DOSTA! PREDSTAVA O MOBBINGU U CEKATE-u

DOSTA! PREDSTAVA O MOBBINGU U CEKATE-u

20. siječnja, 2018.

 

 

Dosta! je prvi performans bilingvalnog inkluzivnog teatra u Hrvatskoj koji obrađuje temu zlostavljanja (mobbinga) na radnom mjestu, a namijenjen je i gluhoj i čujućoj publici.

Radi se o tipu kazališne izvedbe u kojoj svaki lik performansa dobiva svojeg čujućeg i gluhog izvođača koji taj lik interpretiraju i publici prenose koristeći se simultano znakovnim i glasovnim jezikom.

Performans je nastao u sklopu projekta Znak i riječ koji je prvi takav projekt koji promovira jednakost i kulturno-umjetničku suradnju čujuće i gluhe zajednice koristeći metodu bilingvalnog teatra.

Nastupaju: Ana Majdak, Vladan Korda, Željka Jelavić, Juliette Janušić, Tatjana Stibilj Batinić. Voditelj projekta je Ivan Hromatko.

Performance  “Dosta” dio je projekta ABBA Europe, u javnosti poznatiji kao „Sign and Sound Theater Europe“. Riječ je  o međunarodno europskom partnerstvu devet organizacija koje rade s osobama s invaliditetom na područjima kulture, obrazovanja, umjetnosti i socijalnog rada u šest zemalja Europe (Belgiji, Portugalu, Bugarskoj, Velikoj Britaniji, Finskoj i Hrvatskoj). Partnerstvo je financirano od strane EACEA programa Kreativna Europa (2017-2019).

U partnerstvu sudjeluju u ime Centra za kulturu Trešnjevka Ljiljana Perišić (ravnateljica centra i članica upravnog odbora ENCC-a), te voditelj projekta Ivan Hromatko. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code