LIDIJI BAUK NAGRADA ZVONIMIR GOLOB

LIDIJI BAUK NAGRADA ZVONIMIR GOLOB

29. siječnja, 2018.

 

 

Pjesnikinja, kantautorica i etnologinja Lidija Bajuk iz Zagreba dobitnica je Nagrade Zvonimir Golob za 2018. godinu, za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu, koju joj dodjeljuje Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.).

Nagrada joj pripada za pjesmu „Z tvojih rok“, a sastoji se od Velike zlatne plakete.

Pjesma je pisana specifičnom međimurskom kajkavštinom, visoko izbrušena izraza i slojevite strukture, a ljubav se u njoj ogleda na nekoliko razina.

Na natječaj koji kontinuirano organizira UHBDR91., svoje radove poslalo je 284 autora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Njemačke…, a pristiglo je više od osamsto pjesama.

Zbog velikog broja pristiglih radova Prosudbeni sud u sustavu: Božica Jelušić, predsjednica, Josip Palada i Mladen Pavković, odlučio je da se pohvale i radovi: Mirne Weber (Varaždin), Berke Nezić (Vodice), Aleksandra Horvata (Ludbreg), Stanka Zovka (Mostar) i Frančeske Liebmann (Vogau, Austrija).

Lidiji Bajuk nagrada će biti uručena 19. veljače u Društva hrvatskih književnika (DHK) u Zagrebu, na obljetnicu rođenja Zvonimira Goloba (Koprivnica, 19. veljače, 1927.-Zagreb, 1. lipnja 1997.).

Lani je ovu nagradu primio pjesnik Drago Štambuk.

UHBDR91. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Tonin
  #1 Tonin 30 siječnja, 2018, 11:13

  Čestitam Lidiji, o nagradi dr. Štambuku ne bih, Božica Jelušić koju izuzetno cijenim i poštivam ovaj put mi ulijeva nadu da je sve bilo pošteno i “po slovu zakona o nagradi.”
  Nikola Šimić Tonin

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Iva
  #2 Iva 29 siječnja, 2018, 08:38

  Čestitamo Lidiji. Zaslužila je.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code