INDIREKT FESTIVAL U UMAGU

INDIREKT FESTIVAL U UMAGU

15. svibnja, 2019.

 

 

Indirekt music&art festival prva je stanica bogate ljetne festivalske sezone, a dovodi najatraktivnija domaća i regionalna imena glazbene i art scene već sedmi put zaredom. Ove godine nastavlja osvjetljavati put nezavisnim umjetnicima poput simbola mu, najstarijeg svjetionika na Jadranu, s kojega puca pogled na borove šumice idiličnog kampa Veli Jože. Da, tamo se sve to događa. I događalo se jer se više od 150 europskih i domaćih bendova, 60-ak likovnih umjetnika i književnika predstavilo na Indirektovim pozornicama. Novi talenti dolaze ovoga lipnja, a među raznovrsnim domaćim i inozemnim imenima, svako će uho i oko pronaći nešto za sebe.

Line up je sastavljen kao jelovnik u ekskluzivnom restoranu, a u prvom se slijedu poslužuje 5 izvođača iz 5 država, Slovenije, Mađarske, Srbije, Hrvatske i Austrije. Možda mnoge od njih ne poznajete, no vrlo skoro bi mogli naći svoje mjesto među najdražima. Tako to obično biva na Indirektu.

Krenimo redom s bendovima iz Slovenije i Mađarske na čijem čelu su žene.

Slovenski dinamični projekt s punk stavom i pop prizvukom, KOALA VOICE, instantno osvajaju svojim indie-punk disco popom kojim godinama stječu fanove od Liverpoola do Moskve, preko Zagreba pa sve do Tallina. Album prvijenac dobio je odlične kritike, popratio ga je “Wolkenfabrik” kojeg je producirao Danton Supple (Coldplay, Ian Brown, Patti Smith, Morrissey…), a na Indirekt stižu nošeni galopom novog albuma „Woo Horsie“ iz 2018.

Neki od uzora benda mogu se pratiti od najranijih post-punk bendova (Wire, Gang of Four, The Fall i Pixies) pa sve do recentnijih bendova poput Dream Wife i Bernays Propagande. Nastupi na INmusic-u, EXIT-u, MENT-u, Eurosonic-u kao i uloga predgrupe legendarnim Pixiesima svakako potvrđuju da je nastup uživo, najveći adut ovog benda!

Budimpešta nema more, ali zato bend SKEEMERS svojom glazbom reflektira ultimativnu beach&surf vibru. Stoga je sasvim logičan potez ovu mađarsku petorku dovesti na more. Iza sebe imaju album „Venice Period“ iz 2018. koji je bendu donio izuzetno pozitivne kritike, a njihova se glazba može čuti i u TV reklamama… T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code