Odakle ti to?”

Pa kad sanaderi počnu zamuckivati i nemaju nikakvih dokaza o porijeklu imovine, ni bajićima ni sudovima ni plenkovićima nije ni na kraj pameti da bi trebalo tim sanaderima i njihovim porodicama oduzeti opljačkani plijen. Konfiskacija Picassovih slika, bijelih medvjeda, njujorških stanova, Kulmerovih dvora i oko stotinu milijarda dolara koje je banda lopovska pohranila na svoje račune u poreznim utočišćima – bio bi dobar doprinos sanaciji posrnule Republike Hrvatske. Pri tomu su uhićenja i zatvorske kazne u drugom planu.

Ništa od toga! Hrvatska Mreža raste. Umjesto prijeko potrebnih reforma Plenkovićeva vlada širom je otvorila vrata novim članovima – uhljebima. Tisuće i tisuće tih novih parazita uklapa se u Mrežu i s 220.000 “starih” hadezejaca, još više učvršćuju bedeme vlasti. O svakom članu ovisi uža i šira porodica što znači da gornjogradskih vojnika i ujedno glasača ima najmanje milijun ili milijun i pol. Tomu treba pribrojiti oko 800.000 lažnih glasačkih listića – i Mreža se i u izbornom smislu čini neprobojnom.

Pa ipak, pitanje je može li se taj lažni, prenapuhani balon ispuhati ili još bolje, može li naglo eksplodirati? S obzirom na svakodnevne pune autobuse, vlakove i brodove trajno odlazećih, moguće su sve opcije. U državi Hrvatskoj će uskoro živjeti samo tri neproizvodne kategorije; starci i bolesnici, Kaptol – i Mreža.

Starci i bolesnici će pomrijeti, golema masa svećenstva misama i mahanjem tamjanicama ne može prehraniti ni ptice na granama, a ministri, uhljebi i paraziti ne znaju raditi niti orati i kopati. Perspektiva države Hrvatske nije ni malo ružičasta ako se ne probudimo. Sada – ne sutra!

Vraćajući se na ponovno suđenju Ivi Sanaderu lako je pretpostaviti krajnji ishod. Nevažno je hoće li biti zatvorske kazne ili ne, ono bitno je – da se ni jedna opljačkana lipa neće vratiti Republici Hrvatskoj. Čelična Mreža u kojoj je inkorporiran i Ivo Sanader, štiti svoje članove. Svima, osim DORH-u i sudovima, jasno je da Ivo Sanader nije mogao u svom nedovršenom mandatu, premijerskom plaćom zaraditi milijune i još kupovati preskupe satove ili prekrasne Bukovčeve slike. Dakle, krao je! No, takva konstatacija nije dovoljna, odgovori nisu jednoznačni – tu su prijevare, milijunske krađe, pljačke, korupcija na svim poljima, ratno profiterstvo i – izdaja Domovine!

Gdje nam je Zakon o porijeklu imovine i provođenje tog zakona? Treba samo upitati sanadere i ostalu bandu: “Odakle ti to”? I nakon “onog zamuckivanja”, 100 postotnog dokaza – odmah konfiscirati nezakonito stečenu imovinu.

Turobna priča o sanaderima, vidoševićima, merzelicama, čobankovićima, todorićima, mamićima, bandićima i o ostalom hrvatskom tranzicijskom smeću, svodi se na mračno ozračje nenarodne vlasti, gluhog i slijepog krivosuđa te na opću amnestiju korupcije i kriminala.

Kapitalne su tri riječi u funkciji Mreže – UZMI, UKRADI, OPLJAČKAJ!

Imperativ našeg opstanka je to promijeniti u – UHITI, KONFISCIRAJ, VRATI OPLJAČKANO DOMOVINI!

Anno Domini MMVIII. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. zagorski veseljak
  #1 zagorski veseljak 6 studenoga, 2018, 20:32

  Što znači kratica HDZ ?
  Hajdmo Drpit Zajedno, dakle jedan sam ne može, više od četiri je okupljanje na javnom mjestu.
  A Drele pjeva : Remetinec selo pokraj Zagreba, sreća što ima apsanu i cirkvu i presbitera dr Stjepana, pravog podravca, koji je gdje je god službovao pokazao svoje znanje.
  Šteta što ga nisu uzeli u vojni ordinarij…
  Ovak svi mogu bolje krasti, Ivek sanader treeba vrnut ti i pol milijuna kuna.
  Kad je znal drpit, pa nek vrati ukradeno….ili mu opalite ovrhu na rate…
  da siromah ne bi krepal od svojih bolesti….oslobodi ga Bože od svih zala i ne daj mu mira dok sve ne podmiri…
  Ali bez pranja peneza.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. klarens
  #2 klarens 6 studenoga, 2018, 03:30

  VELEIZDAJA
  =========================
  Tu je jedini lijek
  =========================
  Aaaaaaaaaaaaaaaa
  =========================
  A shto vi mislite ????????

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code