BEOGRADSKI ŽIDOVI NAPALI ZUROFFA ZBOG LAŽI O JASENOVCU

BEOGRADSKI ŽIDOVI NAPALI ZUROFFA ZBOG LAŽI O JASENOVCU

6. rujna, 2019.

 

 

 

E, sad se postavlja pitanje što će na sve to reći srbijanske političke perjanice: Vučić, Vulin, Dučić, Šešelj i ostali „pomozbog“ junaci koji neprestano uveličavaju broj žrtava u Jasenovcu? Tko god ne pleše kako oni sviraju, nije dobrodošao.

Nu, brojka od 700.000 žrtava u Jasenovcu neprestano se umanjuje, a ni popis stradalih koji se čuva u Jasenovcu nije vjerodostojan, pa će vjerojatno sve to morati „popraviti“ gromoglasno najavljen film o ovom logoru Emira Kusturice, od kojeg Srbi itekako mnogo očekuju

Napisao Mladen Pavković

Efraim Zuroff doživio je u Beogradu prve neugodnosti. Naime, kako pišu tamošnji mediji, Židovska zajednica Srbije  (4.9. 2019.) sazvala  je protiv njega konferenciju za medije, jer se nisu mogli složiti s nekim njegovim stavovima. (A do jučer su njegove laži bezrezervno podržavali). Rekli su da je došao u posjet Beogradu da se „miješa u unutarnje stvari“ ove židovske zajednice, što je nedopustivo.

Procjena najbliža istini

Također su bili ogorčeni što je  prvi čovjek Centra „Simon Wisenthal“ iz Jeruzalema objavio „nove“ podatke o broju žrtava u logoru Jasenovac, što njima nikako ne odgovara. Iznio je podatak da se u nekim novim srpskim publikacijama spominje preuveličana brojka od 700.000 ubijenih u ovom ustaškom logoru, da to nije ni približno točno. Već da se po njemu radi o oko 100 tisuća stradalih! Neki beogradski Židovi su  nakon toga upitali, na osnovu kojih podataka je došao do te brojke, kad srpski povjesničari smatraju  da je najbliža istini procjena od oko 130.000 stradalih?

Mediji pišu da je profesor Gideon Greif u monografiji o logoru Jasenovac, čiji su rad na knjizi pomogli država Srbija, ali i Savez zajednica Srbije, iznio različite procjene broja žrtava. Tako su rekli da je u Holokaustu stradalo šest milijuna Židova, a da poimenični popis broji 4,2 milijuna žrtava, dok Spomen područje  Jasenovac ima poimenični popis od 89.000 stradalih i da je logično da je još svega deset tisuća nepopisanih.

Kusturičin film

E, sad se postavlja pitanje što će na sve to reći srbijanske političke perjanice: Vučić, Vulin, Dučić, Šešelj i ostali „pomozbog“ junaci koji neprestano uveličavaju broj žrtava u Jasenovcu?

Tko god ne pleše kako oni sviraju, nije dobrodošao.

Nu, brojka od 700.000 žrtava u Jasenovcu neprestano se umanjuje, a ni popis stradalih koji se čuva u Jasenovcu nije vjerodostojan, pa će vjerojatno sve to morati „popraviti“ gromoglasno najavljen film o ovom logoru Emira Kusturice, od kojeg Srbi itekako mnogo očekuju. T

11 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Kairos
  #1 Kairos 15 ožujka, 2020, 08:28

  Grobnicu treba urediti i popisti zrtve i godine ukopa,tek tada ce lazi o Jasenovcu utihnuti kao i srpska propaganda laži

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. peter biil
  #2 peter biil 3 veljače, 2020, 15:02

  DOBRODOŠLI U Hipotekarnoj kući EAGLE
     Dajemo osobne zajmove i poslovne zajmove s povoljnom kamatnom stopom za samo 2% godišnje, ali složene mjesečno. Radimo kako domaći tako i inozemni. Naši izvori financiranja specijalizirani su za kreativna rješenja u skladu s vašim potrebama za širenjem i rastom. Kontaktirajte nas za više informacija o našim
  e :: [email protected]

  Radujemo se što ćemo slušati
  EAGLE HOME hipoteka

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Marta Miguel
  #3 Marta Miguel 10 prosinca, 2019, 11:22

  Zdravo,
  Dobrodošli u nastanak i sjaj kuće kreditnog ulaganja.
  Trebate li hitan zajam za rješavanje svojih financijskih potreba, nudimo zajam u rasponu od 2.000,00 do 10.000.000,00 USD, pouzdani smo, učinkoviti, brzi i dinamični, 100% zajamčeni. Nudimo inozemne zajmove u svim uvjetima ovdje. Također dajemo zajam u eurima i dolarima. Kamatna stopa primjenjiva na sve Zajmove je 3%, ako ste zainteresirani, vratite nam se sa sljedećim podacima:
  MOLIMO DA POSTAVITE PRIJAVU ILI OPREME NA OVOJ E-mail: [email protected] ZA BRZE ODGOVORE
  Potrebne su informacije o zajmoprimcu: Vaše puno ime: Država: Potreban iznos: Trajanje: Zanimanje: telefon Kontakt broj:
  NAPOMENA: Usmjerite sve svoje odgovore na ovu e-poštu: [[email protected]] da započne obradu
  Pozdravi, gospođice Cristina Carlos. Loan službenik.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Marko
  #4 Marko 7 rujna, 2019, 13:08

  Jasenovac,
  Židovska zajednica Srbije, u ime pravde i istine objavite ratnu arhivu NDH, koja je iz Jasenovca ilegalno odnesena u Beograd, u vrijeme balvan revolucije. To tražim jer mislim da vi možete dobiti tu arhivu, jer se tu isto radi o vašem narodu.
  U toj arhivi sigurno je zapisan broj žrtava na teritoriju pod kontrolom ondašnje vlasti. Hrvatski komunisti su bili vazali Beograda. Da nisu bili vazali Beograda oni bi tu arhivu već objelodanili.
  Pa vas uvažena gospodo iz Židovske zajednice Srbije, molim da pomognete da se ta arhiva javno objavi. U isto vrijeme da se objavi broj žrtava koje su Jugoslavenske vlasti prikazali Njemačkoj kada su tražili ratnu odštetu 1964 godine. Uvažena gospodo, kad već postoji vojna arhiva NDH u Beogradu, onda je 1964 Tito Njemačkoj poslao broj žrtava po imenu i prezimenu svih onih koji su stradali u to vrijeme. Gospodo, ako je samo jedna nevina žrtava nastradala u Jasenovcu to je zločin, pa nije potrebno napuhivati broj žrtava. Isto tako smatram ako se broj zrtava namjerno uveličava da je to isti zločin ravan onime prvome. Ja se ovdje pitam kako je jedan narod osuđen u “jednosmjernoj ulici” a da se ne iznese pisana dokumentacija koja postoji? Ako već postoji. a postoji, zašto se mi Hrvati nemozemo pozvati u nasu obranu na tu dokumentaciju, ratne i poratne službene zapise. Zna se, Tito nije Njemcima predočio 100,000 zrtava u Jasenovcu, nije ni 30,000. Pa zašto se netko igra sa tim monstruoznim ciframa?
  U ime istine i pravde neka se objavi arhiva vezana za NDH i Titove brojke zrtava upućene Njenacko 1964 godine.
  Uz dužno poštovanje, unaprid vam se zahvaljujem.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Stop srbijanerima!
  #5 Stop srbijanerima! 7 rujna, 2019, 11:03

  Delegaciji Vojske Srbije, koju čine zapovjednici s tamošnje Vojne akademije, kadeti i pitomci Vojne gimnazije, zabranjen je ulazak u Hrvatsku, javlja Tanjug pozivajući se na srbijansko ministarstvo obrane.

  Delegacija je, kako piše agencija, trebala biti prisutna na obilježavanju ‘Dana jasenovačkih novomučenika’ i njezin dolazak je bio najavljen, ali na graničnom prijelazu Bajakovo je, kako navodi Tanjug, zaustavljena, zadržana i pretresena.

  U prtljazi su bile službene uniforme, što je, ističu u srbijanskom ministarstvu obrane, ‘potpuno dozvoljeno i u skladu s pravilima službe’, a hrvatski carinici su delegaciji rekli da ih ne mogu nositi.
  Kako dalje piše Tanjug, članovi delegacije su bili spremni ostaviti uniforme i produžiti dalje u civilu, ako je to jedini razlog za zadržavanje, ali su im carinici, kako navodi agencija, priopćili da to nije razlog i da oni danas neće ući u Hrvatsku.Delegaciji je izdana zabrana ulaska i vraćena je u Srbiju, a Tanjug je objavio i dokument na kojem je vidljivo da je uistinu donesena jedna takva odluka, ali iz njega nije jasan razlog za takav potez. Agencija pak piše da je u dokumentu naznačeno da delegacija nema odgovarajuću dokumentaciju kojom bi opravdala svrhu i uvjete svog boravka, kao i da nisu dostavljeni na uvid dokazi za putovanje iz drugog razloga.

  Inače, na čelu srbijanskog ministarstva obrane je Aleksandar Vulin, koji je od travnja prošle godine u Hrvatskoj službeno ‘persona non grata’, što je postao zbog tadašnjeg istupa u kojem je ustvrdio da u Hrvatsku može doći samo po naredbi svog ‘vrhovnog komandnanta Vučića’. Da je s njima bio Vulin, odred junaka bi prosao bez problema. Samo plemeniti dobri susjedi mogu. Djavo nosio vas i vase novomucenike. Ili su u pitanju vernici ili pritajeni zlocinci, to ce saznati veliki sef MUP-a RH, Bozinovic.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. (Ne)kompetencije
  #6 (Ne)kompetencije 7 rujna, 2019, 07:36

  Zbog toga što je 26. kolovoza 2017. sudionicima hodočašća „Staze hrvatskih mučenika“ iz desetak ogranaka „Hrvatskoga domobrana“ uskratio gostoprimstvo za stotinu hrvatskih građana, odnosno zabranio im ulazak u Spomen-područje Jasenovac, molitvenu komemoraciju i polaganje vijenca za sve žrtve logora od 1941. do 1951., članovi Izvršnoga odbora Udruge ratnih veterana Hrvatske jednoglasno su u od ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek zatražili opoziv ravnatelja jasenovačke memorijalne ustanove Ive Pejakovića.
  U svom odgovoru na zamolbu dopredsjednika središnjice HD-a Jurja Fruka dva dana prije hodočašća, rečeno je, ravnatelj Pejaković prigovorio je što je na komemoraciju pozvan novinar i povijesni istraživač Drugog svjetskoga rata i poraća Igor Vukić, „koji afirmativno piše o zbivanjima u logoru i NDH“. Osim toga, dolazak arhiepiskopa Hrvatske pravoslavne crkve g. Aleksandra Radoeva i zajednička molitva s katoličkim svećenikom Pejakoviću se čini neprimjerenim,“jer se radi o vjerskoj zajednici nepriznatoj u Republici Hrvatskoj, koja je osnovana od ustaškoga režima i djelovala za trajanja NDH“. Kao i sve sto bi trebali promijeniti anemicni asistenti Andreja Plenkovica, do danas nije promijenjeno. Nekompetentni uhljeb (tko zna ciji) Ivo Pejakovic jos i danas caruje u SP Jasenovca…

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. GOLDŠTANGA
  #7 GOLDŠTANGA 7 rujna, 2019, 05:44

  Sve što dođe iz Srbadije miriše na laž i pljačku.Kad bi se razmjeri tih pošasti objelodanili Srbija više nebi ni postojala i Hrvatska bi ponovo graničila sa Bugarskom kao u srednjem vijeku.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. žrdina
  #8 žrdina 6 rujna, 2019, 21:43

  Jasenovac hrid u vodi dubokoj
  na koji će se nasukati jugočetnički Galeb

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Bozana Topalovic
  #9 Bozana Topalovic 6 rujna, 2019, 12:50

  DA LI JE POTREBNO URGRNT KREDIT?
  Posudba novca kod nas znači brzu isplatu. Poslujemo s ciljem zatvaranja posla na obostrano zadovoljstvo. U većini slučajeva novac ćete dobiti u istom danu ili čak u roku od 15 minuta od podnošenja zahtjeva. Računajući na nas možete spavati mirno i bez stresa.
      Čak i ako ste u crvenom ili imate lošu kreditnu povijest, to ne znači da vam neće biti odobren novac. U samo nekoliko koraka putem interneta i računala, tableta ili pametnog telefona ispunite zahtjev za posudbu novca koji će odmah ići na obradu. Obratite nam se s povjerenjem. Kontaktirajte nas putem e-maila [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Judenfrei srbadija
  #10 Judenfrei srbadija 6 rujna, 2019, 10:59

  Hrvatski porezni obveznici Englezima i danas otplaćuju metke kojima su ubijani hrvatski mladići na stratištima Križnoga puta

  Možda je najvredniji prinos specijalnoga izdanja Večernjeg lista spoznaja da suvremena hrvatska država, odnosno, njezini porezni obveznici i dan danas otplaćuju oružje i metke kojima su 1945. ubijani hrvatski mladići, domobrani i ustaše, zarobljeni nakon Bleiburga, na više od 700 stratišta Križnoga puta.Informacija se nalazi u članku Tomislava Aralice o oružju koje su zapadni saveznici (uglavnom Britanci) dostavljali partizanima (str. 54. i 57.). Aralica piše kako su te pošiljke ‘uredno evidentirane i u obliku zajmova opteretile proračun buduće države’.
  ‘Dugovi ni do danas nisu do kraja otplaćeni, već su tijekom bezbrojnih rebalansa ušli u opći dug prema takozvanom Londonskom krugu. Te zajmove Republika Hrvatska, kao jedna od pravnih sljednica SFRJ, i danas otplaćuje s 28 posto udjela’, piše Aralica.

  Partizanski apologeti često spominju kako je hrvatski (jugoslavenski) partizanski pokret bio prihvaćen kao dio borbe zapadnih saveznika protiv nacizma te zato i ima neku posebnu vrijednost koju bi i danas trebalo poštivati. Kako je to u stvarnosti izgledalo, vidi se iz Araličina teksta: ‘Dinamika slanja pomoći bila je svojevrsni barometar britansko-komunističkih političkih političkih odnosa. Nakon početne veće isporuke slijedio je mršav period jer su Britanci od Tita tražili stanovite političke ustupke pa su se koristili vojnom pomoći kao mamcem. Najveća količina isporučena je tijekom ljeta i jeseni 1944. godine nakon što je 16. lipnja 1944. potpisan sporazum Tito-Šubašić, kad je Churchill nakratko pomislio da Tita drži na uzici. Nakon prodora Crvene armije u Srbiju, kad se Tito našao u svom prirodnom komunističkom okruženju, okuražio se i Britancima pokazao zube, na što su oni reagirali smanjivanjem opsega pomoći koja postaje sve skromnija, da bi u proljeće 1945., kad su odnosi komunističke vojske s Britancima postali gotovo neprijateljski, potpuno presahnula. Napisao je to posteni Srbin, objektivni istrazivac i znanstvenik Igor Vukic. Nije se bavio zidovima, ali zasigurno zna sto su iz Srbije 1941. porucili Hitlerovim osvajacima svijeta: Srbija je Judenfrei!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code