IZLOŽBA SVETI OTOK U ZADRU

IZLOŽBA SVETI OTOK U ZADRU

28. prosinca, 2015.

Sveti_otok_2_katalog_naslovnica_za_web
Ovogodišnja 2. Međunarodna likovna izložba vjerskih motiva “Sveti otok” (Holy Island) otvorena je u utorak 22. prosinca 2015. godine u poznatoj zadarskoj Galeriji HDLU-a (Kraljskog Dalmatina 2), u Zadru, a organizirao ju je Foto klub Kornat. Na izložbi su zastupljena likovna djela 126 izabranih autora koji su donijeli svoje radove (slikarstvo, fotografija i skulptura) iz deset europskih država: Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Slovenije i Srbije.
Nagrade su dobili Tomislav Marijan Bilosnić (Zlatna plaketa za sliku „Isusova krv“), Anselmo Dorkin (Srebrna plaketa za skulpturu „Isus na Maslinskoj gori), Čedo Kaica (Brončana plaketa za fotografiju „Sveta Marija odraz“), dok su diplomama nagrađeni fotografski radovi Hrvoja Mahovića („U okviru 3“), ReinhardaTemmela („Meditation”), Berislava Vrkljana („Thanks time 3“).
Po prvim dojmovima publike i kritike ali i sudionika, riječ je o vrlo zanimljivoj izložbi koja je naveliko već svojim drugom postavom pobudila iznimno zanimanje i znatiželju većeg broja uglednih međunarodnih umjetnika koji su na nju poslali svoja djela. U programu otvorenja ove izložbe sudjelovali su: Slavko Govorčin, književnik, Ante Šarunić, pjesnik, Silvio Panović fotograf, i Isabell Franov slikarica.
Idejni začetnik i nositelj projekta izložbe vjerskih motiva „Sveti otok“ je Ante Jaša, ugledni hrvatski fotograf i publicist koji je sadanji voditelj Foto kluba Kornat, i koji je nositelj počasnoga zvanja FIAP-a.

Ivan Raos T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code