DOMOLJUBNA ELITA U CRKVI SV. MARKA

DOMOLJUBNA ELITA U CRKVI SV. MARKA

21. veljača, 2020.
Print Friendly, PDF & Email

 

Sjajnu zamisao obilježavanja sjećanja na nadnevak inauguracije prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana na Trgu sv. Marka, misom su u župnoj crkvi istoga sveca obilježili su sljedbenici misli i djela pok. Vrhovnika i predsjednika, te nekadašnjega ministra vanjskih poslova neovisne Republike Hrvatske i ministra pravosuđa, čelnika Hrvatskog nacionalnog etičkoga sudišta i Hrvatskog žrtvoslovnoga društva, prof. dr. Zvonimira Šeparovića, te vukovarska braniteljica Zorica Gregurić.

U ne baš popunjenoj crkvi sv. Marka i uz sjajnu propovijed voditelja euharistije, došli su bračni par hrvatskih domoljuba, Branka i dr. Zvonimir Šeparović, te velika skupina Siščana. Između desetaka pozvanih na svetu misu – sat prije ustoličenja predsjednikom države kontroverznoga bivšega premijera i zaštitnika jugoudbaša Perkovića i Mustača – spominjemo Nikolu Debelića, Josipa Jurčevića, Željka Kulišića, Vjekoslava Magaša, Kuzmu Kovačića, Marka Perkovića Thompsona, Milu Prpa, Vicu Batarela, Đuru Vidmarovića, Mladena Pavkovića, Božidara Alića, akademika Josipa Pečarića, Stjepana Razuma, Antona Kikaša…

Ipak, pod zastavom “Hrvatskoga domobrana”, udruge koja njeguje hrvatske vojničke tradicije još iz austrougarskih vremena otprije stoljeća i pol, iz Siska su pod vodstvom novoizabranoga tajnika Ogranka HD Saše Petrića, članova Izvršnoga odbora Milana Vlahinića, Ivice Krakara, Ružice Mahmutović i Josipa Mijatovića, te predsjednika Županijske udruge roditelja poginulih i nestalih Ante Živkovića, utemeljitelja sisačkoga HDZ-a Zdenka Bobetka, stigli veterani Domovinskoga rata i nastavljači domobranskih tradicija svojih predaka. O tome što se iza podneva zbivalo na svečanosti u pocrvenjelim Predsjedničkim dvorima petoga državnoga poglavara, sudionici svete mise nisu doznali niti su se osobito zanimali, jer dolaze iz grada boljševičkih podjela i komunističkih zloporaba vlasti. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Udbaški isprdak Frano Petrušić
  #1 Udbaški isprdak Frano Petrušić 21 veljača, 2020, 21:06

  Koronirani Frano Petrušić blebeće baš svašta. Njegova je sudba da ga potiče udba. Običan faćuk taj Frano zloduh.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO-MARXISTA
  #2 FRANO-MARXISTA 21 veljača, 2020, 19:50

  TKO JE FRANJO TUĐMAN???
  UTEMELJITELJ ZLOČINAČKE KATOLIČKE FALAGE HDZ-EA, KATOLIČKI PROZELIT, RUŠITELJA SOCIJALISTIČKE-SAMOUPRAVNE DRŽAVE HRVATSKE I REINKARNATOR STEPIČEVE BOŽJE DRŽAVE . RUŠITELJ I DIJELITELJ BOSNE I HERCEGOVINE, UDRUŽEN SA SRPSKIM PRAVOSLAVNIM ZLOČINCEM MILIOŠEVIĆEM I VOĐA PLJAČKE I DEVASTACIJE HRVATSKE RADNIČKE ,SAMOUPRAVNE STEČEVINE.DAKLE , PO SVEMU ŠTO NAVEDOH ON JE RATNI ZLOČINAC I RATNI PROFITER (VILA NA TUŠKANCU NEZAKONITO OTKUPLJENA ,TIČUĆI SE VAŽEĆI ZAKONSKIH PROISA REPUBLIKE HRVATSKE I NOVCEM RADNIKA IZ INIOZEMSTV A A DA ONI NISU BILI SA TIM SUGLASNI.VODIO SE I SUDSKI SPOR SA JEDNIM HRAVTSKI RADNIKOM IZ ŠVICARSKE KOJI GA JE TUŽIO DA JE PRISVOJIO NJEGOV NOVČANI POKLON NARODU A NE NJEMU.I NARAVNO,IZGUBIO SPOR SA TADA APSOUTNIH SATRAPOM TUĐMANOM. PA SE HRAVTSKI GRAĐANIN TREBA ZAPITATI TKO TO NAMA SERVIRA FRANJU TUĐAMANA ZA NEKOG NACIONALOG JUNAKA KOJI JE SVOJIM DJELOM UČINO OVO ŠTO NAVEDOH.
  SVE ŠTO NAVEDOH NIJE MOJA IZMIŠLJOTINA NEGO JAVNI ARGUMENTI KOJE MOŽE POTVRDITI SVAKI HRVATSKI GRAĐANIN SVJEDOK TOG VREMENA . OSIM TOGA,TREBA SE ZANTI I TO ,DA JE BIO OSUMNJIĆEN KAO RATNI ZLOČINAC OD MEĐUNARODNOG SUDA U HAGU.NESREĆA JE BILA ŠTO GA JE SMRT ZATEKLA PRIJE NEGO ZAHTJEV HAŠKOG TRIBUNALA DA GA SE IZRUČI HAŠKOM TRRIBUNALU. PA TKO TO PREDLAŽE IMENOVANJE NAŠEG AERODROMA =PLESO= PO IMENU OVOG ZLOČINCA????.NARAVNO, NJEGOVA ZLOČINAČKA STEPINČEVSKA FALAGA ,HDZ-E KOJA JE OGLEDALO DUHA I NAUMA SATRAPA ,FRANJE TUĐMANA .PREMA TOME SVAKO OBILJEŽJE KOJE BI SE POJAVILO NA JAVNOM MJESTU PO REPUBLICI HRVATSKOJ, ZA NAS GRAĐANE ANTIFAŠISTIČKE HRVATSKE ,BILO BI UVREDA ,NACIONALNA I POLITIČKA .

  =FRANJO TUĐMNAN=
  KAKVOG LI ANAKRONIZMA????,
  AKO NE U PLESO DA GA SE STAVI UZ BOK AUSTRIJSKOM GAULAJTERU ,BANU JELAČIĆU I DA SE U DRUGOJ DEKADI 21-VOG STOJEĆA,PONOVNO POTVRDI DA JE HRVATSKA,KATOLIČKA ,ONA STEPINČEVSKA, VRATILA SE U OKRILJE SVOJIH ZAPDANIH GOSPODARA ,U OKRILJE SLJEDBENIKA CARSKIH I KRALJEVSKIH DINASTIJA ,ZAPADNE EVROPE ,ALI UVJEK KATOLIČKE EVROPE, U KOJOJ UVJEK DOMINIRA KASTINSKI DUH VLADANJA VATIKANSKE ZLOČINAČKE IDEJE.

  A FRANJO TUĐMAN JE IZDANAK SEOSKE PROVINCIJE , IZ OBITELJSKE I SOCIJALNE SREDINE KOJA JE BAŠTINILA KULT KMETOVSKE POSLUŠNOSTI CRKVI I NJENIM NAMJESNICIMA I SEOSKIM PANDURIMA U SLUBI FEUDALNE CRKVENE DINASTIJE.
  NJEGOV UZRAST SE DOGAĐA NA RAZMEĐI MNOGIH SVJETOVNIH TURBULENCIJA ,KADA NE USPJEVA DA IH SUVERENO POIMA I SEBE ODREDI U ONOM SUVREMENOM SMJERU ,JER GA JE KOČILO NJEGOVO KATOLIČKO, KMETSKO VREDNOVANJE KOJE JE BILO DALEKO OD SVIH SUVREMENIH POIMANJA SVIJETA I ODNOSA U NJEMU.
  ALI , VIHOR II SVJETSKOG RATA MU JE PRUŽAO ŠANSU ,JER SE NALAZIO U VEĆ ZRELIM GODINA KADA SVA ZBIVANJA OKO NJEGA PROTURIJEČE NJEGOVOM KATOLIČKO-KMETSKOM IDEALU ,VJERNIKU CRKVE U HRVATA I NJENOJ ULOZI KOJA JE POSTALA NEŠTO ŠTO ,PO NJEGOVOM POIMANJU CRKVE I ONIH VRIJEDNOSTI KOJE SU DIO NJEGOVOG ODGOJA ,ONIH KMETSKIH POSTULATA ,NE PODUDRAJU SA NOVOM ULOGOM CRKVE U RATNIM DJELOVANJIMA. NARAVNO ,ON NIJE BIO SVJESTAN DA JE GALVNI POKRETAČ I INICIJATOR NOVOG POKRETA ZA ČISTOĆU KATOLIČKE EVROPE, UPRAVO POSTULAT KASTINSKE CRKVE UVJEK B IO I OSTAO.
  ZAPADNA ,KATOLIČKA DINASTIJA ,KOJA JE 4O GODINA VODILA RAT PROTIV SOCIJALISTIČKIH DRUŠTVENIH ODNOSA , A KOJI SE ZVAO HLADNI RAT ,ALI SVIM MODERNIM SREDSTVIMA TEHNIKE I TEHNOLOGIJE,SA CILJEM UNIŠTITI SOCIJALIASTIĆKE DRUŠTVENE I DRUŠTVENO-PROIZVODNE ODNOSE , SADA JE NAŠLA U NAŠEM ZAGORSKOM DERANU PRAVOG KATOLIČKOG KRIŽARSKOG STOŽENIKA ČIJI JE ZADATAK ,UZ APSOLUTNU PODRŠKU SVIM SREDSTVIMA VATIKANA I VOJNOG PAKTA ,SVETE ALIJANSE, DA OTVORI RATNI FRONT PREMA ISTOKU ,PREMA RUŠENJU KOMUN IZMA , POD PAROLOM =NACH OSTEN=. ETO TO JE DANAS NOVI KATOLIČKI SUSTAV ROBOVSKIH ODNOSA KOJEG NAM JE U AMNET OSTAVILA STEPINČEVA ZLOČINAČKA CRKVA SA SVOJI PROZELITOM,FRANJOM TUĐMANOM.
  PA SE TREBA PITATI ,TKO TO OPET DANAS, NAMA ANTIFAŠISTIMA , VRAĆA SJEĆANJA NA TA KRVOLOČNA STEPINČEVSKA VREMENA , DEVEDESETIH PROŠLOG STOLJEĆA, KOJIMA JE GLAVNI KUM BIO ,SAMOUKI POVIJSNIČAR ,ZAGORSKI DERAN I KATOLIČK PROZELIT ,KOJI SE NIKADA NIJE ODMAKNUO OD KMETOVSKE POSLUŠNOSTI MAJCI, STEPINČEVSKOJ CRKVI,MAKAR GA POVIJESNI ODMAK NIJE NIŠTA NAUČIO.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.