NAJNOVIJE NA PORTALU

BREGOVIĆEV HOBI: Uzgajam paradajz i krastavac u svom dvorištu

BREGOVIĆEV HOBI: Uzgajam paradajz i krastavac u svom dvorištu

24. siječnja, 2015.

goran-bregovic-ratarstvo-senjak-sadi-povrce-fotomontaza-1422052466-610531

Goran Bregović ima neobičnu zanimaciju – ratarstvo. Čim nema posla u studiju ili nije na turneji, vođa Orkestra za svadbe i sahrane zavrne rukave, uzima ašov i ide u svoju baštu na Senjaku, gde uzgaja voće i povrće.

Kao neko ko zagovara zdrav način ishrane, Brega je odlučio da sam proizvede ono što mu se nađe na trpezi.

Krenulo sa višnjom

On je jedan deo imanja na kojem se nalazi njegova vila pretvorio u baštu u kojoj je zasadio najpre kupus, pa zelenu salatu, ljute papričice, a onda je dodao i krastavac i paradajz. Osnivač Bijelog dugmeta nije se na tome zaustavio, pa sad uzgaja i kruške i jabuke. A sve je počelo sa nadaleko čuvenom višnjom, sa koje je pao i povredio kičmu.
– Goran izuzetno vodi računa o svom zdravlju i zdravlju svoje porodice. Njegova ishrana zasnovana je na voću i povrću, a kako bi znao kakvog je porekla sve to što unese u organizam rešio je da se sam bavi proizvodnjom. Nekad je imao samo drvo višnje u dvorištu, a sad je tu brojno voće i povrće. U njegovoj bašti rađa paradajz, luk, krompir, grašak, šargarepa, krastavac, jabuke, jagode, zelena salata, kao i razni začini – tvrdi naš izvor.

Sam okopava

Brega najviše voli sam da se bavi svojom baštom, ali za to nema previše vremena. Zbog toga je unajmio baštovana, koji mu je zadao velike probleme.
– Baštovan je sipao oko 300 kilograma pogrešnog đubriva, zbog čega su sadnice propale. Njegova nepažnja Bregovića je naljutila i sad traži novog – završava naš izvor.

Brega je na sve to poručio:
– Tačno je da imam baštu u svom dvorištu i da uzgajam voće i povrće. Na taj način znam da namirnice koje jedem nisu prskane i da su zdrave. Svaki put kad sam u Beogradu, posvetim se uzgajanju svojih biljaka.

Sličan hobi ima i Elena Karić, koja uskoro počinje s proizvodnjom organske hrane na Kosmaju.

http://www.kurir.rs/

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code