CANTUS OTVARA SEZONU

CANTUS OTVARA SEZONU

6. listopada, 2023.

 

 S početkom nove sezone Cantus Ansambl, ansambl za suvremenu glazbu, otvara glazbenu jesen ispunjenu brojnim koncertima i gostovanjima.

Na autorskom koncertu Mirka Krstičevića 13. rujna u zagrebačkom &TD-u već je predstavio čak tri djela iz opusa toga istaknutog splitskog autora. Potom je 5. listopada gostovao u Splitu gdje je otvorio koncertnu sezonu Hrvatskoga doma Split i u toj prigodi predstavito program “Splitski skladateljski krug” (Olja Jelaska, Mirko Krstičević, Ivan Božičević, Gordan Tudor, Frano Parać, Mirela Ivičević, Ruben Radica).

A već u ponedjeljak 9. listopada očekuje ga i prvi koncert vlastite koncertne sezone u Zagrebu, na kojem će ugostiti Ansambl flauta Udruženja za Novu glazbu iz Kölna – KGNM!

Koncert otvorenja sezone 9. listopada u Zagrebu nastavak je intenzivne međunarodne aktivnosti Cantus Ansambla, koja je krajem protekle sezone donijela zapaženo gostovanje ansambla Turning Point iz Vancouvera, a sada u Zagreb dovodi Ansambl flauta toga uglednog glazbenog udruženja iz Kölna.

Koncert nazvan “Ka-Ge-eN-eM + Ce-A-Ha-De-eS = NEW MUSIC!” donosi pojedinačne, kao i više združenih nastupa Cantusovaca i KGNM-ovaca pod dirigentskim vodstvom Berislava Šipuša. CA će tako predstaviti skladbu Kiborg. Zusammenspiel uglednoga hrvatskog skladatelja Zlatka Tanodija i tako obilježiti njegov 70. rođendan, a KGNM će izvesti atraktivni i raznoliki program s djelima Magdalene Buchwald, Igora C. Silve, Georga Heikea i Anne La Berge.

Samo četiri dana nakon Zagreba – 13. listopada – CA održava i uzvratno gostovanje u Kölnu na kojem će predstaviti djela iz opusa Silvija Foretića, Sande Majurec, Berislava Šipuša, Ante Knešaureka i Davida Batinića. A nakon Kölna nastavlja mini-turneju Europom 15. listopada u Bordeauxu na festivalu MÀD #4, kada stiže u goste ansamblu Proxima Centauri (kojeg se sjećamo s posljednjeg MBZ-a) i izvodi djela iz opusa Silvija Foretića, Helene Skljarov, Berislava Šipuša, Ante Knešaureka i Sande Majurec.

Koncert 9. listopada u Zagrebu održat će se u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 20:00 sati.  T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Hurry Up for Christmas Loan Offer 3% fast and reliable..
    #1 Hurry Up for Christmas Loan Offer 3% fast and reliable.. 17 studenoga, 2023, 19:41

    Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti kredit za kupnju kuće od nekretnina započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona Alberta Kontakt e-mail: {[email protected] }

    Zovem se Marijana, iz HRVATSKE sam, zadnjih pet mjeseci sam tražila pravu kreditnu tvrtku od koje bih mogla dobiti kredit kako bih mogla kupiti kuću kakvu sam htjela. Dugoročno gledano, bilo je hrpa prijevara zbog kojih sam im povjerovao i na kraju dana su mi uzeli novac ne dajući mi ništa zauzvrat, čak ni 1 euro na moje ime, izgubio sam svaku nadu, bio sam zbunjen i frustriran, nikad nisam želio imati ništa s online tvrtkama za zajam pa sam otišao posuditi novac od prijatelja. Ispričao sam sve što se dogodilo i rekla mi je da mi može pomoći pronaći tvrtku za zajmove koja mi može dati bilo koji iznos zajma koji mi je potreban i po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 3%, također mi je rekla da je upravo dobila zajam od uputio me kako se prijaviti za kredit baš kao što mi je rekla, prijavio sam se s njima putem e-pošte: ([email protected]), nikad nisam vjerovao, ali sam pokušao, i na moje najveće iznenađenje dobio sam kredit u roku od 24 sati, nisam mogao vjerovati, ponovno sam sretan i bogat i hvala Bogu da takve kreditne kuće još postoje na ovim prevarama posvuda, savjetuju svima koji trebaju posuditi kredit putem e-maila ([email protected]). Nikada te neće iznevjeriti i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte ([email protected]) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. ([email protected])

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code