SAČEKUŠA ZA HRVATSKOG OFICIRA: Opkolili ga motorima, izvukli iz auta i ubili

SAČEKUŠA ZA HRVATSKOG OFICIRA: Opkolili ga motorima, izvukli iz auta i ubili

3. svibnja, 2015.

CEEa3N1UgAAHdPe

ZAGREB – Penzionisani oficir HVO Vinko Žuljević Klica (57) ubijen je jutros u Zagrebu u naselju Sesvete. Napadači su ga opkolili motorima, naredili mu da izađe iz automobila, a potom ga ubili.

Napadači su pobegli, a policija intezivno traga za njima. Očevici su javili da je na livadi pronađena zapaljena škoda registarskih oznaka BiH, za koju se pretpostavlja da su koristili osumnjičeni.

Žuljević je poslednjih godina u medijima bio povezan sa zagrebačkom mafijom, pa se sumnja i da je ubistvo obračun zagrebačkog podzemlja.

Šira javnost pamti Klicu iz slučaja ubistva Bugarina Veselina Marinova. U njega je Klica 2002. godine ispalio nekoliko hitaca iz “magnuma” u kafiću “NBA” u Zagrebu. Međutim, sud je zaključio da se radilo o samoodbrani i na kraju je

Klica pravosnažno oslobođen optužbe za teško ubistvo.
Bio je suvlasnik agencije za obezbeđenje Bilic – Eric Security, kum mu je bio Vlado Rajić koji je nedavno bio uhapšen zbog krivotvorenja i iznude i zbog curenja poverljivih podataka o kriminalističkim istragama, navodi Dnevno.hr.

Tokom 1990-ih bio je i prijatelj Vjeke i Marka Sliška koji su kasnije ubijeni u Zagrebu, a nalogodavci njihovih ubistava nikada nisu otkriveni.

IZVOR:www.kurir-info.rsT

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code