JANDROKOVIĆEVO PISMO O PAVELIĆEVIM SLIKAMA U AUSTRALIJI

JANDROKOVIĆEVO PISMO O PAVELIĆEVIM SLIKAMA U AUSTRALIJI

13. lipnja, 2017.

 

Neće proći dugo vremena do objave stvaranja “Balkanske carinske unije”, u kojoj će glavnu riječ imati Srbija, a Hrvatska će biti mali od kužine, jer tako žele Plenkovićevi nalogodavci u Bruxellesu i Berlinu. Hoćemo li se na vrijeme probuditi i zaustaviti process koji nas vodi u propast? Dečko iz Bruxellesa koji je bio nesposoban braniti Hrvatsku u Domovinskom ratu, bit će i te kako sposoban našim neprijateljima servirati Hrvatsku na tanjuru. Kome to još nije jasno, neka ga dragi Bog na vrijeme prosvijetli

Napisao: Antun Babić

Tijekom obavljanja dužnosti generalnog konzula RH u Melbourneu imao sam jako puno problema s jednim dijelom hrvatske zajednice u tom gradu. Naime, jedna diplomatkinja, bliska u to vrijeme predsjedniku RH Stjepanu Mesiću, odbila je ići u hrvatski klub u Sydneyu zbog Pavelićeve slike i tako je krenuo proces koji je doveo do pisma koje je hrvatskim klubovima u Sydneyu 30. studenoga 2010. poslao tadašnji ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Jandroković, u kojem je izrečeno službeno i nedvojbeno negativno stajalište prema režimu Ante Pavelića. Nema razloga ne zaključiti kako Jandroković i Plenković imaju isti politički svjetonazor, jer je, nakon ispadanja iskrenog hrvatskog domoljuba Davora Stiera iz Plenkovićevog najužeg kruga istomišljenika, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković je čovjek koji danas ima naročito veliki utjecaj na razvoj političke situacije u Hrvatskoj.

Antifašistička koalicija

Evo izvadak iz tog pisma koje je ministar Jandroković uputio Nedu Marunčiću, predsjedniku “Croatian Australian Community Council” i Tomislavu Lerotiću, predsjedniku Ujedinjenih hrvatskih klubova u NSW:

Poštovani,

zahvaljujem na Vašem zajedničkom pismu u kojem iskazujete svoju zabrinutost zbog izostanka diplomatskih predstavnika Republike Hrvatske na obilježavanju Dana državnosti u Australiji (u Sydneyu, op. AB)…

No, moramo biti svjesni kako veličanje jednog od najmračnijih razdoblja u povijesti hrvatskog naroda – razdoblja fašizma i nacizma – nije iskaz hrvatskog domoljublja.

Poznato Vam je koliko je taj dio hrvatske povijesti i politike bio poguban za hrvatske interese. U tom kontekstu vrijedi ukazati na činjenicu da je politika Ante Pavelića uključivala trgovanje hrvatskim teritorijem i da u skladu s tom politikom Istra, Dalmacija i Međimurje danas ne bi bili dijelom Hrvatske. Uz smrt i razaranja, jedna od posljedica njegova režima bila je i podjela hrvatskog naroda koja je prevladana tek zajedništvom tijekom obrane od velikosrpske agresije. Stoga je za Vladu Republike Hrvatske i mene osobno neprihvatljivo svako isticanje i podržavanje simbola i obilježja toga vremena.

Današnja Republika Hrvatska je sljednica antifašističke koalicije. Zasnovana je na tekovinama hrvatskog antifašističkog pokreta koji je nedvojbeno predstavljao jedan od najsnažnijih pokreta otpora nacističkoj Njemačkoj i fašističkoj Italiji na cijelom prostoru okupirane Europe. Stoga je i u izvorišnim osnovama hrvatskog Ustava koji je usvojen u prosincu 1990., a koji je i danas na snazi, izrijekom navedeno osnivanje i djelovanje ZAVNOH-a kao uporišta modernog političkog legitimiteta hrvatske države…”

Dolazi “Balkanska carinska unija”

Hrvatska država i hrvatski narod ozbiljno su ugroženi. Demografski ubrzano nestajemo, a sve brže ostajemo i bez naših vjekovnih prirodnih resursa, koje pokvareni tzv. hrvatski političari za šaku Judinih škuda predaju u vlasništvo stranaca. Neće proći dugo vremena do objave stvaranja “Balkanske carinske unije”, u kojoj će glavnu riječ imati Srbija, a Hrvatska će biti mali od kužine, jer tako žele Plenkovićevi nalogodavci u Bruxellesu i Berlinu. Hoćemo li se na vrijeme probuditi i zaustaviti process koji nas vodi u propast? Dečko iz Bruxellesa koji je bio nesposoban braniti Hrvatsku u Domovinskom ratu, bit će i te kako sposoban našim neprijateljima servirati Hrvatsku na tanjuru. Kome to još nije jasno, neka ga dragi Bog na vrijeme prosvijetli.

Cijelo ću pismo objaviti u mojoj knjizi, koja kasni zbog puno opravdanih razloga. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. martina bracko
  #1 martina bracko 8 siječnja, 2020, 02:57

  Pozdravljeni: Ponudba posojila med resnim posameznikom v 72 urah.
  Posamezniki Irska, Švica, Kanada, Belgija, Francija, Italija, Guadeloupe, Gvajana, Martinique, Réunion Mayotte, Španija in povsod po svetu vam ponujam posojilo v višini od 5000 € do 8.000 .000 € vsem ljudem, ki jih lahko odplačajo z obrestmi obrestna mera znaša 2% za kateri koli zahtevani znesek. To počnem na naslednjih področjih:

  -Finančno posojilo
  – Domače posojilo
  – Naložbeno posojilo
  – Posojilo za avto
  – konsolidacijski dolg
  – Odkup kredita
  – Osebno posojilo
  -Jesni ste

  Če resnično potrebujete posojilo, se obrnite na mene. Na voljo sem vam za vse vaše finančne težave. Za več informacij nas kontaktirajte na naš e-poštni naslov: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Plenki i njegovi U (dbaši)
  #2 Plenki i njegovi U (dbaši) 18 lipnja, 2017, 13:06

  Dovoljno smo pismeni da zaključimo kako je belgijska ekipa stigla u domaju kako bi provela stečajni postupak. Plenković je odmah pokazao kako od HDZ-a nema ni hrvatske ni demokratske ni zajednice. Ponaša se trijumfalistički i autokratski, zanemaruje grijehe kradljivih tipova u Kradezeu i nos drži u oblacima. Njegovo je domoljublje upitnu baš kao i njonje Jandrkovića, štakora Marića i drugih pojedinaca koje Božo Alić odreda drži udbaškim kadrovima. Hvala vam, g. Antune, sretno.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code