VRKIĆ JE KRIV ŠTO OSIJEK MOŽE SANJATI SVOG SPORTAŠA U RIJU

VRKIĆ JE KRIV ŠTO OSIJEK MOŽE SANJATI SVOG SPORTAŠA U RIJU

5. svibnja, 2015.

vrkicgrad

Osječki HSP o poražavajućem stanju u NK Osijeku i osječkom sportu

Napisao: Drago Marković, predsjednik HSP- Osijek

Na konferenciji za medije održanoj u Osijeku 4. svibnja predsjednik osječke podružnice HSP-a Drago Marković progovorio je o stanju u NK Osijek i postavio pitanje ponovnog pokretanja radova na paviljonu “Gradski Vrt”.

NK Osijek se svakog proljeća nalazi u takvoj situaciji da redovito ponavlja priča “o borbi do zadnje sekunde, do zadnjeg zvižduka suca” za zadržavanje prvoligaškog statusa.
HSP Osijek postavlja pitanje mora li to tako biti svake godine i jasnom i glasno kaže da NE MORA.
Kada bi grad Osijek koji je većinski vlasnik NK Osijeka na svome čelu imao sposobne i stručne ljude, oni bi znali i s raspoloživim sredstvima postići rezultate koji nisu poražavajući kao sada.
Tada ne bi imali situaciju da se dva puta tjedno u medijima i grad Osijek i NK Osijek nađu na zadnjem ili predzadnjem mjestu HNL-ove tablice što ljudima koji su izvan Osijeka govori puno i o stanju u gradu Osijeku i o ljudima koji vode grad.

Svi znaju da su uspjesi u sportu i kulturi ogledalo jednog grada ili sredine u kojoj djeluju, a sudeći po stanju i sporta i kulture naši gradski čelnici se ne mogu pogledati u ogledalo jer rezultati u športu i kulturi u četvrtom po veličini gradu u Hrvatskoj su poražavajući.

Kreditno zaduživanje NK Osijek

Na sjednici gradskog vijeću grada Osijeka zakazanoj za 5. svibnja vjerojatno će se ići s prijedlogom spašavanja NK Osijeka kroz novo kreditno zaduživanje ili prostim rječnikom rečeno gradonačelnik Vrkić će svakom stanovniku Osijeka zavući ruku u džep i zadužiti ga za 10 kuna.
Ono što želimo upozoriti je i predstečajna nagodba po kojoj je jedan dio vjerovnika pristao pretvoriti potraživanja u vlasničke udjele dok je dobar dio pristao na isplatu svojih potraživanja uz odgodu od dvije godine. Tako da će buduća vlast koja dođe nakon ove nesposobne Vrkićeve (vjerojatno na prijevremenim izborima) morati godišnje osiguravati u proračunu oko 3 milijuna kuna za namirenje vjerovnika, počevši s 2017. godinom.

Ne samo da je stanje loše u NK OSIJEK već je ista ili slična situacija u velikoj većini klubova u gradu na Dravi (čast izuzecima koji se mogu nabrojati na prste jedne ruke). A o sudjelovanju nekog sportaša iz Osijeka na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru iduće godine možemo se samo nadati.
Generalno za stanje športa u gradu Osijeku odgovoran je gradonačelnik i za uspjehe i za neuspjehe.

Predsjednik podružnice HSP-a Osijek Marković je pozvao gradonačelnika da se pokrene i da radovi na uređenju paviljona “Gradski vrt” ponovno otpočnu, a koji su stali s njegovim dolaskom na vlast .
Radi se o prostoru koji ima povijesnu vrijednost za grad Osijek. Naime, 1809. grad Osijek na tome mjestu je proglašen slobodnim kraljevskim gradom.
Svjesni smo da je grad Osijek u financijskim problemima, ali ipak smatramo da nešto što je započeto treba i završiti i staviti u funkciju.

Odgovornost gradonačelnika

Po svim projekcijama i najavama u vrijeme prethodne gradske vlasti isto je najavljivano za kraj 2013. godine, a aktualna vlast gradonačelnika Vrkića najavljivala je njegovo stavljanje u funkciju do kraja ožujka 2014. godine.
Kasnimo “samo” godinu dana.
Stanovnici Osijeka a pogotovo GČ Novi grad očekuju što hitniji nastavak radova, završetak istih, otvaranje jednog odjela gradske knjižnice u paviljonu i uređenje prostora oko paviljona s posebnim naglaskom na potrebu rješavanja pitanja parkirališta za korisnike Gradskih bazena koji trenutno koriste prostor ispred paviljona.
Predlažemo uređenje parkinga na prostoru bivšeg Ugostiteljskog objekta Spidvej.
Kako je naglasio i ranije predsjednik osječke podružnice HSP-a Marković je ponovio da je za sve ono što se događa u gradu (bilo dobro bilo loše) odgovoran gradonačelnik i njegova administracija.
A gradonačelnik Osijeka u svim svojim opravdanjima za nerealizirane projekte iz svoje predizborne kampanje se vadi na „STRUKU“ – kopirajući gradonačelnika Zagreba.

STOGA HSP OSIJEK POSTAVLJA PITANJE GRADONAČELNIKU VRKIĆU, KADA ĆEMO UPOZNATI GOSPODINA Struku??T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code