20. MEĐUNARODNA IZLOŽBA KARIKATURA ZAGREB 2015.

20. MEĐUNARODNA IZLOŽBA KARIKATURA ZAGREB 2015.

22. svibnja, 2015.

II arak boja 13 do 24

Međunarodna izložba karikatura koja se pod nazivom „Zagreb“ ove godine organizira po 20. jubilarni puta i ove godine okuplja veliki broj autora iz cijeloga svijeta. Tema ovogodišnje izložbe je „SLIKARSTVO“ sa svim mogućim aspektima koje karikaturisti mogu zamisliti.

Izložba će i ove godine biti postavljena u atraktivnom izložbenom prostoru galerije Klovićevi dvori gdje će biti predstavljeno oko 90 najkvalitetnijih radova od 538 pristiglih, koje je poslalo 263 karikaturista iz 47 zemlje svijeta. Najbrojniji su autori iz Hrvatske (40), Poljske (20), Srbije (16), Ukrajine (13), Rumunjske (13) . Izložbu prati kvalitetan katalog na 96 stranica.

Izložba ima natjecateljski karakter, a Ocjenjivački sud je radio u sastavu Frano Dulibić (povjesničar umjetnosti), Antonio Picukarić (voditelj marketinga galerije Klovićevi dvori), te Nataša Rašović, Davorin Trgovčević i Milan Lekić (karikaturisti, članovi HDK). Nagrađeni radovi i autori biti će predstavljeni na svečanom otvaranju izložbe, a zainteresirani izložbu mogu pogledati do 14. lipnja.

U svrhu promocije ove izložbe ali i ukupnog rada Hrvatskog društva karikaturista, u suradnji s organizatorima manifestacije „Ljeto na Štrosu“ organizirat će se izložba radova članova HDK na otvorenom. U subotu 23. svibnja 2015 ako vrijeme dopusti (ali i u još nekoliko navrata poslije toga) specijalisti za brzopoteznu portretnu karikaturu crtat će Zagrepčane kao i goste Zagreba te tako obogatiti ionako bogatu turističku ponudu grada Zagreba. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code