NEMIRI U MAKEDONIJI

NEMIRI U MAKEDONIJI

9. svibnja, 2015.

ilustracija

Za sada je nepoznato zbog čega su izbili sukobi i tko je naoružana grupa koja je otvorila vatru po policiji.

Napeta i neizvjesna situacija u Makedoniji dodatno je eskalirala i postoji opasnost za veće nemire i nerede.

Kako navode makedonski i regionalni mediji, oko četiri sata nakon ponoći u Kumanovu je došlo do pucnjave, a nakon toga na teren su izašle i jake policijske snage, predvođene specijalnim postrojbama. Cijeli je grad bio blokiran. Prema videoprilozima koji su se jutros pojavili iz Kumanova se čuju i pucnjevi iz automatskog oružja, dim se nadvio nad grad, a blokirana je i autocesta.

Građanima je zabranjeno izlaziti iz svojih domova, a grad oblijeću helikopteri. Prema pisanjima makedonskih medija u naoružanoj skupini, koja se sukobila sa policijom, bilo je oko 70 ljudi.

Prema neslužbenim informacijama, ranjena su najmanje tri pripadnika specijalnih policijskih postrojbi, ali pojavile su se i informacije prema kojima je ranjeno čak 12 policajaca. Prema riječima Svetlane Spasovske, iz kumanovske policije, ranjeni policajci imaju prostrjelne rane.

Za sada je nepoznato zbog čega su izbili sukobi i tko je naoružana grupa koja je otvorila vatru po policiji.

U Kumanovu su u tijeku oružani sukobi između grupe naoružanih terorista i makedonske policije te su ubijena trojica policajaca, a prema nekim informacijama ranjeno je više od 15 ljudi.

Zbog sukoba obustavljen je promet  na autocesti Beograd-Skoplje koji prolazi kroz Kumanovo.

Kumanovo je od Skopja udaljeno 40 kilometara i nalazi se blizu sjeverne makedonske granice sa Srbijom i Kosovom. U tom području živi velika zajednica etničkih Albanaca. Albanska manjina čini oko 30 posto od ukupno dva milijuna stanovnika Makedonije.

IZVOR: www.portaloko.hrT

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code