POIST ĆE VAS CRNE VRANE

POIST ĆE VAS CRNE VRANE

23. travnja, 2015.

Piše: Saša Radović

I dalje državni mediji panično štite mračno ozračje Lex Perkovića, najveće hrvatske sramote od stoljeća VII. Tek u 38. minutu državnih dnevnih novosti, spomenu se vijesti iz suda u Muenchenu. Nekoliko riječi, jedan minut, ne više! Prije toga su važnije vijesti o Modrićevoj povredi koljena. Bez obzira što svi volimo tog dobrog dečka, skrivanje vijesti o Perkoviću i Mustaču – je sramota!

Zaštita moćnog ozračja ove Titove ostavštine odražava se skrivanjem imena zločinaca koji i danas provode prijetnje svjedocima na suđenju. Imena onih najbučnijih batinaša znamo. To su isti oni koji su i 2008. prijetnjama i pritiscima ometali njemačko pravosuđe u suđenju Krunoslavu Pratesu za isto djelo, sudjelovanje u ubojstvu Stjepana Đurekovića. Prates je tada osuđen na doživotni zatvor, no udbini batinaši koji su prijetili svjedocima mirno šeću Zagrebom. I danas prijete!

Lex Perković

Priča koju danas možemo kolokvijalno podvesti pod naslov Lex Perković počela je spomenutim suđenjem Pratesu 2008. U lipnju 2009. potvrđena je međunarodna tjeralica od 2005. za Perkovićem (alias Tomo Novaković) i za Zdravkom Mustačem, no vladajući HDZ tu tjeralicu nije „ni vidio ni čuo“. Zatim slijedi buuum! 2013., ulazak u EU i spomenuta najveća sramota Hrvatske – suludo i fanatično pokrivanje ubojstva Đurekovića – aferom LEX PERKOVIĆ. U igri je podlost vlade RH, kriminalni zakon, izmjena zakona, pokušaj promjene Ustava RH i slično – sve u cilju zaštite Đurekovićevih ubojica. Država Hrvatska učinila je sve da zadrži Perkovića i Mustača (ali i niz drugih udbaša) od izručenja njemačkom pravosuđu i da amnestira sudionike ubojstva Stjepana Đurekovića.

Teško je reći tko je najodgovorniji za ovu sramotu (za koju zna cijeli svijet!), je li to premijer Milanović, predsjednik Hrvatskog sabora Leko ili ministar pravosuđa Miljenić…? Ili oporba? HDZ je podlo držala „figu u džepu“ i pasivno promatrala ovaj groteskni igrokaz.

No, konkretno po dokumentima – neosporno kazneno djelo u aferi Lex Perković učinio je Državni odvjetnik Mladen Bajić. Bajićev DORH žalio se na izručenje Perkovića njemačkom pravosuđu, pa zatim taj isti Bajićev DORH nije se žalio na Mustačevo odbijanje izručenja. To znači da je DORH u oba slučaja postupio suprotno izričitoj odredbi Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama EU. To implicira tešku zatvorsku kaznu za zloporabu službenog položaja i ovlasti.

Da nije bilo inzistiranja ostarjele Gisele Đureković (83. godine!) na izručenju Mustača, možda bi dvojac Titovih egzekutora i planera ubojstava hrvatskih domoljuba i dalje vladao Hrvatskom.

Klan “UDBA – DORH“

Suđenje Zdravku Mustaču i Josipu Perkoviću u Muenchenu ima sličan tijek kao i suđenje Krunoslavu Pratesu 2008. godine. I 2008. kao i danas u obrani ubojica sudjeluje zločinački klan UDBA – DORH. Putem svojih batinaša klan prijeti svjedocima da dobro paze što će reći na sudu.

U „predsuđenju“ današnjeg suđenja – u procesu Pratesu 2008., njemački i hrvatski tisak izvještavao je o prijetnjama svjedoku Petru Penavi, koji je i onda i danas, svjedok na suđenju. Udbaš Tomislav Mičić (kodno ime, Zujalo) poručio mu je 2008. da pazi što govori policiji i na sudu, jer će ga „poist crne vrane“. Uz smrtne prijetnje, poruka je bila i „poist će te crna rđa“. Poetično, ali ubojito i krvavo. Zbog tih prijetnji, ali i prijetnji Gojku Bošnjaku – protiv Tomislava Mičića vodi se postupak u Njemačkoj. Inozemni i domaći tisak objavio je sve detalje o ometanju njemačkog pravosuđa, no Mičić je nastavio svoju zločinačku djelatnost i u Hrvatskoj. Pod zaštitom DORH-a.

Prijetnje u svezi Perkovića slijedile su i sljedećih godina. Danas (20.04.2015.) poznati novinar Željko Peratović, izjavljuje na HRT-u, da mu je tri puta pokazivan službeni pištolj (Beretta 9 mm), jer „loše piše o Perkoviću“. Koliko znamo, pištoljem se ubija i Peratović može biti sretan što je živ.

Te prijetnje proširile su se. Penava izjavljuje;

Perković je 2011., nakon mog intervjua jednim dnevnim novinama, uz pomoć državnog odvjetnika Mladena Bajića i Perkovićeva suradnika Tomislava Mičića htio učiniti sve kako bi me strpao iza rešetaka te me optužio za podmetanje požara u jednu vojarnu u Kninu”, rekao je svjedok Penava. Strani mediji prenijeli su i drugu njegovu izjavu: „Opet su me pokušali diskreditirati tijekom posjeta Ive Josipovića Berlinu pokušavši me optužiti da sam ja poslao eksplozivnu napravu u Veleposlanstvo u Berlinu”, rekao je Penava, te ustvrdio da se radi o pritiscima iza kojih je stajao klan UDBA – DORH, Perković, Bajić i Mičić.

Zbog pritisaka na svjedoke procesa u Münchenu do sada je 11 svjedoka odustalo od svjedočenja, a pet ih je prijavilo prijetnje. Jedan od klju

nih svjedoka, Vinko Sindičić imao je na putu u Muenchen „prometnu nesreću“ – bolje reći „prometnu poruku“ svojih bivših suradnika iz UDBA-e. No, Sindičić je profesionalni ubojica i može im se suprotstaviti.

Ivan Krmpotić, svjedok tužiteljstva, zatražio je zbog dobivenih prijetnji zaštitu hrvatskih institucija i policije. Jasno, naša policija „ne vidi i ne čuje“ – pa je zaštitu svjedoka preuzela njemačka vlast. Krmpotić je danas u sigurnoj kući na području Bavarske.

Slijedi priglupi spin iz HDZ-a; Gordan Jandroković poručuje da je slučaj Krmpotić ozbiljan udar na vjerodostojnost hrvatskih državnih institucija, pravnu sigurnost i jednakost, ali i temeljna ljudska i građanska prava. Traži javno očitovanje ministra unutarnjih poslova, ministra pravosuđa i premijera! Ha! Dobro zna da nikada, baš nikada – neće dobiti odgovor. Jandroković se kao i HDZ ponaša kao plašljivi pas; laje, laje i povlači se unatrag! Umjesto jalove priče, Jandroković izbjegava poslati Kaznenu prijavu na instituciju koja ne djeluje u skladu sa zakonima RH. Mogao bi tom Kaznenom prijavom javno mahati na Hrvatskom saboru što bi bilo upečatljivije od tihog i tugaljivoj pjeva proljetne ptice.

Nema sumnje da klan UDBA – DORH nastavlja svoj posao bez bivšeg člana Josipa Perkovića. Nema sumnje da i danas „ostaci klana“ prijete. Pečat prijetnja: „POIST ĆE TE CRNE VRANE“ i „POIST ĆE TE CRNA RĐA“ identičan je kao i 2008. godine. Isti model prijetnja – isti ljudi! Zloglasna trojka koju spominje Petar Penava raspala se, ali su ostali i Mladen Bajić i Tomislav Mičić. Nitko u Hrvatskoj spomenutu dvojicu „ne pita za zdravlje“ iako su nedvojbeno činili teška kaznena djela prijetnjama i pritiscima. Ometanje njemačkog pravosuđa od strane visokog državnog dužnosnika je međunarodno zlodjelo i kriminal! Umjesto zaslužene Lepoglave – Mladena Bajića SDPHDZ gura u Ustavni sud na plaćicu od najmanje netto 27.000 kuna s kraljevskim privilegijama i dodacima. Da nam to najveće hrvatsko zlo – sudi! Na zgražanje hrvatske javnosti – Europe i cijelog svijeta.

Republika Hrvatska poznatim sistemom „nečinjenja“ i dalje brani optužene sustavnim izbjegavanjem dostave podataka koje traži muenchenski sud. Povjesničar Lučić kaže da je pristup podacima do 1990. godine lagan – no do podataka od 1990. nadalje, nitko živ ne može doći. Ili „nema“ podataka ili su izgubljeni ili su tajni i nedostupni – uglavnom, ni do jednog relevantnog podatka nemoguće je doprijeti. Kriminalna hobotnica UDBA-e vlada i danas – i podaci su nedostupni svima, ponajviše muenchenskom sudu. Osim toga hrvatsko dvovlađe SDPHDZ, ne samo da štiti spomenute udbaše – batinaše, nego i šire. Prilikom posjeta njemačkog predsjednika Joachima Gaucka priopćeno je da Berlin priprema EU – uhidbeni nalog protiv jedanaestorice hrvatskih državljana, bivših službenika i dužnosnika UDBA-e, zbog sudjelovanja u likvidacijama hrvatskih političkih emigranata. Je li to istina ili se šutnjom zataškavaju krvave stranice hrvatske vlasti? Svekoliki hrvatski puk o tome nema pojma. Što je s tih 11 zločinaca?

Dokle će svekoliki hrvatski puk biti priglupo stado stoke sitnog zuba – i trpjeti moralni i svaki teror interesne zajednice SDPHDZ? Uzaludno je izgovarati najgluplju rečenicu u Hrvatskoj: „Neka institucije rade svoj posao“. One to ne čine – i neće činiti.

Nije uzaludno tući tvrdoglavog magarca da krene. Ako ga dovoljno tučemo – ipak će krenuti!

Anno Domini MMXV.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. monitor
    #1 monitor 24 travnja, 2015, 07:32

    Samo vi tučite to “tvrdoglavo magare” koje, kad jednom krene, optužit će vas za ‘kazneno djelo govora mržnje’.

    “Ne sudite, jer će vam se suditi” – Isus

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code