PUPOVAC SE NIKADA NIJE ZAHVALIO SRBIMA KOJI SU SE BORILI ZA HRVATSKU DRŽAVU

PUPOVAC SE NIKADA NIJE ZAHVALIO SRBIMA KOJI SU SE BORILI ZA HRVATSKU DRŽAVU

6. siječnja, 2016.

Milanovic-i-Oreskovic-u-HND-u-na-tradicionalnom-prijemu-SNV-a-u-povodu-pravoslavnog-Bozica_ca_large
Ono što može Pupovac u Hrvatskoj, to Hrvati koji žive u Srbiji, a poglavito u Vojvodini i Republici Srpskoj, mogu samo sanjati. Teško je naime uopće i zamisliti da bi neka hrvatska Udruga „tamo daleko“ i mogla organizirati nešto slično, a osobito okupiti na svom domjenku najviše srpske i ine političare i držati im „lekciju“. Onaj koji bi nešto takvoga samo pokušao vjerojatno bi prošao kao Pajičić u Vukovaru

Napisao: Mladen Pavković
Fotografija: www.novilist.hr

Milorad Pupovac, političar po zanimanju, inače predsjednik Udruge Srpsko narodno vijeće (SNV) uspio je na prijamu, povodom proslave Božića, kojeg pravoslavni vjernici slave prema julijanskom kalendaru, u zagrebačkom Novinarskom domu, ponovno okupiti hrvatsku i inu političku „kremu“ i poput učitelja u školi održati im lekciju. No, prije ovog tradicionalnog okupljanja angažirao je „umjetnika“ Sinišu Labrovića koji je izveo performans kojeg slobodno možemo nazvati i „da ti pamet stane“. Taj čudan tip razbio je jedanaest ploča koje su pisane na hrvatski i srpski, baš kao i one koje su svojedobno postavljene na javne objekte u Vukovaru. Ovdje nije bilo policije (osim u civilu) pa da ga netko opali pendrekom u glavu, ili pak da ga unakazi kao hrvatskog branitelja Darka Pajičića, koji je baš zahvaljujući tom incidentu u Vukovaru relativno brzo i preminuo.

Mala nužda na Markovom trgu

A tko je taj Labrović? To je isti onaj srpski „umjetnik“ koji je svojedobno bez problema obavljao malu nuždu, ili bolje rečeno, pišao po zagrebačkom Markovu trgu, što je u umjetničkim krugovima, u kakvim se taj i kreće, bilo označeno kao „vrhunski performans“. S obzirom na Labrovićevo bogato iskustvo, šteta što ga Pupovac nije angažirao i za taj i takav performans, a ne da širi mržnju razbijajući dvojezične ploče. Inače, vjerojatno ste primijetili da i na ovom okupljanju predsjednik Udruge SNV kad je god trebao reći „Hrvatska“ uvijek je rekao „naša zemlja“. Također u svojem „predavanju“ nije spomenuo ni one koji su branili i obranili hrvatsku državu, a još manje se osvrnuo na Srbiju kao agresora. Mogao je barem zahvaliti Srbima koji su bili, a još su uvijek, u Hrvatskoj vojsci i policiji, i koji su dali određeni doprinos u stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države. (Dobro je da Labroviću još nije palo na pamet da organizira performans „pišanje po Srbima koji su branili Hrvatsku“).
Jandrino jato za dobre odnose
No, ono što može Pupovac u Hrvatskoj, to Hrvati koji žive u Srbiji, a poglavito u Vojvodini i Republici Srpskoj, mogu samo sanjati. Teško je naime uopće i zamisliti da bi neka hrvatska Udruga „tamo daleko“ i mogla organizirati nešto slično, a osobito okupiti na svom domjenku najviše srpske i ine političare i držati im „lekciju“. Onaj koji bi nešto takvoga samo pokušao vjerojatno bi prošao kao Pajičić u Vukovaru.
Nakon ovog prijama, kojeg je izravno prenosila i televizija N1 (sic!), SNV organizira 16. siječnja i doček srpske Nove godine u zagrebačkom Globusu, uz, kako su najavili, vrhunsku hranu i piće.. Vjerujemo da će se i tamo okupiti isti koji su bili i ovdje, tim više što će ih zabavljati najbolja četnička muzička grupa – „Jandrino jato“, koja je u vrijeme okupacije na Hrvatsku nastupala u četničkim odorama, veličajući četništvo i četnike te tzv. srpsku krajinu.
No, da se razumijemo, to nije provokacija, to je „građenje dobrih susjedskih odnosa“!

Prazna slava na ekavici

Milorad Pupovac žali se po srpskim i inim medijima da je buduća hrvatska vlada namještena i da su Most i HDZ-e prevarili birače. Zatim je dodao da mandatar, ugledni i cijenjeni, Tihomir Orešković „loše govori i čita hrvatski i ne poznaje svoju zemlju“.
E, sad se postavlja pitanje: jel Pupovac, a poglavito njegova lijeva i desna ruka, Vojislav Stanimirović, znaju i govore hrvatski? Možda i govore, ali u javnosti uvijek pričaju (blebeću) srpski, tj. obraćaju se ekavicom – „da ih celi svet razume“. Osim toga, Pupovac, bez obzira koliko je već u Hrvatskom saboru (za što mu je za razliku od Hrvata potrebno tek iznimno mali broj glasova) na žalost još nije naučio puno toga o Hrvatskoj i Hrvatima. (Jedva za „dvojku“). Kad primjerice i govori o Hrvatskoj on obično ne kaže „Hrvatska“ već „naša zemlja“. O agresiji Srbije na Republiku Hrvatsku zna vrlo mnogo, ali pravi se, kao i Stanimirović, da mu ni nakon 25 godina nije jasno tko je tu bio žrtva, a tko agresor. Sada smo čuli da nije dobio čin pukovnika HV-a, kako su ga neki optuživali. Međutim, možda se može sjetiti, gdje su bila dva njegova brata u vrijeme Domovinskoga rata, odnosno nisu li i oni bili napadači na Hrvate u Škabrnji?
Pupovac jednom Oreškoviću može „očistiti cipele“. Kako ga nije sram za takvog čovjeka širiti glasine po Srbiji i drugdje da „ne poznaje ni svoju zemlju“, a čovjek ne da za razliku od njega iznimno dobro poznaje Hrvatsku, već i cijeli svijet! Pupovac nikada nije zaradio ni kunu kao menager neke tvrtke, već isključivo kao političar i politikant koji godinama mlati praznu slamu – na ekavici!T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. brico
  #1 brico 12 siječnja, 2016, 14:30

  pupy je obrijani četnik

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Srpski bezbožac Pupovac glumi srpskog
  #2 Srpski bezbožac Pupovac glumi srpskog"Patrijarhu" na božićnom derneku 8 siječnja, 2016, 18:10

  Na kraju otkrit ću vam moju malu tajnu, koju sam otkrio studirajući u Beogradu i živeći u Zagrebu, pak sam skužio i jedne i druge. Srpska komunistička manjina u Hrvatskoj maltretira i nameće svoje uzance srpskoj većini u toj srpskoj službenoj nacionalnoj manjini u Hrvtaskoj. Tko je taj Pupovac i ona šaka jada oko njega u odnosu na ostale Srbe koji su živu u Hrvatskoj, koji su na vrlo bitnim položajima u hrvatskoj državi, u institucijama, u diplomaciji, u javnim ustanovama, u raznim udrugama, pogotovu u medijima!?
  Na kraju svih krajeva: dokle će Pupovac, njegovi srpski komnisti i ateisti i hrvatske posrbice trovat međuljudske odnose Srba i Srba u Hrvatskoi, Hrvata i Srba u Hrvatskoj i Srba i Hrvata u Srbiji!?

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Klarens
  #3 Klarens 7 siječnja, 2016, 21:09

  Svakog dana, nova SHANA
  ======================
  Dok se vi zabavljate Pupijem
  ======================
  KPJ LIKVIDIRA
  ======================
  Zhivi zid
  ======================
  Neokaljane
  ======================
  Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
  ======================
  Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
  ======================
  Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
  ======================
  Ti su NAJOPASNIJI
  ======================
  Ti misle SVOJOM GLAVOM !
  ======================
  Kupujte vazeljin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Stipe
  #4 Stipe 6 siječnja, 2016, 23:55

  Ne ćirilizaciji Hrvatske!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code