BEČKA FILHARMONIJA U ZAGREBU

BEČKA FILHARMONIJA U ZAGREBU

10. rujna, 2013.

Lorin Maazel

U petak, 27. rujna 2013.g. u 19:30 sati Bečka filharmonija održat će koncert u Zagrebu kojim će biti svečano otvorena prva europska sezona Zagrebačke filharmonije. Otvaranje sezone 2013./2014. Zagrebačke filharmonije tako će postati jedan od najvećih kulturnih, a svakako najveći i najznačajniji glazbeni događaj godine u Hrvatskoj.

Orkestar Bečke filharmonije po svojoj dugoj tradiciji izvrsnosti i neprestanom njegovanju vrhunske umjetničke kvalitete pripada samom svjetskom vrhu, a zbog svojih tradicionalnih novogodišnjih koncerata, čiji prijenos iz bečkog Musikvereina svake godine gledaju milijuni ljudi diljem svijeta, svakako je najpoznatiji simfonijski orkestar na svijetu.

Među legendarnim dirigentima 20. i 21. stoljeća koji su se, između ostalog, proslavili upravo suradnjom s ovim slavnim orkestrom, jedan od najistaknutijih je svakako maestro Lorin Maazel koji će u Zagrebu dirigirati Bečkom filharmonijom.

Maestro Maazel među najcjenjenijim je svjetskim dirigentima. U 72 godine na pozornici, maestro Maazel ravnao je brojem od skoro 200 orkestara, ravnao u ne manje od 7000 opernih i koncertnih izvedbi te je snimio više od 300 ploča.

Ugostiti takav vrhunski orkestar i legendarnu austrijsku, europsku i svjetsku kulturnu instituciju kao što je Bečka filharmonija bit će snažan signal optimizma toliko potreban hrvatskoj kulturi i čitavom društvu.

Zagrebačka filharmonija uz potporu generalnog sponzora Zagrebačke banke će time učiniti veliki korak u afirmaciji izvrsnosti i biti predvodnik u razvoju i ostvarivanju novih mogućnosti našeg društva u novom kontekstu pripadanja velikoj zajednici i obitelji zemalja Europske Unije.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code