DOPISNICA KOJA JAVLJA ŠTO I VRAPCI NA GRANI ZNAJU

DOPISNICA KOJA JAVLJA ŠTO I VRAPCI NA GRANI ZNAJU

14. lipnja, 2020. 2 komentara

 

Bilo bi zanimljivo da nam HRT otkrije koliko plaća takve dopisnike, ili još bolje – koliko hrvatski televizijski pretplatnici plaćaju njezine priloge?

Također nas zanima-po kojem kriteriju HRT bira dopisnike iz inozemstva, jer i ostali ništa ne zaostaju za ovom (dugogodišnjom ) dopisnicom

Napisao: Mladen Pavković

Hrvatska radiotelevizija (HRT) među ostalim ima i skupo plaćene dopisnike iz inozemstva, pa čak i iz SAD-a. Tamo je Branka Slavica, koja se tu i tamo pojavi s nekim izvješćem u središnjem Dnevniku. Slušajući i gledajući njezine priloge čovjek ne može a da se ne zapita – što ona uopće tamo radi? Riječ je o površnim, blijedim, pa čak i zastarjelim izvješćima. Mi u Hrvatskoj prije pročitamo na HRT-ovu teletexu neku zanimljivu vijest iz Amerike nego nam to javi ova dopisnica. A i kad javi neku vijest stječe se dojam kao da je čita s tamošnjeg teletexa.

SAD je kao stvoren za novinare, poglavito one iz inozemstva. Ali, naša se Slavica ponaša kao da je to neka marginalna, odnosno nevažna država, pa nam tu i tamo javlja ono što u Hrvatskoj već i vrapci znaju.

Ta i takva vjerojatno ne može ni u dvorište Bijele kuće, a kamoli da se s mikrofonom približi njihovu predsjedniku.

Bilo bi zanimljivo da nam HRT otkrije koliko plaća takve dopisnike, ili još bolje – koliko hrvatski televizijski pretplatnici plaćaju njezine priloge?

Također nas zanima-po kojem kriteriju HRT bira dopisnike iz inozemstva, jer i ostali ništa ne zaostaju za ovom (dugogodišnjom ) dopisnicom?

Poginula djeca

Pod sloganom „Mali križ- velika žrtva“ Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata (13.6. 2020.) organizirala je u Slavonskom Brodu 18. godinu za redom komemorativni susret sjećanja na poginulu djecu u hrvatskom pobjedničkom Domovinskome ratu.

Naime, tijekom srpske i ine agresije na Republiku Hrvatsku poginulo je 402 djece, od toga 28, najviše. u Slavonskom Brodu.

Susret se organizira sa željom da se ne zaborave nevine žrtve, ali i da se podsjeti sve one koje treba da još do danas nitko nije odgovarao za ove strašne zločine.

Na ovom skupu, koji je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, ni ove godine nije bilo predstavnika Documente i sličnih udruga, baš kao ni Pupovca ili pak Ognjena Krausa, pa se stoga ponovno postavlja pitanje: zbog čega djeca stradala u Domovinskome ratu dobivaju manji ili gotovo nikakvi prostor na medijskoj i inoj sceni?

Razni pupovci i golsteini

Kad je riječ o stradaloj srpskoj djeci iz II. svjetskog rata o tome razni pupovci, goldsteini, klasići i drugi neprestano ukazuju, a samim time i traže odgovornost Hrvata.

Za poginulu hrvatsku djecu nitko osim Zajednice udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata ne vodi posebnu skrb, odnosno „svi“ su po tom pitanju jaki „na papiru“.

O hrvatskoj djeci stradaloj u Domovinskom ratu još nije snimljen igrani film, (a vjerojatno tako skoro i ne će), kao recimo o Diani Budisavljević, koja je tijekom II. svjetskog rata, kako pišu beogradski mediji, „iz ustaških logora spasila oko 10.000 dece“. Ta će žena uskoro i u centru Beograda dobiti svoj spomenik, a po njoj će tamo nazvati ulice i trgove.

U Hrvatskoj još ni jedna ulica ili trg ili kulturna ustanova ne nosi ime po nekom stradalom hrvatskom djetetu.

Sramno, ali je tako. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Stjepan
  #1 Stjepan 17 lipnja, 2020, 14:04

  zahvaljujuci ratnom zločincu norcu je dobila posao u u.s.a.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 14 lipnja, 2020, 13:02

  Napokon da se i oko toga netko javio. Svaka čast.

  Odgovorite na ovaj komentar

<

*

code