DAN OTVORENIH VRATA SOLANE NIN

DAN OTVORENIH VRATA SOLANE NIN

16. kolovoza, 2016.

 

Solana Nin ovoga ljeta još jednom poziva posjetitelje na Dan otvorenih vrata. Naime, u srijedu 17. kolovoza, s početkom u osam sati otvara svoja vrata posjetiteljima koji će moći do kasnih večernjih sati uživati u besplatnim obilascima uz stručno vodstvo. Također smo pripremili iznenađenje i za zaljubljenike u prirodu. Budući da Solana, točnije park Solane zauzima područje koje privlači jako velik broj ptica, posebice ugroženih vrsta, posjetiteljima nudimo i besplatno promatranje ptica, što je posebno zanimljivo amaterima, ali i profesionalcima u svijetu ornitologije. Dobro poznati Muzej soli otvorit će također svoja vrata cijeli taj dan, u vremenskom razdoblju od osam sati ujutro do 22 sata navečer. U sklopu tog objekta nalazi se i suvenirnica u kojoj se mogu pronaći naši proizvodi prepoznatljive kvalitete.

Nedavno otvorena Kuća soli izložbeni je prostor. Unutrašnjost Kuće obložena je solju. Vrlo poseban objekt koji nudi razni interaktivni te i edukativni sadržaj. Tu posjetitelji mogu vidjeti fascinantne fotografije, kako iz davne prošlosti tako i one iz novijeg vremena, na kojima je zabilježen mukotrpan rad, generacije radnika, povijest i tradicija. Isto tako u Kući soli nalazi se velika maketa Solane obložena staklom sa svjetlosnim efektima, te se pomoću nje posjetiteljima može bolje vizualno približiti način rada, izgled cjelokupnog ogromnog područja koji pokriva Solana zajedno sa svojim bazenima.

Cvijet soli, proizvod čija je kvaliteta i nutritivna vrijednost na zavidnoj razini, prepoznatljiv je u cijelom svijetu. Sol je bila bijelo zlato, sredstvo zbog kojeg se ratovalo, nekadašnja valuta, sredstvo za trampu, začin, bez njega se jednostavno nije moglo živjeti u prošlosti, a teško se može zamisliti i život dan danas bez tog proizvoda.

Josipa Komina T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code