ZDRAVKO KEDŽO RJEŠAVA KAOS NA HRT-u

ZDRAVKO KEDŽO RJEŠAVA KAOS NA HRT-u

22. listopada, 2016.

 

 

 

Žustroj raspravi na sjednici pridonijele su i kritike člana Programskoga vijeća Saše Miloševića, koji je ustvrdio kako je prema njegovu viđenju u programima previše vjerskih emisija, približno 360 godišnje, te je ponovio svoje kritike na račun Trećega programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 3).

Na te je kritike replicirala vršiteljica dužnosti glavnoga urednika toga programa Nevenka Dujmović koja je rekla kako su emisije na tome programu tijekom bivšega uredničkoga vodstva bile „svjetonazorski potpuno jednobojne emisije te kako to ni jedna statistika ne može opravdati“

Tekst: HRT RJ Komunikacije

Programsko vijeće Hrvatske radiotelevizije (HRT) je na sjednici održanoj u petak 21. listopada razriješilo dosadašnjega predsjednika toga tijela Brunu Kragića te na njegovo mjesto izabralo Zdravka Kedžu. Prethodno je prihvaćeno Kragićevo izvješće o radu Programskoga vijeća te o provedbi programskih načela i obveza utvrđenih Zakonom o Hrvatskoj radioteleviziji i Ugovorom između Hrvatske radiotelevizije i Vlade Republike Hrvatske za razdoblje od 1. siječnja 2015. do 31. prosinca 2015. godine.

Kragiću i četvorici ostalih članova Programskoga vijeća Hrvatske radiotelevizije mandat, naime, istječe 26. listopada, pa se stoga pristupilo izboru novoga predsjednika koji će nastaviti voditi to tijelo. Kedžo je nakon izbora rekao kako će se zalagati „za jačanje uloge Vijeća, odnosno redefiniranje njegove uloge kao jednoga od tijela Hrvatske radiotelevizije“.

Rukovodstvo HRT-a stvara kaos

Na početku sjednice članica Programskoga vijeća iz redova zaposlenika Hrvatske radiotelevizije Maja Sever rekla je kako smatra da „sadašnje rukovodstvo HRT-a namjerno opstruira proizvodnju programa i stvara kaos“ te kako u pitanje dolazi proizvodnja pojedinih emisija, a osobito informativnih emisija javnoga sadržaja. Na sjednici, naime, nisu bili nazočni čelni ljudi HRT-ovih poslovnih jedinica Program, Produkcija i Poslovanje, kojima je Sever uputila kritike.

Javni servis, naime, od početka listopada nema glavnoga ravnatelja nakon što je dosadašnjemu vršitelju dužnosti Siniši Kovačiću istekao mandat. Kriza upravljanja trebala bi se razriješiti nakon što Hrvatski sabor uskoro imenuje novoga vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije.

Žustroj raspravi na sjednici pridonijele su i kritike člana Programskoga vijeća Saše Miloševića, koji je ustvrdio kako je prema njegovu viđenju u programima previše vjerskih emisija, približno 360 godišnje, te je ponovio svoje kritike na račun Trećega programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 3).

Na te je kritike replicirala vršiteljica dužnosti glavnoga urednika toga programa Nevenka Dujmović koja je rekla kako su emisije na tome programu tijekom bivšega uredničkoga vodstva bile „svjetonazorski potpuno jednobojne emisije te kako to ni jedna statistika ne može opravdati“. 

Pohvale Jutarnjoj kronici Hrvatskog radija

Članica Programskoga vijeća Neda Ritz istaknula je kako u programima ima previše kulinarskih emisija te kako ima dovoljno drugih tema koje se mogu obrađivati te je kritizirala Treći program Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) za koji smatra kako je izgubio svoj profil. Pohvalila je međutim Drugi program Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) koji uređuje Jasna Burić. Govoreći o tome programu, Ritz je rekla kako se dogodila odlična promjena uvođenjem školskoga programa te je sada to program koji je odličan i zanimljiv i za odrasle te koji pokriva i rekreaciju, stoga ga preporučuje i ljudima srednje dobi. „To su živahne  emisije, prava preobrazba Drugoga programa HTV-a“, istaknula je Neda Ritz.

Zdravko Kedžo i Neda Ritz također su pohvalili i voditelje televizijske emisije Studio 4 na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) te emisiju Jutarnja kronika Hrvatskoga radija (HRT – HR), već četrdeset godina najslušaniju radijsku informativnu emisiju u hrvatskome eteru. Pojedini članovi Vijeća osvrnuli su se i na, kako su rekli, turske sapunice, negodujući zbog njihova prikazivanja na javnoj televiziji. T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. samo split
  #1 samo split 23 listopada, 2016, 10:19

  maju sever zvana dajmi pet odmah noga u guzicu da je nikad više na vidimo na hrt-i.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Maja majka
  #2 Maja majka 23 listopada, 2016, 09:09

  Čovječe šta ti bi pa Maju nazva Majka. Ako je ona Majka onda sam ja Kinez iz Zagorja!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Gubim apetit kad maju vidim
  #3 Gubim apetit kad maju vidim 23 listopada, 2016, 09:08

  Kad tu Majku vidim na ekranu izgubim apetit za sve, pačak i za one stvari, jer ta rugoba mora jednom otići sa hrvatski ekrana.Apage satanas!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. maja nakaza
  #4 maja nakaza 23 listopada, 2016, 09:05

  Ta Maja Sever, ta skojvka na pragu dvadesetprvoga vijeka ima nešto reći. Đubre komunističko i partizanski. Uza sve to je ružna i kad se pojavi na ekranu kolje za oči!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. navijala
  #5 navijala 22 listopada, 2016, 09:10

  One fanfare na 4. su grozne.Ledi se krv u zilama,pogotovo jer su preceste.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code