U DUBROVNIKU MOLE GRAĐANE NA RAZMIJEVANJE ZBOG GUŽVI

U DUBROVNIKU MOLE GRAĐANE NA RAZMIJEVANJE ZBOG GUŽVI

12. kolovoza, 2017.

 

 

Grad Dubrovnik je obavijestio građane da se u četvrtak 10. kolovoza očekuje dolazak sedam brodova na kružnim putovanjima ukupnog kapaciteta 9.287 putnika, od toga tri broda s više od dvije tisuće putnika.

Brod AIDAblu tvrtke AIDA Cruises, kapaciteta 2.500 gostiju luku Gruž napušta danas u 16:00 sati, dok MSC Sinfonia s više od 2.600 putnika pristaje u 12:00 sati, a Costa Luminosa u 16:00 sati. Odlazak Sinfonie planiran je u 20:00 sati, a Coste tek idućeg dana, 11. kolovoza u 13:00 sati.

U petak najavljen je dolazak dva broda: MSC Poesie i Celebrityja Constellation, ukupnog kapaciteta 5.151 putnika, dok se u subotu očekuje dolazak 6.032 posjetitelja na pet brodova, od toga dva kapaciteta preko dvije tisuće putnika.

Uz oko 25 tisuća gostiju u hotelskom i privatnom smještaju, posebno tijekom današnjeg dana i petka ujutro očekuju se zastoji na ulazima u grad, gužve na prometnicama i veći pritisak pješačkog prometa na području povijesne jezgre i kontaktne zone.

Lučka uprava Dubrovnik stoga će i danas primjenjivati novi režim periodičnog „puštanja“ autobusa za shuttle prijevoz prema povijesnoj jezgri u intervalima, a sve nadležne službe Grada Dubrovnika, Sanitata Dubrovnik i Turističke zajednice grada Dubrovnika su u pripravnosti te će u koordinaciji poduzeti sve da se u kritičnom dobu dana stvaraju što manje gužve i zastoji u prometu.

“Grad Dubrovnik zahvaljuje građanima na razumijevanju”, poručili su.

IZVOR: www.portaloko.hr T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code