U SISKU JE JEDAN ČOVJEK PARALELNO DIREKTOR U DVA GRADSKA PODUZEĆA

U SISKU JE JEDAN ČOVJEK PARALELNO DIREKTOR U DVA GRADSKA PODUZEĆA

11. rujna, 2018.

 

Izgubljene sudske sporove, zaostale plaće, naknade i sudske troškove ne plaćaju bivši direktori Sisak-projekata ili jedina predstavnica Skupštine toga trgovačkog društva i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček (SDP). Naime, neisplaćene bruto plaće, sudski troškovi i kamate, samo za ta dva radnika iznose blizu 2 milijuna kuna. Situacija za radnike nije bolja ni u drugim gradskim poduzećima, punih 5 godina ne pregovara se sa sindikatima, ne dozvoljava se sklapanje kolektivnog ugovora. Nanesena je financijska šteta koja je rezultat izgubljenih sudskih radnih sporova, a što je posljedica nezakonitih odluka. Tražimo očitovanje odgovornih zašto se prešućuje situacija koja se događa sa gradskim poduzećem Sisak projekti

Tekst: Gradska organizacija HDZ Sisak

Upravo takav jedan, vjerovali ili ne – slučaj događa se u Sisku i to ni više ni manje već u poduzeću kojem je osnivač Grad Sisak, gdje ljudi mjesecima ne primaju plaću, koje je u blokadi.

Na prošlim sjednicama Gradskog vijeća postavljali smo pitanja vezana uz nepoštivanje sudskih odluka te neisplatu plaća no i predstavnici medija svjedoci su kako konkretne odgovore nismo dobili. Stoga nam preostaje ovaj način kako bi javnost obavijestili što se to u režiji gradske vlasti u Sisku događa.

Direktor groblja Viktorovac

Poduzeće Sisak projekti d.o.o., osnovano je 2008. godine kao trgovačko društvo u 100% vlasništvu Grada Siska, a na službenim stranicama stoji kako ima ulogu lokalne razvojne agencije i nositelj je stvaranja povoljnog i konkurentnog poslovnog okruženja u gradu Sisku kroz projekt „Unapređenje poslovne infrastrukture grada Siska“ te druge projekte trenutno u pripremi.

Pobjedom Kristine Ikić Baniček (SDP) na lokalnim izborima još 2013. godine, poduzeće preuzima novi direktor i u periodu od 11. lipnja 2013. do travnja 2014. godine uz novog direktora, zaposleno je još 5 novih djelatnika. U sistematizaciji su postojala i druga slobodna radna mjesta budući su poslovne aktivnosti Društva tek trebala dosegnuti razinu operativnosti slijedom projektnih ciklusa.

Unatoč tome dvoje “starih” zaposlenika dobilo je otkaz uz izjave koje smo čitali po medijima, kako su “za groblje slonova”.

Potrebno je i istaknuti kako su Sisak projekti zastupani po jedinom članu Društva- Gradu Sisku čiji predstavnik u Skupštini Društva je Kristina Ikić Baničkek.

Prosječan broj zaposlenih 31. prosinca 2017. godine na nivou Društva bio je 7 djelatnika. Do svibnja 2018. izmijenila su se čak tri direktora, a nakon njih dolazi sadašnji direktor Srđan Marić koji je u isto vrijeme direktor poduzeća Gradska groblja Viktorovac. Odmah po dolasku, isti je kako smo čuli iz medija, uručio otkaz djelatnici koja je pravomoćnom sudskom odlukom morala biti vraćena na posao.

Tko će platiti sudske troškove?

Žalosno je što se ovaj slijed nelogičnosti i na rubu zakona izvedivosti i provedivosti odluka, podmiruje iz gradskog proračuna, iz novaca poreznih obveznika.

Izgubljene sudske sporove, zaostale plaće, naknade i sudske troškove ne plaćaju bivši direktori Sisak-projekata ili jedina predstavnica Skupštine toga trgovačkog društva i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček (SDP).

Naime, neisplaćene bruto plaće, sudski troškovi i kamate, samo za ta dva radnika iznose blizu 2 milijuna kuna.

Situacija za radnike nije bolja ni u drugim gradskim poduzećima, punih 5 godina ne pregovara se sa sindikatima, ne dozvoljava se sklapanje kolektivnog ugovora.

Nanesena je financijska šteta koja je rezultat izgubljenih sudskih radnih sporova, a što je posljedica nezakonitih odluka.

Tražimo očitovanje odgovornih zašto se prešućuje situacija koja se događa sa gradskim poduzećem Sisak projekti. Kako je moguće da zaposlenicima nije isplaćeno zaostalih 30-ak plaća koje su dodjeljene sudskom odlukom i da se i sada mjesecima ne isplaćuju plaće?

Vezano za najave gradonačelnice o gašenju poduzeća Sisak projekti, upozoravamo kako postoji potencijalna opasnost za daleko veću financijsku štetu za gradski proračun, budući isto trgovačko društvo radi poslove prijave i provedbe projekata koji se financiraju iz fondova Europske unije.

Ne zaboravimo kako je korisnik bespovratnih sredstava Grad Sisak, a partner u projektu Sisak projekti, što je vrlo strogo definirano u sklopljenim ugovorima o bespovratnom financiranju sa posredničkim tijelima na državnoj razini. Gašenjem i izbacivanjem partnera u projektu iz ugovora može rezultirati gubitkom i povratom bespovratnih sredstava! T

Zakoni se moraju poštivati, a sudske odluke provoditi, tko god bio na vlasti i koliko se nekome one sviđale ili ne. T

 

10 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Dragana Letić
  #1 Dragana Letić 31 kolovoza, 2023, 17:15

  HVALA BOGU DA SAM KONAČNO DOBIO SVOJ KREDIT SA KAMATOM OD 3%. ZOVEM SE DRAGANA LETIĆ MAJKA SAM 3 DJECE RADIM KAO MEDICINSKA SESTRA U ZAREBU I IMAM 40 GODINA. MOJA PRIČA POČINJE OVAKO, TREBAO MI JE ZAJAM POČETKOM OVE GODINE I BIO SAM PREVAREN NA MREŽI. ODLUČIO SAM POKUŠATI JOŠ JEDNOM I KONAČNO SAM DOBIO ZAJAM OD GĐE VLADIMIRE FRANKE. LEGITIMNI ZAJMODAVAC KOJI MI JE POMOGAO S KREDITOM, KAKO MI GOVORIMO, BOŽIĆNI ZAJAM JE DOSTUPAN I MOGU HRABRO REĆI DA JE OVO STVARNO I LEGALNO JER SAM TAKOĐER DOBIO SVOJ BOŽIĆNI ZAJAM OD NJE. ONA JE PRAVA BOŽJA ŽENA I IMAM 100% JAMSTVO DA I VI MOŽETE DOBITI SVOJ ZAJAM OD NJE. KORISTIM OVU PRILIKU DA PODIJELIM SVOJE SVJEDOČANSTVO I DA SVI ZNAM DA OVE GODINE POSTOJI IZLAZ KAKO MOŽETE DOBITI JEDNOSTAVAN ZAJAM OD FINANCIJSKOG ULAGANJA GĐE VLADIMIRE FRANKE.LJUBAZNO JE KONTAKTIRAJTE ZA SVE VRSTE KREDITA PUTEM E-MAILA: { [email protected]}

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Sergej
  #2 Sergej 4 listopada, 2018, 11:53

  Samo vi mudrujte, srđo bere dvije plate,zahvaljujući volji nezgrapne žute vreće mlohavih sisa. Prema svjedočenju oporbenog stanara drugoga kata subnorove zgrade na trgu bana jelačića, bikićka se nakon slavlja dobrano naroljala, pa ju je inžinir saobraćaja srđo morao dobro poduprijeti da ne srlja i tetura. Nije mala stvar, kad ona može izmanipulirati hrvatsku javnost dodjelom pisanih zahvala za ratne zasluge. Dobitnici će ih objesiti mačku o rep, jer su predlagali milovidna krčelić i mlohava bik.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno XX
  #3 Anonimno XX 27 rujna, 2018, 16:55

  Zato je spos(d)obni Srđo i opet dao otkaz Weissu, kao što piše lokalni sisački list, a ovaj nabio svotu na ovrhu da boli glava.
  Pa neka sada TROstruki diša iskešira pare iz svoga fonda kada već istovremeno pobija fizikalne Zakone.

  To je moguće jedino u uhljebničkom resoru.
  Još samo da i njima uđu u tajne SMS-ove ili mailove.
  To je trenutno najpopularnije među vrhovnicima u strankama i na svim razinama.
  Pa gospodo iz DORH-a pročačkajte malo po Mariću, kad već imamo popularno i često spominjano prezime u političkim kuloarima.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Viktor Šabanović
  #4 Viktor Šabanović 14 rujna, 2018, 14:46

  Što se čudite hadezejci s misliocem Jacquesom iz Jazvenika? Srđan je genijalac, a srodne su djelatnosti, brojenje mrtvih i projekti razvoja grada. Šef kluba oporbenih zastupnika vrlo je učinkovit, nitko ga ne doživljava ozbiljno, samo predlagač veslača Šabana kao kandidata za gradonačelnika, Zlatkić Parip(ović) Podmlački i Školneković od Dinama.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • moslavački - posavac
   moslavački - posavac 14 rujna, 2018, 19:17

   Vidi se da su predložili anonimca iz Odre Franceka socijalca, a predriblala ga je kolegica po struci Kiki.
   dakle žene drže većinu u gradu sisku.
   samo im se ovaj SRMAR priopčao i kvari prosjek.
   Bolje da su za kandidata iz stranke predložili Darka Vajsa poznatu sisačku familiju iz Druge ulice.
   Oni bar nisu anonimci, zato su i mnogi pri kandidaturi predvidjeli da Fancek nema šanse kontra autohtone Siščanke Ikić.
   Glavno da je gradski čelnik iz strogog centra grada.

   Možda bi gradonačelnici bilo pametnije da Vajsa postavi za direktora groblja, bez obzira na stranačku pripadnost.
   On se pokazao kao sposoban rukovoditelj bez obzira gdje je radio.
   To su obiteljski korijeni koji su se pokazali uspješnima u svim firmama.
   Zato dajte sposobne a ne podobne
   / one preko šest desetljeća starosti/.

   Odgovorite na ovaj komentar
 5. zagorski veseljak
  #5 zagorski veseljak 14 rujna, 2018, 09:39

  Šteta što se na slici u sredini našao imeđu dva prava sisačka čovjeka Ivana i Vlade.
  Ova dva su stručnjaci i sposobniji za razliku od njega, zato nisu pasali Kikički.
  Vrijeme je da se tog dvo/tro/faznog makne iz sisačkog rukovodstva ko i ovog podanika gaćešu, gdje god su bili sve su zaje…. od međuljudskih odnosa i posijali neznanje.
  Dok im Siščani ne izađu socijalno nemirni.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Vjekoslav Sabadoš
  #6 Vjekoslav Sabadoš 14 rujna, 2018, 07:10

  Sigurna je u sebe i svoje nepopularne odluke, jer dodatno plaća jedan izraziti juristički autoritet, Momu bez dodira Gaćešu, a uvjerila se i u efikasan način vladanja gradom iz sjene u birtiji i kuloarima. Podvalama i drpežom, maestralnog seljaka iz posavine, koji je sebe uz otpremnicu opet debelo zaposlio a dipl.ecc Weissa prepustio “groblju slonova”. Uspješni šegrt kriminalca Sanadera. Jadne li države u kojoj su najgore svinjarije moguće iza kulisa velikih zasluga brbljavaca i podmuklaca. Marić je jedan iz briljantne serije inginuiera krajputaša. .

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. anno
  #7 anno 13 rujna, 2018, 11:29

  Očito da nema sposobnih kadrova u Sisku ili nitko neće preuzeti takve funkcije.
  Ovaj neznalica očito je podoban, a ne sposoban ili ova Kristinka ima neke svoje sheme.
  Samo da se ne posklizne na ovom autohtonom kadru i sebe ne dovede u nezavidan položaj.
  Rađe neka ga makne s obje funkcije i uhljebi u kakvom proizvodnji gdje ne treba puno politički misliti.
  Neka se vrati starim putem.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. zzigho
  #8 zzigho 12 rujna, 2018, 20:32

  To je najkvalitetniji kadar, jedan K/rđan/ autohtoni, koji je ćovek za sve…Koliko puta je izvalio gluposti, izazvao smijeh normalnih ljudi u gradu.
  Zašto stručnost nije pokazao kao inženjer prometa….
  Koliko je samo grešaka napravljeno u Sisačkom vodovodu, u suradnji sa svojim sunarodnjakom Momom Gaćešom ?

  Gradonačelnice otvorite jače oči i razbistrite glavu.
  Pa ne stvarajte jednog direktora Srđu u dva poduzeća !
  Baš me interesira koliku plaću prima i kako pravda radno vrijeme.
  Taj je poništio sve prirodne zakone fizike i još jednom tvrdi pokazao neznanje.
  Ajde neka DORH malo i njega i njegve postupke i bliskih mu suradnika uzme na nišan.
  I neka obavijeste nas svekoliko pučanstvo.
  A ništa se ne govori i o novokompanom diši za sve Juliju Katančeviću, pridošlici u sisak, koji se je svugdje naguravao.
  Ma to je ista rasa kao i Srđo i njemu slični.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Brzopotezni Srđan
  #9 Brzopotezni Srđan 12 rujna, 2018, 08:54

  Što se čudite, dobri ljudi? Srđan (bez Mrđana) vrlo je kvalitetan kadar. U “Cestama Sisak”, prije Lovrićkine i Žužićeve privatizacijske kriminalne operacije, odlazak Srđana Marića u vodovod dugo su slavili. A na Boškovićevoj obali potrudili su se osigurati mu turbobrzo doškolovanje od pučke do srednje škole, nešto slično onom za petrinjskoga Čačićeve komunističkoga reformista Darinka Dumbovića u Srijemskoj Kamenici.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code