VLADA “NEDAMISE”

VLADA “NEDAMISE”

13. srpnja, 2014.

kolumna-opljackano-LN

Piše: Saša Radović

Vlada RH – po svekolikom puku nazvana, „Nedamise“ – dva puta se proslavila; najprije s Josipom Perkovićem, a ovih dana i s Marinom Lovrić Merzel. Bez kriterija, bezobzirno, bezobrazno, fanatično, takoreći suludo branili su i brane „ptice iz svog jata“. S jedne strane to je pozitivno, brane svoje jato – valjda bi tako branili i Domovinu. Ali, te njihove ptice iz jata su ubojice i lopovi, pa je cijela ta lakrdija ne samo negativna – nego neprihvatljiva s moralnog i svakog ljudskog stanovišta.

Aferu Lex Perković nema smisla spominjati, svi sve znaju i cijelu misleću Hrvatsku stid je sjećati se vlade „Nedamise“ kojoj se dalo varati Europu, sve nas i samu sebe. I upravo kad smo pomalo zaboravili sramotu koju su nam nanijeli premijer Milanović i njegovi poslušnici – evo nove priče.

Marina Lovrić Merzel dane provodi u ćeliji Remetinca. Dva sata dnevno šeće po 110 koraka dugoj kružnoj betonskoj stazi zatvorskog dvorišta. Zapravo, to i nije dvorište u pravom smislu nego atrij, uzak prostor između četiri začelja zatvorskih paviljona. Betonska staza široka je malo više od jednog metra, a sa strane do zidova je zemlja s ostacima trave, mnoštvom opušaka i s desetak uvelih sadnica ruža. Visoko na vrhu fasada, na rubu ravnog krova, gusta je ograda od bodljikave žice.

S BLAGOSLOVOM VLADE

Marinin sin kaže da se mama dobro snašla u Remetincu. Uostalom, mnogi se dobro snalaze u zatvoru, ali Marina je jedinstvena – jedna jedina u Hrvatskoj, Europi, pa možda i u svijetu koja za spomenute šetnje po zatvorskom dvorištu prima plaću županice. Dok Mrsićevi zaposlenici s visokom stručnom spremom i more umirovljenika primaju 1600 kuna mjesečno, Marina dobiva 20.000 ili više. S blagoslovom vlade! Možda vlada ipak nije znala, „nije im se dalo“ razmišljati, sad i sami priznaju da im se baš „i neda“ razmišljati i gubiti vrijeme oko „nevažnoga“ – kao što je neka od 21 hrvatske županije. Za premijera Milanovića i njegovu svitu zadnja rupa na svirali je funkcioniranje Sisačko – moslavačke županije, bez županice. Važno im je da njihova Marina iz njihovog Predsjedništva prima debelu plaćetinu – a ništa osim šetnje po zatvorskom dvorištu ne radi! Možda je to ona komunističko skojevska solidarnost – jedan za sve, svi za jednoga, bratstvo i jedinstvo? Ako prije nisu znali, doznali su nakon upita građana i nakon – blago rečeno – bizarnog i sramotnog odgovora nadležnih stručnih služba. Ti bajni stručnjaci kažu da Marina mora dobivati plaću, te da ne mora raditi niti biti na radnom mjestu. Kažu: Lovrić-Merzel ne mora dolaziti na posao! Profesionalno ga obavlja i dobivat će plaću! Što to ona profesionalno obavlja, osim spomenute šetnje i izležavanja u krevetu na kat? Njezin zamjenik izjavio je da nema nikakvog kontakta sa svojom županicom, dakle ona – PROFESIONALNO NE OBAVLJA POSAO ŽUPANICE!

Jesmo li, poštovani čitatelji, vi i ja ludi – ili je to netko drugi? Ta Marinina nebeska plaćetina je naš novac, a ne kiša koja pada s neba. Taj novac gospoda s Gornjeg grada kradu vama i meni!

Debilan, retardiran odgovor je da županica po nekim zakonima treba dobivati spomenutu plaću i da ne radi. Ako je to ipak točno onda su ti zakoni debilni i retardirani, a isto tako i zastupnici koji su ih donijeli. Pogledajmo tu karikaturu crnih slova na bijelom papiru koja omogućava eliti da nam se drsko smije u lice:

Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. NN 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 36/09, 150/11, 144/12., članak 90. a, stavak 1.:

Osobe iz članka 90. a ovog Zakona koje dužnost obavljaju profesionalno, za vrijeme obavljanja dužnosti ostvaruju pravo na plaću i druga prava iz rada, a vrijeme obavljanja dužnosti uračunava im se u staž osiguranja.

To je OK, ali zatim slijedi biser naše gluposti što dozvoljavamo da nam se elita drsko smije u lice: Bez trunka stida Ministarstvo uprave Republike Hrvatske upućuje puk zbog čega Marina Lovrić Merzel prima nebesku plaćetinu županice u Sisačko-moslavačkoj županiji u ćeliji Remetinca:

„… tako dugo dok dužnosnik profesionalno obavlja svoju dužnost, pripada mu pravo na plaću i staž osiguranja, neovisno o činjenici odsutnosti i spriječenosti u obavljanju te dužnosti“.

Što reći na takav apsurd, silovanje hrvatskih mozgova, sramotu…? Iz dijela rečenice „pravo na plaću i staž osiguranja, neovisno o činjenici odsutnosti i spriječenosti u obavljanju te dužnosti“ – može se iščitati sva moralna bijeda i bešćutna gramzljivost hrvatske vlasti. Sve je u funkciji samozaštite privilegija elite, zastupnici koji odobravaju i izglasavaju ovakve nemoralne zakone misle samo na to – kako što bolje i više opljačkati svoj narod. Po svojim nemoralnim zakonima i smiješnim, žalosnim tumačenjima, povlaštena elita može primati svoje nebeske plaćetine – i kad su mrtvi! I smrt je odsutnost i spriječenost u obavljanju dužnosti.

NEOVISNO O ČINJENICI ODSUTNOSTI

Vlada „Nedamise“ mirno, bez trunke grižnje savjesti podržava ovo vrijeđanje zdravog razuma svih hrvatskih građana. Neda im se priznati da su izgubili sve civilizacijske kriterije i da je vrijeme da osramoćeni zauvijek odu u ropotarnicu povijesti.

Ovim tekstom ujedno i postavljam pitanje vladi RH – dokle će ispirati mozak svome građanstvu apsurdnim pravilima koje sami postavljaju i vrijeđaju svoj puk? Dokle će isplaćivati naš novac Merzelici i „svojim poslušnicima neovisno o činjenici odsutnosti i spriječenosti u obavljanju dužnosti“? Znam da neće biti odgovora – neda im se(!) odgovarati, a i svaki odgovor bio bi apsurdan.    

Ne mogu govoriti u ime svih branitelja Domovinskog rata, ali sam siguran da se nitko od nas nije borio za ovakvu Hrvatsku koja dozvoljava apsurde kao što je gore spomenuti slučaj.

Anno Domini MMXIV./ XLIX. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. satori
  #1 satori 20 srpnja, 2014, 10:01

  Knowledge is power but ignorance is bliss …

  To vladajući vrlo dobro znaju – zato i ignoriraju razna kmekala ili urade, baš sve, da se i njih same ignorira.

  :)))

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. MI6
  #2 MI6 15 srpnja, 2014, 07:44

  Očito im, zbog neke strategije/interesa odgovaraju kada ih puštaju da se razmašu pa ih postavljaju u Europski parlament.
  Upravo je ta Šuica najbolji primjer.
  I ja bih se tako riješio problematičnih političara u svojoj koloniji – njihovim slanjem u EU parlament, samo da mi, “u toj koloniji”, ne prave probleme. Nisu anglosaksi & cionisti glupi kad u taj EU-kokošinjac trpaju prave kokoške (Šuica, Tomašić …) i pijevce (Picula, Stier …)

  :)))

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Korex
  #3 Korex 15 srpnja, 2014, 07:02

  Korekcija! S hrvatskom mafijom nemaju nikakve veze anglosaksonski cionisti, ni Talijani, ni Srbi nego domaći hrvatski zločinci kojhi su pokrali sve živo i mrtvo. Od Tuđmana pa do Linica, to je sve lopov do lopova. A stranci ne šljive tu jadnu osiromašenu Hrvatsku. Pogledajte na orimjer Šuicu koja je od o9bične uičiteljice došla do imovine od 10 milijuna eura.
  Što mislite odakle joj to? Je li možda od anglosaksonaca?

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Guest
  #4 Guest 14 srpnja, 2014, 16:24

  Zato i jesu obojca protiv HDZ-a i SDP-a jer su to stranke pod velikim utjecajem globalnog anglosaksonsko-cionistickog lobija.

  :)))

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Guest
  #5 Guest 14 srpnja, 2014, 16:17

  Ovi fosilni Talijani i Srbi ocito misle da Hrvatska, jos uvijek, mora birati izmedju Italije i Srbije kad se ovako lijepo slazu kao i onda (od 1918 do 1945).
  Kako im se samo, pravi gospodari Hrvatske, anglosaksi & cionisti, s grohotom smiju … Naravno, … iza ledja.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Saša Radović
  #6 Saša Radović 14 srpnja, 2014, 07:52

  Poštovani, Romano, slažem se s komentarom, osim činjenice da nije točno da su ” kriminalci toga režima postigli nagodbu s državom, tj. s vladajućom nomenklaturom”. Nije bilo nagodbe jer su ti kriminalci bili sastavnhi dio vlasti od početka. Iz vlasti koja do 90. nije imala ništa tih 200 (i sada znatno više) obitelji opljačkali su Domovinu. Najveće hrvatsko zlo, Mladen Bajić najodgovorniji jue za njihovo nekažnjavanje.
  Mislim da je vlada “Nedamise” bijedan izdanak dosadašnje kriminalne vlasti.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Romano Bolković
  #7 Romano Bolković 14 srpnja, 2014, 07:34

  Detuđmanizacija je imala za cilj samo jedno: obračun s hrvatskim nacionalizmom s pozicija jugoslavenskog nacionalizma.
  Kriminal pak ne samo da je ostao isti, nego je i umnožen: od lopova Tuđmanovog režima nitko nije kažnjen, naprosto stoga jer su kriminalci toga režima postigli nagodbu s državom, tj. s vladajućom nomenklaturom. Sredstva su preraspodjeljena, kratko kazano (“200 obitelji”).
  Budući da opaska o tome da ovdje nema Jugoslavena, jer da ih ima valjda bi Jugoslaviju i rekonstruirali, zgodna je, ali ne i narocito lukava: ta, sam Karamarko sugerira da je jesu rekonstruirali! Ne obnavlja se Jugoslavija u granica SFRJ, nego je današnja Hrvatska obnovljena Jugoslavija.
  Eto, i zato im se – “nedamise”.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code