DALEKOVOD U DVIJE VJETROELEKTRANE ULOŽIO 61 MILIJUN EURA

DALEKOVOD U DVIJE VJETROELEKTRANE ULOŽIO 61 MILIJUN EURA

17. veljače, 2012.

vjetrenjace

Kod Benkovca su s komercijalnim radom počele dvije velike vjetroelektrane ukupne snage 36 megavata, doznajemo iz tvrtke Dalekovod koja je u njihovu gradnju uložila više od 61 milijun eura.

Riječ je o vjetroelektranama radnog naziva ZD2 i ZD3 s ukupno 16 vjetroturbina na lokacijama Medviđa i Bruška, nedaleko od Benkovca. Počele su s komercijalnim radom nakon što je EKO, tvrtka posebne namjene za upravljanje tim vjetroparkom, od Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) dobio rješenje o konačnom statusu povlaštenog proizvođača električne energije.
Očekuje se da će svaka od dviju vjetroelektrana snage po 18 megavata godišnje proizvoditi 61,2 gigavatsata električne energije.
Ta velika investicija financirana je putem ugovora o kreditu od 53,5 milijuna eura. Ugovor je potpisan između SG – Splitske banke kao vodećeg aranžera, agenta i davatelja kredita te Privredne banke Zagreb kao suaranžera i davatelja kredita, projektnog poduzeća EKO kao korisnika kredita, tvrtki Dalekovod Professio i Medviđa kao pokrovitelja, te Dalekovoda. Kredit je odobren za dugoročno projektno financiranje projekta. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code