IZLOŽBA „LEONARDO DA VINCI-GENIJ I NJEGOVI IZUMI“

IZLOŽBA „LEONARDO DA VINCI-GENIJ I NJEGOVI IZUMI“

23. travnja, 2015.

leonardo_da_vinci_izlozba

Svjetska izložba „ Leonardo da Vinci – Genij i njegovi izumi “ nakon nekoliko europskih gradova dolazi u Zagreb! Izložba se otvara 22. travnja i traje sve do 16. kolovoza u Kineskom paviljonu Zagrebačkog Velesajma. To je izložba koju bi zaista svatko trebao posjetiti. Uvjerite se što jedna osoba može izumiti i proizvesti kada su kreativnost i inovacija u prvom planu. Izložba obuhvaća više od 80 složenih izuma strojeva te reprodukcije Leonardovih najpoznatijih slika i crteža, anatomskih studija i njegovih slavnih kodeksa. Sada imate mogućnost doživjeti nasljeđe velikog genija uživo, na način da upravljate nekima od izloženih strojeva te nakratko otputujete u Leonardovo doba, ili preciznije – u Leonardov genijalni um.

Leonardo da Vinci sinonim je za inovacije i kreativnost. Nasljeđe tog genija su neobične naprave koje je izumio, veličanstvena umjetnička djela i crteži koje je stvorio te koji još i danas, nakon više od 500 godina, u nama izazivaju strahopoštovanje.

Nakon proučavanja njegova djela »Codici Vinciani«, držeći se svih Leonardovih naputaka, grupa stručnjaka i vještih majstora iz Firence, uspjela je proizvesti interaktivne strojeve u realnoj veličini uporabom istih materijala koje je Leonardo da Vinci u svoje doba imao na raspolaganju.

Izlošci obuhvaćaju Leonardove vizionarske izume kao što su helikopter, jednostavnu preteču padobrana, zmaj za letenje, oklopno vozilo, pogonski prijenos, bicikl, automobil, podmornicu, tiskarski stroj, hidrauličnu pilu, projektil, vertikalnu bušilicu…stotinama godina prije nego li su se njihovi stvarni izumitelji zaista rodili. Pored objašnjenja i priloženih skica modela, Leonardovi su projekti obogaćeni reprodukcijama njegovih najpoznatijih slika i crteža, instrumenata, anatomskih studija i njegovim poznatim zapisima.

Izložba je pažljivo zamišljena i oblikovana sa svrhom da privuče pojedince što različitijih interesa te im omogućuje da sami istraže jedan od najvećih svjetskih umova svih vremena. Genij Leonarda da Vincija još uvijek živi, nadahnjujući maštu i izazivajući divljenje u svakom od nas.

Ulaznice za izložbu možete od sutra kupiti na ulazu Kineskog paviljona, a od kraja tjedna i putem sustava Eventim.

Radno vrijeme izložbe je svakim danom od 9 – 19 h, a sve detaljnije informacije dostupne su na www.davincizagreb.com i https://www.facebook.com/izlozbacro.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code