CANE OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA ŠVERC CIGARETA

CANE OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA ŠVERC CIGARETA

26. prosinca, 2015.

Stanko-Subotic-Cane

Apelacioni sud u Beogradu 24. prosinca 2015. je na svojoj službenoj stranici objavio presudu kojom je u jednom dijelu pravosnažno oslobodio Subotića i ostale optužbi zbog nedostatka dokaza da su izvršili krivična dela za koja se terete optužnicom.
U drugom dijelu odluke Apelacioni sud je optužbe odbio zbog nastupanja apsolutne zastare – odnosno, kako se navodi u odluci suda, zbog proteka dvostrukog vremena koje se traži za zastaru krivičnog gonjenja.
Tom odlukom u oslobađajućem dijelu potvrđena je presuda Specijalnog suda u Beogradu, a preinačena u dijelu o odbijanju – jer je taj sud optužbe odbio zbog nastupanja relativne zastare , a Apelacioni sud zbog nastupanja apsolutne zastare krivičnog gonjenja.
Osim Subotića, pravomoćno su oslobođeni optužbi i direktor Savezne uprave carina Kertes, Subotićev bratić Nikola Milošević, Milan Ranković, Ivana Krčmarić, Jovica Ranđelović, Stevan Banović, Nebojša Nikolić, Milan Milanović, Dragi Dodevski, Ivana Olujić, Miodrag Zavišić, Milovan Popivoda, Miroslav Pešić i Luka Nenadić.
Optužnicom Subotić se teretio da je bio na čelu grupe koja je švercala cigarete tokom 1995. i 1996. godine iz Makedonije u Srbiju i prodavala ih pravnim i fizičkim osobama. Grupa je, prema optužnici, na štetu budžeta stekla korist od 28 milijuna eura i šest milijuna američkih dolara.

Izvor: www.alo.rs
Fotografija: Tanjug T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Saša
    #1 Saša 28 prosinca, 2015, 16:38

    Ubojica s dječjim licem…

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code