ZVONIMIR ŠEPAROVIĆ BIO NA OBAVIJESNOM RAZGOVORU ZBOG PRIJAVE VESNE TERŠELIČ

ZVONIMIR ŠEPAROVIĆ BIO NA OBAVIJESNOM RAZGOVORU ZBOG PRIJAVE VESNE TERŠELIČ

20. svibnja, 2015.

Hrvatska_tuzba_Zvonimir_Separovic_8

Radi se o brutalnom nasrtaju na građanska prava i slobode

Tekst: HNES

Hrvatsko nacionalno etičko sudište (HNES) najoštrije osuđuje postupanje tijela policije koja su u ponedjeljak, 18. svibnja o. g. naložila prof. dr. Zvonimiru Šeparoviću, predsjedniku HNES-a, dolazak na obavijesni razgovor u policijsku postaju u Nehajskoj ulici. Policija je poziv izdala “u svezi s obavljanjem obavijesnog razgovora u svojstvu svjedoka na okolnost prijave Vesne Teršelič o uznemiravanju”. Prethodno je Sudište uputilo gospođi Teršelič optužnicu za moralnu veleizdaju, stavljajući joj na teret sasvim konkretna postupanja protiv hrvatskih nacionalnih interesa.

HNES ocjenjuje da se ovakvim postupkom policije na najvulgarniji način zlorabi tijela državne represije u korist politički podobnih miljenika trenutne vlasti. Radi se o brutalnom nasrtaju na građanska prava i slobode, a bez ikakvih zakonski opravdanih razloga. Neodgovorno postupajući po instrukciji gospođe Teršelič, a bez suvislih operativnih indikacija, policija je grubo povrijedila profesionalne standarde. Nije postojala nikakva kaznena ili prekršajna prijava, a tobožnje “uznemiravanje” je samo subjektivan, proizvoljan i posve promašen opis gospođe Teršelič. Uznemiravanje može biti posljedica njezine nečiste savjesti.

Iako je dotična gospođa iskusna javna osoba i na raspolaganju su joj brojni načini pobijanja optužnice, ona nije osporila ni jedan navod Sudišta. Umjesto odgovora na optužbe, ona oprobanom metodom pokušava diskreditirati svoje tužitelje, alarmira brojne društvene institucije i politikantski potiče policijski progon. Rekordno kratak rok u kojem je policija nekritički “privela” prof. Šeparovića govori o političkom diktatu njezinih mentora.

Krim-policajka Edita Dubrović, koja je saslušavala prof. Šeparovića, napomenula je da se radi o neformalnom postupku. Međutim, policija ne može i ne smije privoditi građane na neformalna saslušanja. Hrvatska nije policijska država.

Hrvatsko nacionalno etičko sudište ocjenjuje da se ovakvim ishitrenim policijskim postupanjem pokušava zastrašiti članstvo HNES-a u propitivanju veleizdajničke rabote jednog dijela hrvatske političke elite. Policija time grubo nasrće na slobodu javne riječi, slobodu govora i izražavanja vrijednosnih sudova. Poglavito onih domoljubnih.

Nakon Ustavnog suda, koji je svojom politikantskom odlukom zabranio sudovanje protiv Ive Josipovića zbog bezočnog vrijeđanja članova HNES-a, sada se i policija uključila u provođenje političkog nasilja protiv onih koji se ne mire s nacionalnom izdajom.

GLAVNI TAJNJIK

Zdravko Vladanović, dipl. pravnik, v.r. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code